invisible monsters 

kapat

1. chuck palahniuk'un kafa yoran bir romanı.Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı , yanılsamanın hüküm sürdüğü şu dünyada bize iyi ve doğru olarak dayatılanı değiLde,kötü olduğu söylenerek bizden uzak tutulanı tercih etmek ne derece mümkündür.chuck palahniuk,bize yine roman olarak ulaşan bu üçüncü "kimlik "krizi"nde aile ve toplumada var olan genel geçer davranış kalıplarının altında yatan gerçekliği evirip çeviriyor.

kitaptan bir aLıntı :

Ne kadar dikkatLi oLursanız oLun , hep bir şeyLeri kaçırmış gibi hissedeceksiniz ; sizi derinden etkiLeyen , tamamını tecrübe edemediğinizi söyleyen o berbat his.dikkat kesilmeniz gerekirken dakikaları hızla geçmenizin yarattığı o zavallı duygu hep kalbinizde olacak.
    yani o hisse alışsanız iyi olur.günün birinde tüm yaşamınızbu histen ibaret olacak çünkü.
    #313903 (Tucimania, 04.06.2006 15:10)
  2. (bkz: mikrop)
    #313905 (Eqin, 04.06.2006 15:11)
  3. (bkz: trafik canavarı)
    #313938 (ozkrm, 04.06.2006 15:15)
  4. yine bir chuck palahniuk harikası dedirtecek kitap. chuck herzamanki gibi tüketim toplumunu, popüler kültürü ve yaşama amacı olarak belirlenen değerleri yerden yere vuruyor, ummadık bir anda başa gelecek bir olayla herbirinin nasıl çabucak anlamsızlaştığını ve değersizleştiğini gözler önüne seriyor.
    #1385506 (vianegativa, 07.03.2007 18:53)
  5. - moda çekimlerini hep araba mezarlığı, mezbaa gibi yerlerde yapıyorduk. çünkü tanıtım yaptığımız yer rezilleştikçe tanıttıklarımız olduğundan daha değerli ve güzel görünür.
    - tanrı sadece bizi izliyor ve can sıkmaya başladığımız zaman bizi öldürüyor. asla ve asla can sıkıcı olmamalıyız.
    - gelecek ne zaman bir vaat olmaktan çıkıp bir tehdit haline geldi?
    - yapmak istediğin şeyleri yapma. yapmak istemediğin şeyleri yap. sana istememen gerektiği öğretilmiş şeyleri yap.saadetin peşinden gitmenin tam tersi. seni en çok korkutan şeyleri yap.
    - dünya senin hem beşiğin hem de kapanındır.
    - ailelerimiz bir çeşit tanrıdır. onları seviyoruz ve hayatta olmaları hoşumuza gidiyor. ama bizden birşey istemedikleri sürece onları kesinlikle görmüyoruz.
    - insanlar tanrının televizyonlarıdır ve tanrı birinden sıkılınca hemen onu kapatıp diğer kanala geçer. o yüzden tanrıyı sıkmamak gerekir.
    gibi aforizmalara sahip olan muhteşem bir chuck palahniuk eseri.
    #1448321 (sle7in, 24.03.2007 16:20)
  6. Doğumunuz, hayatınız boyunca düzeltmeye çalıştığınız bir hatadır. cümlesini içinde barındıran kitaptır.
    #3172488 (alone with everybody, 21.03.2008 19:05)
  7. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı,
    yanılsamanın hüküm sürdüğü şu dünyada bize iyi ve doğru olarak dayatılanı değil de,
    kötü olduğu söylenerek bizden uzak tutulanı tercih etmek ne derece mümkündür?

Genç ve güzel manken Shannon mutlu olmak için her şeye sahip:
    Parlak bir kariyer,
    kitlelerin ilgisi,
    yakışıklı bir sevgili
    ve yakın bir dost.
    Ancak geçirdiği bir kaza yüzünün yarısını yok ettiğinde,
    görünmez bir canavara dönüşür.
    Hastanede tanıştığı, ameliyatla kadın olmaya hazırlanan transseksüel Brandy Alexander,
    ona geleceğini yaratabilmek için geçmişini silmesi gerektiğini,
    gerçek keşiflerin hep kaostan çıktığını öğretir.
    Bu süreçte Shannon, Brandy Alexander'la ve kendisini aldatan sevgilisi Manus'la
    bir intikam yolculuğuna çıkacaktır.
    Kişisel ve toplumsal arızaların kol gezdiği,
    çağdaş bir çorak ülkede çıkılan bu yolculukta üçünün isimleri,
    kimlikleri ve geçmişleri her şehirde değişirken,
    okur da görüntüye, yüzeyselliğe odaklanmış bir dünyada
    aile, sevgili, arkadaş konumundaki insanlarla ilişkilerin sığlığına tanık olur.
    Palahniuk cinsiyet değiştirme operasyonlarının büyük ölçüde kolaylaştığı ve yaygınlaştığı bir çağda,
    cinsiyetlerin bile görüntüden ibaret olduğunu vurguluyor.
    Bir yandan güzellik ve kimlik kavramlarına bakarken,
    tüketim toplumuna ve estetik operasyon kültürüne haşin saldırılar yöneltiyor.
    Üstelik bütün bunları okurunu adeta bir eğlence trenine bindirip
    baş karakterinin geçmişiyle bugünü arasında dolaştırarak
    ve şaşırtıcı bir finalle adamakıllı sarsarak yapıyor.

(bkz: nefessiz kaldım)
    #3330013 (oyuncakdunya, 28.04.2008 12:59)
  8. kendini okuttururken daha önce bir kitabı okurken hiç hissetmediğim duygulara sevk etmiştir okuyucuyu. kitabın son yetmiş sayfasını irkile irkile okudum.insan ilişkileri, popüler kültür, kendi hayatım hiç bu kadar sarsmamıştı beni daha önce. *
    #3478220 (melezmacir, 01.06.2008 13:57)
  9. Filminin çekilmesinin yakın olduğu rivayetleri aldığım kitap.
    #3535219 (omuR, 13.06.2008 22:58)
  10. tüketim manyağı,kozmetik delisi,moda çılgını kızlarımıza okutulması gereklidir.palahniuk hocamız gene 12 den vurmuştur.özellikle finali için bile herşeye değer.okuyun okutturun.
    #4319089 (teksastommiks, 05.12.2008 07:41)
  11. insanın başını döndüren, bu sebeble ayık kafayla okunması gereken, psikopat bir karakterin gözüyle temel ahlaki değerlerin incelendiği, aforizmalar ve ansiklopedik bilgilerle bezenmiş, zeka ürünü chuck palahniuk eserlerinden bir tanesi.
    #4534648 (gosemef, 17.01.2009 02:14)
  12. --spoiler--
    bana şu boktan dünyada göründüğü gibi olan tek bir şey ver. flaş !
    --spoiler--
    #5089830 (janie jones, 23.04.2009 16:09)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

invisible monsters başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. invisible monsters ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu invisible monsters nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about invisible monsters. Copyrights of the articles are belong to their authors.