isoroku yamamoto 

kapat
  1. pearl harbour baskının planlayıcı olan japon amiral.yamamoto japon kralına savaşın ilk 6 ayında başarılı olacaklarını ama daha sonra amerika ile baş etmenin zor olduğunu ifade etmiştir ve dediği gibi olmuştur.amerikan savaş makinesi işlemeye başlayınca japonlar savunma pozisyonuna geçmekten ve ellerindeki yerleri tutmaya çalışmaktan (ki onu da başaramamışlardır)başka bişey yapamamışlardır.yamamotonun farkında olduğu,savaşa girmeden önceki yıl 3 bin küsür adet uçak üreten, savaşa girdiği yıl ise 97 bin adet uçak üretebilen amerikan silah sanayisinin gücü ile amerika japonları pasifikte kovalamaya başlamıştır.guadalcanal, okinava adası ve daha bir çok yeri daha ele geçiren amerika japonları, japon ana karasına sıkıştırmıtır.savaşın ileriki yıllarında genel kurmay başkanı olan yamamoto avusturalya civarındaki birlikleri teftiş etmek amacıyla bir geziye çıkar.o zamanki japon şifre kodu olan jn25'i çözen amerikalılar bu geziden haberdar olurlar ve yamamotonun uçağını düşürerek onu öldürürler.
    #365756 (stirkof, 22.06.2006 05:22 ~ 05:33)
  2. japonya nın en büyük stratejistidir. kendisi harward mezunu olduğundan ve savaşa karşı mücadelesinden hem japonya da hem de abd de her zaman çok saygı gören biri olmuştur. pearl harbour planıyla tanınmıştır. ingiliz torpil-bombardıman uçaklarının 1940 Kasım ında çok iyi korunan Taranto limanındaki üç italyan zırhlısını batırması da bu fikrin gelişmesinde etkili olmuştur.
    ABD ile savaşa karşı olmasına rağmen imparatorluk Birleşik Filoları Komutanı olarak planını yaptı ve geliştirilmesinde büyük pay sahibi olduğu uçak gemilerinden altısını bu işe tahsis etti. Bunları Amiral Nagumo nun komutasındaki 1. filoda toplayarak Kasım ortalarında çok büyük bir gizlilik içinde Kuril Takımadaları ndaki Tankan Körfezi nden yola çıkardı.
    Nagumo telsiz yasağına uyarak Amerikalıların beklemeyecekleri bir yönden Hawai ye yaklaşırken 2 Aralık günü son ve kesin talimatı aldı:
    - Nikita dağına tırmanın!
    #2055542 (serander, 02.08.2007 10:47 ~ 11:04)
  3. pearl harbour sonrası :
    - Japonya ile Birleşik Devletler arasında düşmanlıklar bir kez ortaya çıktığında Guam ve Filipinler i almamız yetmez, Hawaii ve San Francisco da alınmalıdır. Washington ' a kadar ilerlemeli ve anlaşmayı Beyaz Saray da imzalamalıyız. Politikacılarımızın * sonuca güvenleri varsa, gerekli özveriyi sağlamak için nasıl hazırlandıklarını merak ediyorum. demecini vererek yapılacak hatayı önceden keşfeden efsane amiral .
    #2055556 (serander, 02.08.2007 10:55 ~ 11:00)
  4. pearl harbour baskınından sonra söylediği söz savaşın adeta sonucu gibidir.

- Biz sadece uyuyan bir devi uyandırdık ve yaraladık onu öldüremedik, diyen adamdır.
    #3816831 (conspirator, 14.08.2008 12:52)

© 2008 - uludağ sözlük

isoroku yamamoto başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. isoroku yamamoto ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu isoroku yamamoto nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» helin » orucluyken susuzlugu gidermek icin abdest almak » frank sinatra » kendi kendine konusmak » mahmoud abdul rauf » hukuk » akp ye oy verdim huzurluyum mutluyum » delikanli adam dinamik ip kullanmaz » okumuyorum sadece yaziyorum » hani lan dort cekirdekli quad core server a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games