irak sinirina tampon bolge kurulmasi 

kapat

1. terörü önlemek, en azından teröristlerin bu kadar rahat hareket etmesini önlemek için mutlaka gerekli olan hamle. bilindiği gibi ırak sınınrı, birinci dunya savasi sonrası ingilizler tarafından belirlenen geçici bir sınırdır*. sınırın ırak tarafında silopi yakınlarından başlayıp, iran sınırına kadar devam eden bir dağ silsilesi vardır. bu silsilenin, türkiye sınırından itibaren, kuzey-güney istikametindeki genişliği yaklaşık 10-20km arasıdır.işte her gün adını duyduğumuz, avasin, basyan, hakurk gibi meşhur pkk kampları bu bölgededir.eğer türkiye, bu dağlık arazide-tıpkı israil'in golan'da yaptığı gibi- bir tampon bölge oluşturursa, hem arazi hakimiyetini ele geçirecek, hem de pkk'nın yıllardır vurulduğu halde etkisizleştirilemeyen kamplarını devamlı gözetim altında tutabilecektir.

not:israil örneği ile türkiye biraz farklı;

israil'in elinde tuttuğu golan tepeleri toprağın bereketli ve nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bir bölgedir, ancak ırak sınırındaki muhtemel tampon bölge, ortaçağı andıran bir kale kent olan ahmediye ve birkaç ufak mezra dışında insansızdır.
    #4061503 (vatandas riza, 08.10.2008 14:58)
  2. ilk önce Deniz baykal'ın gündeme getirdiği öneri.

çok acil yapılması gereken eylem. pkk'ın hain saldırıları devam etmekte, ülkemiz kuzey ırak ve ırak yönetiminden destek görmemektedir ve bu olaylar bazı mihrakların çok hoşuna gitmektedir... dağların ardına düz ovaya bir sınır kurulmalı, türk askerinin işgalinden korkuyorsa, soykırım gibi şerefszice bir eylemde bulunacağını düşünüyorsa dünya, isterse bm güçleri bu sınıra göz kulak olsun, isterse bu tampon bölgeye barış gücü askeri yerleştirilsin bu güçler türk askerinin yönetiminde orada görev yapsın !

çift taraflı dağlar kontrol altına alınmalı artık bunun lamacimi kalmadı...
    #4065912 (OnurKul, 09.10.2008 15:56)
  3. irak'a girmek anlamına gelen eylemdir.

ha şimdi, çok parlak bir fikirmiş gibi görünebilir bazılarına fakat yanlış hatırlamıyorsam biz bu filmi daha önce izlemiştik... yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?

daha önce de girilmemiş miydi ırak'a?

şimdi benim balık hafızalı, zavallı milletim bunu unutmuştur muhakkak, verilen yeni şehitlerden sonra milletçe bir kine kapılıp, gaza gelip, parlayan gözlerle bir şeyler yapmak ister elbet, peki bir şey yapar mı kimse?

-hayır yapmaz elbette, çünkü sosyal anestezi dalında ülkemiz zirvededir, verdiği narkoz; her gün yüzlerce şehit veren bir ülke insanını bile anında uyuşturacak derecede kuvvetlidir, bir dizi, bir futbol maçı, bir türban vs vs vs...

hemen, her şeyi unutturabilir, öyle mal eder ki bünyeyi; 'ne tamponu lan, kime tampon yapıyoruz? insan kendi kendine tampon yapar mı?' diye soramaz kimse.

oysa ki, sorsan herkes bilir; pkk denen ucubelerin, amerikan yapımı tüfeklerle, amerikan kurşunu sıktıgını,

sorsan herkes bilir; sırf, bazı büyük başların, götlerine kaçasıca başları biraz daha büyüsün diye olmayan bir şeyle savaştıgımızı,

bilmeyen yoktur; 'a tv, b tv, c tv' nin, şırnak şehir merkezinde, küçük bir tepe bulup, ' evet sayın seyirciler, şimdi cudi eteklerindeyiz, ve arkamızda görmüş oldugunuz pkk yıgınagı şuan yerle bir olmuş durumda, aslanlarımız, koçlarımız, aman vermiyorlar, uçaklarla, tanklarla, havanlarla hainleri yok ediyorlar' diye götten uydurulmuş, gaz verici ve yıllar önce tsk nın yaptıgı tatbikat görüntülerinden oluşan yalan haberler yapıp, bize yedirdigini.

şuan ellerim titriyor sinirden, öfkeden, çaresizlikten, anlatamamanın verdiği kahırdan...

yazılacak sayfalarca şey varken bir tek kelime olsun yazamamaktan...

kafalarındaki tamponlardan dolayı, anlama, düşünme, fikredebilme kabiliyetini yitirmiş zavallı insancıkların, zavallı gencecik çocukları ( çocuklarımız ) zaten tampon degil mi? hergün verdiğimiz o canlar zaten tampon degil mi?

verdiğimiz bu kayıpların, beyhudeliği gayet açık degil mi? kendi köpek döllerimizin, yazıp çizdigi senaryoların, gerçek birer çekimi degil mi?

basına kapalı olarak, birbiriyle, başbaşa, gözgöze iki sevgili gibi, gülümseyerek, açık seçik, her şeyi konuşarak, anlaştıktan sonra ( sen şöyle yapacaksın, ben de sana şöyle diyecegim ... ) dışarı çıkıp, birbirlerine hakarete varan cümleler kuran, bir ülkenin, iki büyük partisinin, iki yavşak genel başkanının, danışıklı dövüşünün kimse farkında değil mi?

herneyse... konuşmakla, yazmakla bir şey yapılamadıgını daha önce de gördük.. sinirlenmekten başka bir işe yaramıyor...

şimdi ben size olacakları söyleyeyim ( zaten hepiniz de biliyorsunuz ) :

biri diyecek ki; 'ırak'a girelim'
    öteki diyecek ki; 'yavaş gir saçın başın dagılmasın'
    sonra diğeri ; 'sen bu ülkeyi yönetemiyorsun, bu kadar korkak birisi bu ülkenin başında olamaz, ben olaydım, şimdiye anasını skmiştim pkk'nın da, amerika'nın da' diyecek
    'sktir tarram, seni de gördük' diye cevap verecek öteki,

şaşkın ve gürültülü bir şekilde, bir ülke onları ve olanları izlerken, ortalıgı bir hengame almışken... birisi bagıracak: ' şşşş lan susun maç başlıyor... ' ve sonra,

daha demin, it dalaşı yapan bir ülke, daha demin 'artık bir şeyler yapmanın zamanı geldi' diye, kıpkırmızı gözleriyle, sokaklara dökülmüş o hararetli ülke, her şeyi unutup, huşu içersinde maçını izleyecek ve demincek gözleri parlamış bir şekilde, birilerini protesto etmek için evden aldıgı bayragını: 'laaaay lay lay laaaaaay baaaas türkiiyeeeee lay lay lay lay laaaaaay ' diye sallarken bulacak kendini...

bir varmış, bir yok muymuş neymiş... öyle bir şey işte...
    #4084561 (Saipsiz, 13.10.2008 18:59)
  4. hiç bir işe yaramayacak çırpınıştır. Düzen bu terörizmi doğuruyor ıraktan geçişleri engellediğinde ülke içinde varolan terörizme nasıl çare bulacaksın ohallerle mi? Daha önce yapılan tüm katliam ve yok sayış bir sonuca vardı mı? hayır... Akıllıca atılmayan ve sindirmeye yönelik her adım daha da çoğaltacaktır bu terörizmi.
    #4084570 (LocK, 13.10.2008 19:01)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

irak sinirina tampon bolge kurulmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. irak sinirina tampon bolge kurulmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu irak sinirina tampon bolge kurulmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about irak sinirina tampon bolge kurulmasi. Copyright of the articles are belong to their authors.