isik dogudan yukselir 

kapat
  1. aydınlanmanın doğudan başladığını anlatan metafor.

"insan"ı ve "insan olmanın incelikleri"ni dert edinen doğu felsefesini anlatır. felsefenin, inisiyasyonun çıkış yeri doğudur. kanaat, kişisel gelişim ve nefs terbiyesi ile "bozmuş" oldukları için tüketim toplumu olamayışları, maddeci batı dünyası tarafından geri kalmışlık olarak değerlendirilir.

diyalektik açıdan incelendiğinde bu metafor, tersiyle de kendini gerçekleşticek gibi görünüyor. doğudan yükselen ışık, batıdan kaybolacak. insandan önemli hale gelen "sistem", materyalizm ve insanı terkedilmiş kılan "bireyselcilik"le, batı 100 yıl gibi kısa bir sürede dünyanın her anlamda .mına koyabilmeyi başardı.
    #614579 (CATY Blake, 07.09.2006 15:59)
  2. bir sezen aksu albümü.
    #614618 (abuzittin zelzele, 07.09.2006 16:12)
  3. "güneş doğudan yükselir" olarak ta bilinen cümle.
    #946067 (pilotmont, 03.12.2006 23:49)
  4. sezen aksu'nun belli bir müzik anlayışını sergilediği * son albümüdür. gerçi sezen aksu'nun her daim ayrı bir yeri vardır ama sonraki albümleri 'ışık doğudan yükselir'in tadını vermemektedir.
    #946158 (steril mikrop, 04.12.2006 00:04)
  5. maneviyatın kökeni temsilindeki dogunun sembolik açıklanışı.
    #946162 (sinameki, 04.12.2006 00:06)
  6. (bkz: güneş doğudan doğuyor, doğu neden karanlık?)
    #1330977 (lionheart, 21.02.2007 18:58)
  7. sezen aksu'nun kesinlikle müzikal bakımdan zirve noktası olan albüm...

albüm, zamanında doğu denince aklına pkk gelen bazı insanlar tarafından bölücülük propagandası olarak adlandırılmıştı, oysa ki albüm türkiye'nin dört bir tarafını öyle güzel yansıtmaktadır ki adeta birleştirici gibi bir albüm çıkmıştır karşımıza...

albümle aynı adı taşıyan intro ise, kesinlikle onno tunç'un müzikal zekasının doruk noktasıdır... hayatımda ilk defa bir enstrümantal eseri dinlerken* tüylerimin diken diken olduğunu hatırlarım...

albümdeki tek pürüz ise, sezen aksu'nun sesini kaybetmeye başladığının belli olmasıdır.
    #1797204 (cemvscem, 20.06.2007 21:22)
  8. (bkz: lumini ex orient) *
    #2948247 (bilgehan, 04.02.2008 14:14)
  9. (bkz: güneşin doğudan doğması)
    #2948248 (KIZILMASKE, 04.02.2008 14:14)
  10. sezen aksu albümüdür. ayrıca albüme ismini veren enstrumantal parçadır.

(bkz: Işık Doğudan Yükselir)
    (bkz: Davet)
    (bkz: Son Sardunyalar)
    (bkz: Alaturka)
    (bkz: Yaktılar Halim imi)
    (bkz: Rakkas)
    (bkz: Onu Alma Beni Al)
    (bkz: Yeniliğe Doğru)
    (bkz: Ne Ağlarsın)
    (bkz: Ben Annemi isterim)
    (bkz: Var Git Turnam)
    (bkz: La ilahe illallah)
    #3444717 (serenitytheone, 25.05.2008 11:37)

© 2008 - uludağ sözlük

isik dogudan yukselir başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. isik dogudan yukselir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu isik dogudan yukselir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» efsane geri dondu » adidas superstar » bilincaltina yonelik reklam hazirlama teknikleri » goal 3 » hakikat ve hurafe » elimde degil » go mongo » siyah cikolata » esnek uretim sistemi » gidemem a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci