inebolu 

kapat
  1. kastamonu ilinin bir ilçesi
    kurtulus savasi sırasında istanbul dan kaçan subayların ve depolardan çalınan askeri malzemelerin anadoluya giriş kapısı. bu malzemeleri çok kısa sürede gemilerden boşaltarak ankaraya gönderilmek üzere kağnılara yükleyen kahraman halkın yaşadığı sehir.
    #49048 (aabi, 01.02.2006 23:46 ~ 23:47)
  2. istiklal madalyası'na sahip olan tek ilçedir.
    #666514 (sciende, 26.09.2006 00:01)
  3. yeşili ve mavisi ile tam bir karadeniz incisidir inebolu. tek kusuru iklimi itibari ile çok yağış alması turizminin gelişmesine engel olmaktadır. sıcak iklime sahip bir yer olsa idi ne antalyanın ne bodrumun esamesi bile okunmazdı yanın da. yolunuz düşerse muhakkak görmelisiniz.
    #666554 (karpuzkabugu, 26.09.2006 00:12)
  4. kastamonu'nun muhafazakarligi ile alakasi olmayan bir ilcedir.
    #1830551 (spiritualized, 27.06.2007 17:45)
  5. *bütün ahalisine istiklal madalyası verilmiş kasabadır. kurtuluş savaşında ankara'ya ulaştırılacak cephanenin denizden karaya alındığı liman kentidir. senelerdir bu özelliği sebebiyle ilçe adının yiğit inebolu yapılıp yapılmaması tartışılmaktadır.*
    #1833989 (akinel, 28.06.2007 11:42)

© 2008 - uludağ sözlük

inebolu başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. inebolu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu inebolu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» insaat muhendisligi » nowhere boy » hayvanlarin en guzeli » guta perka » ayce idil erkmen » zehir » ezme » 18 eylul 2008 fc metalist kharkiv besiktas maci » beni istanbul yahudilerine sorun » su terazisi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games