inek bayrami 

kapat
  1. Mülkiye öğrencileri'nin (bkz: Ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi) finallerin ardından kutladıkları,bu sene gündemin doluluğundan dolayı rektörce yapılmaması ricasında bulunulan;ama geleceğin yönünü çizecek olan bu azimli gençlerin haklarını alıp inatla ve güzelce kutladığı bayramdır. Helal olsun. RTE'nin başımızdan ayrılması için hep beraber dua edip bir amin deyişleri vardı ki,en tarikat tarikat bile böyle içten amin diyemez.

(bkz: Geleceğe ışık tutan mülkiye öğrencileri)
    (bkz: Gençlik geliyor,duy artık rte)
    (karanlikta, 27.05.2006 00:35)
  2. mülkiyelilerin açıkça başbakana saygısızlık ettikleri kutlamalar bütünüdür.
    (grand ekinoks, 27.05.2006 06:09)
  3. mulkiye geleneğidir. her sene öğrencilerin hazırladıkları konuşmalar sırayla okunur
    abazalar zuppeyun bakkallar tahsildarlar ameleler olmak üzere sırayla fermanlar okunur
    en güzel yanı hosgorudür bu bayramın herkes hakkında hiçbir sınırlama olmadan eleştiri yapılır okulun en korkulan hocası hakkında ağıza gelen söylenir ama hoca da öğrenciler de güler geçer sonra geleneksel inek yuruyusuyapılır. cebeci de kizilayarasında tur atılır sonra konserler verilir ve hocalarla beraber içki içilerekten kutlanır
    çok eğlencelidir
    2006 da yapılması engellenmek istendi ama yine de siyasallı öğrenciler geleneklerini korudu ve bayramlarını yaptı.
    (letranger, 17.08.2006 15:56)
  4. o gün için özellikle bulunan bir ineğin peşinde hocalarla birlikte yürümekle başlamış bu gelenek (abiler anlattı, oradan biliyorum).
    o gün "her şey selbes" günü olurmuş. dört yıl* boyunca yöneten-yönetilen, formatlayan-formatlanan, öğreten-öğretilen ilişkisini kırmak, okuldan okulla barışarak ayrılmayı sağlamak için yapılan bir nevi istim boşaltma töreni imiş.
    (CATY Blake, 10.09.2006 23:23)
  5. mülkiye bahar şenlikleri. mülkiyeli değilim ama bir kez katılmıştım, gayetde iyiydi. camur at izi kalsingibi hoş bir etkinlik var, bölümlerin birbirlerine giydirmeleri var, konser var, bira yok(o zaman yoktu en azından), kısacası eğlenceli denilebilir.
    (vincentvega, 12.11.2006 23:31)
  6. çeşit çeşit yiyecek stantlarının kurulduğu, sıkış sıkış ama eğlenceli konserlerin olduğu, ara sıra mülkiye mezunu ünlülerin görüldüğü, bira fiyatlarının karşıdaki tekelciler tarafından iki katına çıkarıldığı, hukuk fakültesi öğrencilerinin finalleri dolayısıyla katılamadığı, sadece mola verdikleri sırada kütüphanenin penceresinden bakıp iç çektiği, "hukukçulara yazık" dedirten bayramdır. güzeldir.
    (ruyagordum, 11.05.2007 08:47)
  7. kurban bayramına denk gelmesi halinde karmaşaya yol açabilecek olan bayram.
    (peyderpey, 11.05.2007 09:19)
  8. resmi ve özel güvenlikçi zulmüne sahne olmuş son 15 yılın en kötü mülkiye bayramıdır. yeni türkü konseri tam anlamıyla fiyasko idi. eski zamanlardaki kalabalık yoktu zira içeri ancak ankara üniversiteliler sokuluyordu. bunda bir kaç gün önce kampüsü kan gölüne çeviren grupların etkisi vardır. zamanlama mükemmeldir; kampüsü hapishaneye çevirmeye çalışanların ekmeğine yağ sürülmüş; bu yağ da inek bayramında tadılmıştır.
    (eskicameldahaiyiydi, 11.05.2007 23:47)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» cesme » mohsen namjoo » galata kulesi » topac dansi » boluspor » kibariye » sozluk yazarliginin rutine binmesi » namik kemal » gurgen oz » odtu kutuphanesi » beni orada arama » little green bag » paranin satin alabildikleri » yaran msn nickleri » acele bir degisime ihtiyac duymak » kuntayi kinteleyen adam » counter oynarken tanisan sevgililer » 1858 » aysun ozbek » cafe des cafes » kutsal degerlere hakaret » ismet berkan » james joyce » sevgilinin babasinin mit mensubu olmasi » 1935 » acz ve fakr » facebook a vesikalik foto koyan insan » ismimuzundiyenickimkisaolsun » kur an okunurken sandalyede oturan first lady a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa