iraz 

kapat
  1. bir bayan ismi.
    köy hayatını anlatan roman/dizi/filmlerde genellikle kötü kalpli kaynananın ismi olur bu.
    #798531 (heman0212, 01.11.2006 13:19)
  2. açmak üzere olan çiçek ve korkusuz anadolu kadını olmak üzere iki anlamı bulunan, az rastlanan kadın ismi*
    #829639 (agafya, 08.11.2006 04:43)
  3. toprak anlamına da gelmektedir. toprak ana ile bağdaştırılır. fakir baykurt'un "ırazca'nın dirliği" diye bi kitabı da mevcuttur. genelde iç anadoluda kullanılan bir kadın ismidir, daha çok taşrada kullanılır. ayrıca benim adımdır.
    #2024398 (iraz, 28.07.2007 00:44)
  4. Ünlü yazarlarımızdan biri olan fakir baykurt'un unutulmaz eseri yilanlarin ocu romanındaki, kişilerden Haceli'nin anasının ismidir. (ıraz ana, ırazca)
    #3148305 (piri reis, 16.03.2008 15:11 ~ 15:14)

© 2008 - uludağ sözlük

iraz başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. iraz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu iraz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bagdatli ruhi osman » 7 temmuz 2008 ncldlbz icin besiktas zirvesi » karsi takim gol atinca sevinen futbolcu » renzo barbera stadyumu » kene » yengec taklidi yapan kisi » mutlu oldugunu sanan insan » let down » ozan arif » sevgilinin soyledigi unutulmayan sozler a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci