insan devlet icin degil devlet insan icindir 

kapat
  1. tarihsel olarak insanın, oluşturduğu hukuksal, askeri, ekonomik vs. örgütlenmesine devlet dendiğini, bu örgütlenmenin ilkel komünal toplumu ortadan kaldırdığını, tüm sapkın kutsallaştırılmalarına karşın, aslolan kutsallığın devlette değil, insanda olduğunu, çünkü insansız devletin koskoca bir hiç olduğunu bilen kimse düşüncesidir.
    #2786858 (benden yazar olmaz, 04.01.2008 00:50 ~ 00:51)
  2. süregelen düzenin kabullenemediği sözdür. teoride kalmıştır, pratiğe geçtiğinde cumhuriyet gerçek anlamını kazanacaktır.

edit: laiklik

cumuriyet dedim çünkü; seçimlere bir kaç ay kala dağıtılan paralar, yakacaklar ata'mızın getirdiği bu devrimin büyük ölçüde değişmesine yol açmıştır. çıplak gözle görülebilmektedir. açlıktan ve cahillikten yapıldığını düşündüğüm bu eylem gerçekleri değiştirmemektedir. *
    #2786883 (olmazsaolmaz, 04.01.2008 00:54 ~ 00:57)
  3. insan şayet insan ise acep devlet ne içindir?
    #2786884 (philemon, 04.01.2008 00:55)
  4. (bkz: insanı yaşat ki devlet yaşasın)
    #2786889 (enemyof, 04.01.2008 00:56)
  5. deveyi yardan uçuran bir tutam ot imiş. insan ile devlet arasındaki ilişki de buna benzer. devlet, hesapsızca insandan yana olursa, bir tutam otun hesabına uçurumdan yuvarlanır. olgu olarak kalması daha iyidir devletin, insanlarla bütünleşip vücuda girerse, o vücuda bir bıçak atan çıkar eninde sonunda.
    #2787417 (gulce, 04.01.2008 03:32)

© 2008 - uludağ sözlük

insan devlet icin degil devlet insan icindir başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. insan devlet icin degil devlet insan icindir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu insan devlet icin degil devlet insan icindir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» surekli di mi diyerek onay bekleyen insan » seni diledim » schizo » albin » bakkalda yere dusen yumurtaya tekme atmak » dunyadaki cehennem ve cennet » kum kitabi » nesneleri gorunmez yapan pelerin » sise cevirmenin cesaret bolumunde soyun demek » asik mahzuni serif a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games