is basvurusu 

kapat
  1. maaşlı bir şekilde para kazanmak isteyenlerin uyguladığı eylemdir. *
    #494866 (sengitbalikgelsin, 04.08.2006 01:14)
  2. (bkz: http://www.yenibiris.com)
    #494896 (pafküf, 04.08.2006 01:26)
  3. ülkemizde yapılan iş basvuruları için işveren tarafından kalabalık bir heyet olusturulabilecek olan, iş bulmak isteyen kişilerin özveri ile hazırlayacakları basvurudur.
    #1233316 (Derek, 30.01.2007 17:49)
  4. tecrübe eksikliği bir koz olarak kullanılır genelde işveren tarafından. "ulan herkes sizin gibi yaparsa nasıl tecrübe kazanır insan" diyesi gelse de susar insan içine atar.
    #1508793 (chilavert, 09.04.2007 14:27)
  5. http://www.duslersokagi.c...gitozgur/index.php?id=136
    #2423349 (ELeCTrO, 03.10.2007 22:27)
  6. kahverengi takimla kesinlikle gitmeyin. gri tonlari tercihiniz olsun. ilk odaya girdiginizde tanistigniz insanlarin isimlerini kesinlikle unutmayin. goz temasindan kacinmayin flort etmiyorsunuz, is ariyorsunuz.
    #2762495 (arbeitmachtfrei, 29.12.2007 15:23)
  7. insanı sıkıntı ve strese sevk eden hadisedir.

(bkz: buraya uzun uzun entry gelecek) *
    #2762502 (Carmadon, 29.12.2007 15:24)
  8. (bkz: iş yerlerinin en az 3 yıl deneyim istemesi)
    #2762752 (forerunner, 29.12.2007 16:27)
  9. dış görüntü konusunda bir kaç ekleme:

kahverengi konusunda yazılmış zaten*.

yeşil renk de tercih edilebilir, kahveye kaçan değil ama.

yeşil renk güven verir. (bkz: banka logoları)

sarışınlar, fönlü açık saçlı gitmeyin. toplayın saçlarınızı. sarı renk geçicilik simgesidir.

dekolte sakın giymeyin!

erkekler, çorap - takım - ayakkabı renk uyumuna çok daha fazla dikkat edin. normal hayatta siyah takım - füme çorap giyilebilir ama iş görüşmesinde giyilmemeli.

göz teması için temiz, aydınlık bir makyaj,

son olarak; dişler tertemiz olmalı, çünkü gülümsemelisiniz!
    #2762839 (brunglace, 29.12.2007 16:46)
  10. (bkz: iş başvurusu yaparken e-mail adresinden utanmak)*
    #3954800 (nirolis, 12.09.2008 21:11)
  11. sorulan sorulara düsünülerek cevap verilmesi sizi aranılan eleman yapabilir. işte örneği;

"Japonya'da saygın bir firmada yönetim, işe girmek isteyenlere bir soru sormuş ve soruya uygun cevabı veren kişiyi de işe almışlar.

Sorunun ilginçliği bu sorunun doğru ya da yanlış cevabının olmaması...

Yağmur bulutları apaçık çok şiddetli bir fırtınanın gelmekte olduğunu söylüyor.

Karanlık yağmurlu bir gece, şimşekler çakıyor, gök gürlüyor, tam bir fırtına var ve siz arabanızla gece saat 02.00'da yoldasınız.

Genelde tek başınıza yolculuk yapıyorsunuz ve o akşam da öyle yaparak ıssız bir yolda ilerlemeye başladınız...

Arabanız iki kişilik. Ve ileride bir otobüs durağı görüyorsunuz.

Arabanızla otobüs duraklarının yanından geçerken oracıkta bekleyen insanlar sizi hep hüzünlendirmiştir oldum olası...

Çünkü otobüs durakları size geçmişinizi hatırlatmaktadır...

Ve işte o yağmurlu ve fırtınalı gecede otobüs durağına yaklaşınca 3 kişinin beklemekte olduğunu fark ettiniz.

Bunlardan; Birincisi bir doktor. Sizi daha önce geçirdiğiniz kalp krizinden kurtarmış.

ikinci kişi, çok yaşlı ve neredeyse ölmek üzere olan birisi.

Üçüncüsü ise, hayatınızın rüyası, her zaman tanışmak istediğiniz birisi...

Hava gittikçe kötüleşiyor ve arabanızda sadece bir kişilik yer var.

Böyle bir durumda siz olsaydınız ne yapardınız?

Hemen cevap vermeniz gerekmiyor. Düşünün unutmayın doğru ya da yanlış cevap yok. Sizin tercihin önemli sadece...

Görüşmeye girenlerin cevapları şöyle olmuş:

A) Hasta adamı en yakın hastaneye götürelim.

B) Doktor daha önce hayatımı kurtardığı için onu alırdım.

C) Manen düşünürsem tabii ki hasta adamı alırdım ama kendi geleceğimi ve hayatım için her zaman tanışmayı arzuladığım bu kadını arabaya alırdım.

Görüşmeye katılanların yüzde 90'ı aynı cevabı vermiş; "Yaşlı adamı alırdım"

Ama bir kişi farklı bir cevap vermiş ve o kişiyi işe almışlar...

işte işe aldıran o cevap: Arabadan inip anahtarı doktora veririm, doktor benim hayatımı kurtardığı gibi yaşlı adamı da hastaneye yetiştirip hayatını kurtarabilir. Böylece ben de hayatımın insanıyla otobüs durağında baş başa kalır onu tanıma fırsatını yakalarım.

Bu çok düşünülmeyecek bir cevap değil ama insanoğlu bencildir ve hiç kimse arabasını vermeyi düşünememiş."
    #4250803 (mystery, 19.11.2008 11:25)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

is basvurusu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. is basvurusu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu is basvurusu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about is basvurusu. Copyrights of the articles are belong to their authors.