israr etkisi 

kapat
  1. insanlar bilgi sahibi olmadıkları konularda zihinlerindeki boşlukları şema'lar ile kapatırlar. bu şemaların yanlışlığı ispatlansa dahi inanmaya devam etme durumuna ısrar etkisi denir.
    örneğin tüm dünyada sarışınlar aptaldır diye bir şema vardır. şema zaten oturup mantıklı düşünce sonucu kullanılan birşey değil, bir anda aklımızda çakan bir düşüncedir. Veya kadınlar kötü şofordur.
    bunların aksi onlarca durum gözlemlesek de, hafızamızdaki bu kısayolları silemeyiz. bu isteğe bağlı bir durum değildir.
    #3135757 (regulus, 14.03.2008 00:58)

© 2008 - uludağ sözlük

israr etkisi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. israr etkisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu israr etkisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sevgilinin yaninda osurmak » zamansiz hiz denklemi » bir aslan gordum elli metre » ace of spades » ikd » allah zihin kacikligi versin » claudio » binlerce gay erkek bulacaksiniz » yaran diyaloglar » alp arslan a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci