insanin ayaginin takildigi tasa bakmasi 

kapat

1. özellikle sokaklarında yürümenin beceri gerektirdiği ülkemizde çok zaman yağışlı ve karlı havalarda kayganlık nedeniyle,çok zaman ise güzel havalarda sokakların aşırı güzel olması(!) dolayısıyla sendelediğimiz ve akabinde kendimizi yerde bulduğumuz olmuştur işte tam bu anda dünyanın neresinde olursa olsun bir çok insanın yaptığı önemli bir hareket vardır...

vücudun acısına rağmen yavaş yavaş yerden kalkılır ve gayet doğal birşey olduğu imajı çevreye verilmeye çalışılır,kimsenin yardıma gelmesi ve dialog istenmediğinden acı pek fazla hissettirilmemeye çalışılır ve "bu adam/kadın salak mı durup dururken düştü" gibi nedenli düşüncelerle "ahhaah aptal'a bak,düştü" gibi nedensiz ve pasif düşüncelere cevap niteliğinde düşülen yere doğru bakılır.

eğer herhangi bir tümsek yada taş varsa kendisine bakan insanların tepkisi ilgili bölgeye çekilir ve "düştüm ama nedeni var,ahanda bakın bu taş yüzünden" fikri kendilerinde oluşturulmaya ve haklı çıkılmaya çalışılır.

bakan insanlar ise çok zaman bunu yerler ve "bu belediye adam olmaz arkadaşım" düşüncesiyle yanınıza yardım için yaklaşabilirler,bu kez yardım kabul edilir ki yanınıza yaklaşan insan sizin haklı olduğunuzu ve boş yere düşmediğinizi kısaca salak olmadığınızı zaten biliyordur.
    #1224618 (redfather, 28.01.2007 21:13)
  2. diklenirse diye geriye donup bakmak, ozur dilerse sorun yok. *
    #1224635 (Derek, 28.01.2007 21:16)
  3. omuz atan kişiye dönüp bakmak gibi bişey olsa gerek. "düzgün yürüsene lan !" demek gibi. ama insanın kendisine sorması gerekir acaba düzgün yürümeyen kim diye.
    #1224639 (spec, 28.01.2007 21:16)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

insanin ayaginin takildigi tasa bakmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. insanin ayaginin takildigi tasa bakmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu insanin ayaginin takildigi tasa bakmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about insanin ayaginin takildigi tasa bakmasi. Copyright of the articles are belong to their authors.