islamda namazin olmamasi 


kapat
  1. pek az kişinin bildiği, bazı müesseselerin toplumun öğrenmesini istemediği bir gerçek.
    #3040953 (endirekt serbest vurus, 21.02.2008 22:27)
  2. (bkz: kaynak götüm)
    #3040957 (aman heri, 21.02.2008 22:27)
  3. doğrudur, islamda akli dengesi yerinde olmayana, akli yeterliliği olmayana farz değildir, yoktur. her renge boyanıp da fıstığın yeşilini arayanlar için yoktur, her kuşu s.kip de gözünü leylek için göğe çevirenler için yoktur, insanları galeyana getirmek için türbanı bitirip, camileri bitirip, allah ı bitirip, peygamberi bitirip, istiklal marşını bitirenler için yoktur. ne vardır, hangi amaca hizmet eder, hangi bayrağa selam verir bunlar bilinmez.

    edit: islam da olmayan(!) namazın, islam ın kutsal kitabı olan kuran ı kerim de bu kadar geçmesi ne tesadüf...

    --spoiler--
    bakara suresi(3), Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar.

    bakara suresi(43), namazı kılın, zekatı verin. Rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin.

    bakara suresi(45), Sabrederek ve namaz kılarak (Allah'tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz, Allah'a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir.

    bakara suresi(83), Hani, biz israiloğulları'ndan, "Allah'tan başkasına ibadet etmeyeceksiniz, anne babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz, herkese güzel sözler söyleyeceksiniz, namazı kılacaksınız, zekatı vereceksiniz" diye söz almıştık. Sonra pek azınız hariç, yüz çevirerek sözünüzden döndünüz.

    bakara suresi(110), namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin. Kendiniz için her ne iyilik işlemiş olursanız, Allah katında onu bulursunuz. Şüphesiz Allah bütün yaptıklarınızı görür.

    bakara suresi(125), Hani, biz Kâbe'yi insanlara toplantı ve güven yeri kılmıştık. Siz de Makam-ı ibrahim'den kendinize bir namaz yeri edinin. ibrahim ve ismail'e şöyle emretmiştik: "Tavaf edenler, kendini ibadete verenler, rukû ve secde edenler için evimi tertemiz tutun."

    bakara suresi(153), Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah'tan yardım dileyin. Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir.

    bakara suresi(177), iyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. işte bunlar, doğru olanlardır. işte bunlar, Allah'a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.

    bakara suresi(238), namazlara ve orta namaza devam edin. Allah'a gönülden boyun eğerek namaza durun.

    bakara suresi(239), Eğer (bir tehlikeden) korkarsanız, namazı yaya olarak veya binek üzerinde kılın. Güvenliğe kavuşunca da, Allah'ı, daha önce bilmediğiniz ve onun size öğrettiği şekilde anın (namazı normal vakitlerdeki gibi kılın).

    bakara suresi(277), Şüphesiz iman edip salih ameller işleyen, namazı dosdoğru kılan ve zekatı verenlerin mükafatları Rableri katındadır. Onlara korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır.

    al i imran suresi(39), Zekeriya mabedde namaz kılarken melekler ona, "Allah sana, kendisinden gelen bir kelimeyi doğrulayıcı, efendi, nefsine hakim ve salihlerden bir peygamber olarak Yahya'yı müjdeler" diye seslendiler.

    nisa suresi(43), Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, bir de -yolcu olmanız durumu müstesna- cünüp iken yıkanıncaya kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya yolculukta bulunursanız, veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince ya da eşlerinizle cinsel ilişkide bulunup, su da bulamazsanız o zaman temiz bir toprağa yönelip, (niyet ederek onunla) yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin. Şüphesiz Allah çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır.

    nisa suresi(77), Daha önce kendilerine, "(savaşmaktan) ellerinizi çekin, namazı kılın, zekâtı verin" denilenleri görmedin mi? Üzerlerine savaş yazılınca hemen içlerinden bir kısmı; insanlardan, Allah'tan korkar gibi, hatta daha çok korkarlar ve "Rabbimiz! Niçin bize savaş yazdın? Bizi yakın bir zamana kadar erteleseydin ya!" derler. De ki: "Dünya geçimliği azdır. Ahiret, Allah'a karşı gelmekten sakınan kimse için daha hayırlıdır. Size kıl kadar haksızlık edilmez."

    nisa suresi(101), Yeryüzünde sefere çıktığınız vakit kâfirlerin size saldırmasından korkarsanız, namazı kısaltmanızdan ötürü size bir günah yoktur. Şüphesiz kâfirler sizin apaçık düşmanınızdır.

    nisa suresi(102), (Ey Muhammed!) Cephede sen de onların (mü'minlerin) arasında bulunup da onlara namaz kıldırdığın vakit, içlerinden bir kısmı seninle beraber namaza dursun. Silahlarını da yanlarına alsınlar. Bunlar secdeye vardıklarında (bir rekat kıldıklarında) arkanıza (düşman karşısına) geçsinler. Sonra o namaz kılmamış olan diğer kısım gelsin, seninle beraber kılsınlar ve ihtiyatlı bulunsunlar, silahlarını yanlarına alsınlar. inkar edenler arzu ederler ki, silahlarınızdan ve eşyanızdan bir gafil olsanız da size ani bir baskın yapsalar. Yağmurdan zahmet çekerseniz, ya da hasta olursanız, silahlarınızı bırakmanızda size bir beis yoktur. Bununla birlikte ihtiyatlı olun (tedbirinizi alın). Şüphesiz Allah inkarcılara alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.

    nisa suresi(103), namazı kıldınız mı, gerek ayakta, gerek otururken ve gerek yan yatarak hep Allah'ı anın. Güvene kavuştunuz mu namazı tam olarak kılın. Çünkü namaz, mü'minlere belirli vakitlere bağlı olarak farz kılınmıştır.

    nisa suresi(142), Münafıklar, Allah'ı aldatmaya çalışırlar. Allah da onların bu çabalarını başlarına geçirir. Onlar, namaza kalktıkları zaman tembel tembel kalkarlar, insanlara gösteriş yaparlar ve Allah'ı pek az anarlar.

    nisa suresi(162), Fakat onlardan ilimde derinleşmiş olanlar ve mü'minler, sana indirilene ve senden önce indirilene iman ederler. O namazı kılanlar, zekatı verenler, Allah'a ve ahiret gününe inananlar var ya, işte onlara büyük bir mükâfat vereceğiz.

    maide suresi(6), Ey iman edenler! namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve -başlarınıza mesh edip- her iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz iyice yıkanarak temizlenin. Hasta olursanız veya seferde bulunursanız veya biriniz abdest bozmaktan (def-i hacetten) gelir veya kadınlara dokunur (cinsel ilişkide bulunur) da su bulamazsanız, o zaman temiz bir toprağa yönelin. Onunla yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin (Teyemmüm edin). Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez. Fakat o sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz.
    --spoiler--
    #3040980 (merdumgiriz, 21.02.2008 22:31 ~ 23:16)
  4. islam'ın kutsal kitabı kur'an. cin ali serisinin 10 fasikülü değil cevabıyla karşılanacak komik iddia.

    (bkz: sol framede görünmek için saçmalamak)
    #3040983 (mertebe, 21.02.2008 22:31 ~ 22:32)
  5. islam'ın kutsal kitabı kuran'da namaza yaklasmayin sözleriyle bildirilmiş olgu.
    #3041018 (oyuna devam, 21.02.2008 22:36)
  6. son sahte peygamber'in sözlükte çıkması ile vuku bulan ayet-ül betül, çakma ayet.

    yav sen yanacan da,
    bunca mazlum ne olucak,
    meşe odunu mu lan bunlar ?
    #3041032 (nickimden asagi monsingiladbah, 21.02.2008 22:39)
  7. yanlis bir cumledir.

    namaz kuranda gecer.

    namazı kılın, zekatı verin; rüku edenlerle birlikte rüku edin. bakara-43

    Ey iman sahipleri! namaza duracağınız zaman yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın; başlarınızı meshedin ve topuklara kadar ayaklarınızı meshedin/yahut yıkayın. Eğer cünüp iseniz iyice temizlenin! Hasta yahut yolculuk halinde iseniz yahut biriniz tuvaletten gelmişse yahut kadınlara dokunmuş da su bulamamışsanız temiz bir toprakla teyemmüm edin: Yüzlerinizi ve ellerinizi ondan meshedin. Allah size zorluk çıkarmak istemiyor. Ancak sizi temizlemek ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor ki, şükredebilesiniz. maide-6

    (bkz: bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip)
    #3041055 (ersin34, 21.02.2008 22:43 ~ 22.02.2008 05:10)
  8. allahı ve kitabı olmayan acizler için normal bir önerme.
    #3041130 (SMURFS, 21.02.2008 22:58)
  9. (bkz: götünden uydurmanın en güzel örneği)
    #3041156 (ranger65, 21.02.2008 23:04)
  10. (bkz: serbest atış)
    #3041326 (d@nte, 21.02.2008 23:35)
  11. bilmeidigim bir islam daha mı var acaba diye kendi kendimi sorgulamama neden olan bilgi.ee be kardesim afedersin ama denyo musun boyle bişeyi iddia ediyosun. * bunu demek hz muhammed aslında hıristiyandı demek gibi bişey. ya da ne bileyim george bush türk ya da en olmadı şebnem schaffer bakire demek gibi bişey.
    #3594931 (rigsmaer, 29.06.2008 03:29 ~ 03:30)
  12. (bkz: Polemik yaratan başlıklardan gina gelmesi)
    (bkz: Gereksiz başlıklar)
    #3595413 (dramaticaL ending, 29.06.2008 12:31)
  13. sevindiren gelismedir.
    artik camiler yerinde okul olabilecek, degil mi babacigim?
    #3595421 (revolter00, 29.06.2008 12:34)
  14. islamla ilgili bir gerçeğin daha gün ışığına çıkmasıdır.
    #3595468 (paintitblack, 29.06.2008 12:49)
  15. (bkz: işine geldiği şekilde algılamak)
    #3595542 (ebeda, 29.06.2008 13:07)
  16. (bkz: gec bunlari)
    (bkz: bunlar cirkin seyler)
    (bkz: bunlar reklam kokan hareketler)
    #3595555 (talihsiz sokak kedisi, 29.06.2008 13:11)
  17. bektaşi fıkrasını akıllara getiren durum.

    bektaşi'ye sormuşlar:

    -neden namaz kılmıyorsun?

    +kuran'da namaza yaklasmayin yazıyor.

    -hani nerede?

    +işte burada.

    -kaldır parmağını bak orada ne yazıyor şimdi: sarhosken namaza yaklasmayin.
    #3595563 (enderun sevgiler, 29.06.2008 13:13)
  18. olmadığı için namaz dinin direğidir.
    #3595569 (haohmaru, 29.06.2008 13:15)
  19. yaşar nuri hocamızın neredeyse savunacağı hede.
    #3595576 (Lauralanthalas, 29.06.2008 13:16)
  20. işlendiği aynı sayfa içerisinde kuran'da namazla ilgili ayetlerden örnekler verilmiş olmasına rağmen hala 'yaa gördünüz mü' modunda olanlara denk gelinebilinen konu.
    #3712342 (umbrasword, 24.07.2008 12:07)
  21. okuduğu onca playboy boşa gitmiş kişi söylemi. bu beyin başka türlü şekillendirilimiş olamaz.
    #3712370 (isvicreli bilim adami, 24.07.2008 12:14)

© 2008 - uludağ sözlük

islamda namazin olmamasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. islamda namazin olmamasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu islamda namazin olmamasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» usain bolt vs asafa powell vs tyson gay » kutahya kalesi » scuba diving » senem kuyucuoglu » perlman » park yeri bulamama sorunu » alaattin cakici » okan ersan » para almaya alisan emir almaya da alisir » entryimi gomerim o zaman a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games