insanca pek insanca 

kapat
  1. nietzsche'nin bir kitabı.
    #1136893 (expert16, 11.01.2007 12:13)
  2. Okunması gereken içinde çok güzel nietzsche aforizmaları bulunan bzaen sıkıcıda olsa çok öğretici bir kitap

(bkz: ölüm varsa ben yokum ben varsam ölüm yok o zaman kokulacak ne var)

(bkz: yalnızca bu an gerçektir Eninde sonunda bu anda birşeyler yaşarız)

(bkz: Birşeyler sallantıdaysa onu sallayan biri var demektir)

(bkz: toprak ne kadar zengin olursa orada birşey geliştirememende o kadar affedilmez olur)

(bkz: zaman sonsuza dek doymayacak kadar aç gözlüdür)

(bkz: her insan gerçeğin ne kadarına dayanabileceğini seçmeli)

(bkz: Yaşarken yaşayın! insan yaşamını tamamlayıp öldüğü zaman ölüm taşıdığı dehşeti yitirir insan doğru zamanda yaşamazsa doğru zamanda ölemez)
    #1136936 (FrOsT, 11.01.2007 12:36)
  3. nietzsche'nin genel dünya görüşü hakkında bilgi sahibi olmak ve nietzsche'nin yazdığı diğer kitapları daha iyi anlayabilmek için ideal bir kitaptır.
    #1136945 (cece, 11.01.2007 12:40)
  4. ' anlaşılmayı beklemiyorum, beni gelecek kuşaklar anlayacak. '
    (bkz: friedrich wilhelm nietzsche)

friedrich wilhelm nietzsche' nin, böyle buyurdu zerdüşt' ün ardından en sarsıcı kitabı.
    nietzsche, asla anlaşılmayı beklemediğini, gelecek kuşakların kendisini anlayacağını söylemiştir. yazdığı kitaplar, bulunduğu devrin ötesinde bir dünya düzeninden bahsetmektedir.
    insanca pek insanca, istediği sonuca ulaşamamıştır. çünkü aforizmaların yoğun eleştiriler yağdırdığı egoistlik, değerlerin menfaatin zulmüne uğraması ve devlet kavramının bulanışı, günümüzde hala cevap arayan sorular arasındadır.
    nietzsche, mükemmel ve ince dil oyunlarıyla, aforizmalarında insanın değer diye bildiği ancak anlamını çoktan kaybetmiş her şeyi sorguladı ve doğal olarak toplum, yabancı olana aykırı diyen, yeniye dudak büken, onu bir türlü anlayamadı.
    #1391364 (abberline, 09.03.2007 06:36)
  5. sadece insana değil, insanın elinde başkalaşmış her şeye bir başkaldırı, sert ve saf bir eleştiri niteliğinde olan, friedrich wilhelm nietzsche' nin 1878 yılında tamamladığı ve iki ciltten oluşan eseri.

--spoiler--
    - güzelliği görünce ne için yanıp tutuşuruz?
    - güzel olmak için...
    - ama bu bir yanılgıdır. *
    --spoiler--
    #1576078 (abberline, 27.04.2007 08:39)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

insanca pek insanca başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. insanca pek insanca ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu insanca pek insanca nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about insanca pek insanca. Copyrights of the articles are belong to their authors.