irat senedi 

kapat
  1. Bir alacak nedeniyle üzerinde gayrimenkul mükellefiyeti kurulan bir taşınmazın değerinin, taşınmazdan ödenmesi gerekli bir para borcu biçiminde bağımsızlaştırılarak, sürümünü artırmak için bağlandığı kıymetli evrak...
    #315801 (MaRTyNs, 04.06.2006 19:25)
  2. taşınmazın değerini dolaşıma sokma işlevini de üslenmiş olan irat senedinde sorumluluk ipotekli borc senedi nden farklı olarak taşınmazın değeri ile sınırlıdır. bunun dışında borçlunun şahsi bir sorumluluğu bulunmaz.
    irat senedi eşyaya bağlı bir borç ilişkisi yaratır.
    (bkz: ipotek)
    (bkz: taşınmaz rehni)
    #2222633 (ditty, 29.08.2007 15:24)

© 2008 - uludağ sözlük

irat senedi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. irat senedi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu irat senedi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ben gidersem » komunistlerle fasistlerin el sikisip barismasi » bu cagda hala komunist olan insan » simitci altilisi » zengin kiz zengin erkek birlikteligi » emotional arithmetic » washington monument » izmir de su kesintisi » kasar » lostforum gen tr a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games