isciyle kole arasindaki farklar 

kapat
  1. işçiye bi yere kadar iyi davranmak zorundadır, kölede istediği gibi davranır.
    #3689887 (tannis, 20.07.2008 00:42)
  2. işçi, özgür olduğunu sanır. köle, köle olduğunu bilir.
    #3689907 (Sıfırın Altında, 20.07.2008 00:45)
  3. koleyi öldügünde yerine yenisi gelir,kimseden tepki gelmez;zaten yenisi hazırdır.
    işçi öldügünde,kaza ya da cinayet soz konusu,arkadasları ve sendiklara bu sessiz kalmaz,tepkisini koyabilir yenisi gelmeyebilir.

işçi ölümlerine ses cıkmaması,köle sistemi olmayan bir toplumda her zaman korkutucudur.
    #3689918 (syme, 20.07.2008 00:48)
  4. isci sinifi ideolojik somuruye maruz kalir. salon komunistleri cikar onlara "iscisin sen isci kal" der, omur boyu yari ac, yari tok yasa ama isciliginle ovun der. ama kendileri 5 yildizli otellerde dogu avrupali fahiselerle gunlerini gun eder, audi marka arabaya binmekten de geri durmazlar.

koleler.. boyle bir sinif kalmadi ki artik. hindistan da kast sisteminde bile parya'lar bir takim haklar ettiler .
    #3689920 (migfer, 20.07.2008 00:48)
  5. işçi yılda iki ikramiye ve bir takım elbise alır.
    #3690196 (umbrasword, 20.07.2008 01:46)
  6. işçiler ekseriyetle ilkokul mezunudur. köle hiç okumasa da olur. memur ise ortalama olarak lise veya üniversite mezunudur.
    #3690207 (umbrasword, 20.07.2008 01:48)
  7. köleler çalışınca para kazanmazlar, sadece karınları doyurulur. işçiler çalışınca para kazanırlar, ancak karınlarını doyururlar.
    #3691105 (samo, 20.07.2008 12:52)

© 2008 - uludağ sözlük

isciyle kole arasindaki farklar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. isciyle kole arasindaki farklar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu isciyle kole arasindaki farklar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kivanc ozkok » milletvekiline kufretmek » hassickdir » siki siki baba » sessizlik » system error » 4 ekim 2008 fc barcelona atletico madrid maci » benim hayatim » buyutulen nefretin eyleme donusmesi » bon iver » papagan » 5 ekim 2008 sozlugun tiklim tiklim olmasi » yogurtlu pilavdan pasta yapan cocuk » kucuk prens » nutella li kaymakli ekmek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kurtlar vadisi » raku » super lig de anadolu takimlarinin patlamasi » seni ozledim oglum » yalanasi hatun kisi » 25 haziran 2008 almanya turkiye maci » hitler i anlamak » this mortal soil » hani benim receb im receb im » ailesinin dibinde namusuyla abazalik yapan erkek » basbakanin hic bitmeyen diplomatik cabalari » cesaretin olmazsa gelecegi degistiremezsin » paco de lucia » erkek ezmesi » gebze ye bilet alip izmit te inmek