islam da insana mantikli gelmeyen seyler 

/ 6
kapat
  1. kadinin erkegin kaburgasindan yaratilmis olmasi, eksileyen arkadaslar bu bir süphe ama inkar degil.
    (ANTEPLI, 25.12.2007 16:52)
  2. sırat köprüsünün bir saç teli kadar ince olması. haksızlık değil midir diye düşündüren ancak inancı zedelemeden tartışılması gereken düşüncedir.
    (lolita lempicka, 25.12.2007 16:54)
  3. şahsi kanaatimce insanların yanlış yorumladığı noktalardır. çevremde dinden uzak, hatta dine karşı saygısız olarak bilinmeme sebep olacak fikirlerim, aslen, islam'da hata gibi duran noktaları harika bir şekilde düzeltir.
    örneğin; namaz kılmam. neden? düşünce adamı sorar, senin tanrın, sen yerde bir takım hareketler yapmadan seni anlayamıyor mu? bu yaptığının antik dinlerden ne farkı var?
    ben de ona derim ki, namaz ve hareketleri, bilhassa toplu ibadetlerde karmaşayı engeller ayrıca mantıklı bir süre ve uygulama standartı getirir. bu yüzden yalnızken bunları yapmama gerek yok.
    kurban kesmek; düşünce adamı sorar; tamam normal zamanda da et yiyorsunuz ama, ayrıca hayvanlara kente toplayıp kesmenin neresi mantıklı, tanrınız kanı şehre akıtın mı diyor?
    ben de ona derim ki, kurban eti, insanlar arası yardımlaşmayı esas alan bir gelenek sonucudur. eski zamanlar için çok faydalıdır çünkü herkes et bulamaz. modern dünyada fakir insanın et yemekten önce gelen dertleri vardır. bunlara öncelik verilmelidir. kurban kesme, ihtiyaç sahiplerinin esas ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir.

yani demem o ki, benim kendi kişisel yorum ve düşüncem, islam dini gerçekten mükemmeldir. eğer benim anladığım gibiyse..
    ancak insanların asla tartışmaya açık olmaması, bin küsür yıl önce böyleymiş böyle devam etmeli şeklindeki dayatmaları sebebi ile ortaya bir sürü mantık dışı nokta çıkmıştır. * *
    (regulus, 25.12.2007 16:59 ~ 17:18)
  4. dinde akıl mantık arayışı kendi içinde pozitivist bir öz taşıyan yaklaşımdır. Dinde her şey akıl mantıkla açıklanamaz, açıklansa din bir iman tercihi olmazdı. muhammed(sav)'in ayı ikiye ayırmasını veya isa(as)'in kundakta bir bebekken konuşması hangi akıl mantıkla açıklanabilir ? din, bana sorarsanız, akıl olayı değil bir iman olayıdır. islamiyet akil mantik dinidir diyenler bir noktaya kadar doğru diyorlar ama dinin esası ve çoğunluğu bu şekilde açıklanmaktan çok uzaktır.
    (walter klemmer, 25.12.2007 17:11)
  5. musluman olmalarina ragmen mantiksiz dusunen yazarlar şahsi bir düşüncem olarak mantıklı bulmadığım tespitlerden yeganesidir.
    (arcadian, 25.12.2007 17:15 ~ 17:20)
  6. her şeyde mantık arasaydık allah a inanır mıydık, ya da din diye bir kavramı günlük hayatımıza taşır mıydık? soyut bir kavramın bizim hareketlerimizi kısıtlaması ne kadar mantıklı ki zaten.

din zaten dogmatik bir olaydır, tartışmaya ve sorgulamaya kapalıdır. sorgulamaya kalksak bile bir yere varamayız, elimize bir şey geçmez.

insanlar mantıklı olduğu için değil, içlerinden geldikleri için bu dine inanıyorlar. inanmak denilen olay içten gelen bir olay, içgüdü gibi bir şey.
    *
    (my melancholy blues, 25.12.2007 17:22)
  7. (bkz: bunun bir nedeni varsa da bu akla gerekmez)
    (bkz: zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez)
    (walter klemmer, 25.12.2007 17:26)
  8. islamda insana mantikli gelmeyen seylerle ilgili düşüncelerini yazanların entryleri moderasyon tarafından polemik konusu olur diye silinmesi. yani anladık müslümansınız falan ama hiç mi laf etmeyelim be?
    (guvakvakvak, 25.12.2007 17:28)
  9. islam dinine kayıtsız şartsız teslim olup, iman edenlere mantıksız gelmeyen kavramlardır.
    yok eğer sorgulamaya başladıysanız, ki buna aklını kullanmak diyoruz, elbette islami öğreti sistemindeki tüm akıl ve bilimdışılıklar, elbette size mantıksızlık olarak görünmeye başlayacaktır.

örnek:

1. allah'ın ilk sure olarak gönderdiği alak suresindeki o ünlü oku emrine rağmen hz muhammed'in ömrü boyunca niye okumadığını, hayatı boyunca neden okuma yazma öğrenmediğini bir türlü anlayamazsınız. bu emre itaatsizlik oysaki.

2. islamiyetten önceki dönemde araplar tarafından kutlanılan iki önemli bayramın (21 mart'ta nevruz ve 22 eylül'de mihrican) hz muhammed tarafından kaldırıldığını ve yerine adı ve işlevi farklı iki bayramın yani ramazan ve kurban bayramlarının oluşturulduğunu siz bir müslüman olarak hiçbir şekilde bilemezsiniz.
    iklim değişikliklerini haber veren ve tarımsal faaliyetler açısından da fayda sağlayan nevruz ve mihrican bayramları, sadece dinsel içeriği olan ramazan ve kurban bayramları ile değiştirilmiştir. bundan dolayı ramazan ve kurban bayramlarını; islamiyetle gelen bir değişikliğin yeni ve orjinal fikirleri olarak görmek doğru değildir.

yine peygamberin kabe'den bütün putları kaldırdığını öğrenmişsinizdir. ancak bir gün nedir ya bu hacerul esved ya da seytan taslamak diye merak edersiniz ve konu ile ilgili bir araştırma yaparsanız aslında hz muhammed'in bütün putları kaldırmadığını fark edersiniz. yani ben ettim, siz etmeyin!

dediğim gibi, ya iman edeceksiniz, ki hiçbir şey sormayacak ve her şeyi olduğu gibi kabul edecek, takva içinde yaşayan inançlı bir müslüman olacaksınız ve ödül olarak da 14 - 15 yaşında kızların memelerinin tazeliğine sahip hurilerin olduğu cennete gideceksiniz, ya da dini sorgulayarak ister istemez ne kadar büyük bir sömürü düzeni içinde olduğunu görecek ve dinden çıkacaksınız, ki aslında hiç olmayan cehennemlerde yanacaksınız.

aslında cennet de cehennemde bu dünyada. sırrımız budur. sakın unutma.
    (oh bebek, 25.12.2007 17:31 ~ 08.01.2008 18:19)
  10. (bkz: ahiret günü)
    (ysfkdrklc, 25.12.2007 17:43 ~ 17:44)
  11. bu kadar insanın inanması. en ufak bir mantığı varsa insan değilim.
    peşin edit: değilim, ne var. ehe eheh
    (siyah inci yagmuru, 25.12.2007 17:51)
  12. islam'da mantıksız şey yoktur, mantığın kavrayamadığı şeyler vardır ki burda da iman etmenin inceliği ortaya çıkar. herşey aklımızın, mantığımızın kavrayabileceği açıklıkta olsaydı, iman etmenin ne anlamı olurdu?
    (mirmika, 25.12.2007 18:05)
  13. insanın kendisi.
    sürekli sınav stresi yaşamak.
    (flyo, 25.12.2007 18:26)
  14. islamda insana mantıklı gelenleri tam manasıyla yasamayıp halletmedikten sonra ortaya çıkabilecek durum.
    (aksam sefasi, 25.12.2007 18:28)
  15. (bkz: BOŞ KÜME)
    (sapka yapamayan cuheyla, 25.12.2007 18:30)
  16. işine gelmeyenlerin mantıksız diye kestirip attıkları hakikatler.
    (sonsuzeksibir, 25.12.2007 18:31 ~ 18:33)
  17. yaklaşık 20 yıldır aradığım ve bir türlü bulamadığım şeylerdir. Bu arayış sonucunda bulduğum bir şey vardır; o da mevlamdır...
    (stratosfer, 25.12.2007 18:34 ~ 29.02.2008 18:09)
  18. sigaranın mekruh olması, içkiden farklı tutulması. sigara da emanet vücuda zarar veriyor içki de. sarhoşluk verdiği için içki harammış. peki sigara hem cebe zarar veriyor hem çevrendekilere hem de kendine zarar veriyor. bunca insan sigaraya alıştığı için herkes içtiği için bu konu dillenmiyor bile. bana mantıksız geliyor içkinin haram olupta sigaranın mekruh denerek es geçilmesi.

edit: genç içiciler rahatsız...
    (sohodo, 25.12.2007 18:39 ~ 28.02.2008 16:22)
  19. (bkz: kurban kesmek)
    (ozgurluge kosan umarsiz dana, 25.12.2007 18:44)
  20. (bkz: hülle)
    (m ilginc olsun istedim, 25.12.2007 18:46)
  21. mantıklı olmadığı kadar çelişkileri de içinde barındıran unsurlardır.

insan sevgisi ve hoşgörüden bahsederken bir yanda da maide suresi 51'de hıristiyan ve musevileri yerden yere vurmak, nebe suresi 31,32,33,34'te "şüphesiz takvâ sahipleri için de başarı ödülü vardır.bahçeler,bağlar,göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar,içki dolu kâseler" den bahsetmek. *
    (sermestan, 25.12.2007 18:56)
  22. ilhan arsel ve turan dursun gibi insanların eserlerinde bolca sıralanmışlardır. her iki yazarın eserleri de internette mevcuttur, meraklısı bakabilir. * *
    (illumination, 25.12.2007 19:01)
  23. a-yatağımın altında bir ejderha var
    b-ejderhalar yok ki
    a-ama var
    b-göster o zaman
    a-görünmez bir ejderha o
    b-ses çıkarsın o zaman
    a-benden başkası duyamaz
    b-alev çıkarsın o zaman ısısını görelim
    a-onun alevi insanoğlu tarafından anlaşılamaz
    b-osursun koklayalım
    a-insanlar onun kokusunu alamaz
    .
    .
    .
    (shame on you crazy diamond, 25.12.2007 19:12)
  24. omer hayyam'ın dilinde ayara dönüşen anlamsızlıklar bütünüdür:

"senin yasanı çiğnemeyen var mı ki söyle
    günahsız bir ömrün tadı ne ki söyle
    kötülük yapan beni kötülükle cezalandırırsan sen
    sen ile ben arasında ne fark kalır söyle"
    (oh bebek, 08.01.2008 11:55)
  25. islam devletinde savaş ganimetlerinin 1/5'inin islam pegamberine ve ailesine ayrılması.

enfal suresi 1. ayet: "sana savaş ganimetlerini soruyorlar. de ki: ganimetler allah ve peygamber'e aittir..."

enfal suresi 41. ayet: "...bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri allah'a, resulüne, onun akrabalarına yetimlere, yoksullara ve yolcuya aittir..."

allah ne yapacak ganimeti? zaten her şey allahin mali değil midir?

(bkz: allahin insanlara bakip bakip eglenmesi)
    (oh bebek, 08.01.2008 12:29)
/ 6
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» youtube yasakliyken link vermek » can » baba ile konusurken arkadan gelen counter sesi » hamur un tarihi eserleri » edouard herriot » yann tiersen » bir dugun eglencesi olarak g3 piyade tufegi » kader donek bir fahisedir » angelina jolie nin kukusu » akrep gibisin kardesim » dusun tasin azicik da kasin » zamaninda verilmeyen beyanname cezalari » erkan dogan » nimet cubukcu » e fatura » recep tayyip erdogan vs tuncay ozkan » kulp un tarihi eserleri » candan ercetin » finaller yaklasiyor tehlikenin farkinda misiniz » benim 36 cocugum var keske 50 60 olsaydi » yabanci unlulerin karsi cinslerin arasini bozmasi » kralice elizabeth in umut sarikaya ile carpismasi » asdf com » amat » lise onunde takilan tipler » yaran tezahuratlar » erkek arkadasin en yakin kiz kankisi » hazreti muhammed yasasaydi » cacaron a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa