insallah 

kapat
  1. yaratıcı dilerse, yaratan izin verirse anlamına gelen arapçadan dilimize geçmiş bir söz.
    (asiti kaçmış kola, 06.03.2006 21:34)
  2. garanti yaratan bir cümle.
    dudaklarımızı birbirimizle dolduracağımızın garantisini.

hiç boş kalmasınlar.
    (bl, 24.09.2006 15:07)
  3. (bkz: hopefully)
    (hendrix, 29.11.2006 09:23)
  4. kehf suresi; 23 ve 24.. ayetler.

"hiçbir konuda, "inşallah" demeden , "ben yarın mutlaka şöyle yapacağım " deme . bunu unuttuğun takdirde allah'ı zikret ve umarım ki rabbim doğruluk yönünden beni daha isabetli davranışa muvaffak kılar."
    (hoscakal, 01.12.2006 01:48 ~ 01:56)
  5. küçükken iyişallah sandığım kelime.
    *
    (headacheda, 10.01.2007 17:03)
  6. iç anadolu bölgesinin kimi şehirlerinde iyişallah şeklinde dile getirilendir.
    (abberline, 17.04.2007 11:54)
  7. kader inancında kişi elinden gelenin en iyisini yaptıktan sonra sonucu yaradanın takdirine bırakır. insallah der * ancak ülkemizde ve doğu kültüründe bu daha çok elinden gelenin en iyisini yapma işini de yaradana bırakmış kişilerce söylenir. *
    (aniyakala, 03.07.2007 17:54)
  8. ingilizcedeki yaziminin "inshyallah" seklinde oldugunu gorunce sasirdigim. araplarin da "insayallah" diye telaffuz ettiklerini farkedince; "arada y var demek ki. ama biz neden telaffuz etmiyoruz?" diye meraklandigim kelime. tdk'ya bir sormak lazim.
    (limon cicegi kolonyasi, 29.10.2007 20:53 ~ 20:54)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» arkasi » iyi ki varsin » youtube un yine kapandigini ogrenen kisi tepkisi » kenan dogulu » uludag timsahlar » fatal » riza tevfik » young learners » international football association board » firat » gundeme ilgisiz gencler » uludag sozluk bayan voleybol takimi » rehab » 2008 » little green bag » cam agacinda uc fidan » hollanda konsoloslugu » lerzan mutlu dan nefret eden yazar » mhp lilerden hatirla sevgili icin suc duyurusu » o cocuklari » cagdas yunan siiri » montgomery cliff » kalcalari guzel oldugu icin mutsuz olan kadin » the incredible hulk » bucak kalesi » die die die my darling » stop this song » babanin sevgisinin anlasildigi anlar » okan yuksel a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa