inanmiyorsan saygi duy 



kapat
  1. bazı kişilerin dini vecibelerle sözlük gibi youtube gibi internet ortamlarında dalga geçmelerine karsılık söylenebilecek cümle. madem tasvip etmiyorsun inanmıyorsun iyi güzel o senin bileceğin iş ama benim inancımla dalga gecerek beni incitme.
    #2410692 (akraba evliligi urunu, 01.10.2007 15:44)
  2. asıl saygı duyması gerekenin tahammülsüz bir dine ve tahammülsüz bir kültüre inanların olması gerekmez miydi? diyor insan içinden ancak buda normal , insanlar inandıkları şeyi okumuyorlar , bilmiyorlar bile. madem inanıyorsun eleştiriye açık olucak , mantıklı cevaplar vereceksin, her ne kadar mantıktan söz etmek zor olsa da.
    #2410708 (pink_floyd, 01.10.2007 15:49)
  3. insanların her şeyine saygı duymak gerekir, dinine de,cumhuriyetine de,atatürkünede, ateistliğine de,budistliğine de denesi durum.

    ancak saygı kazanılan bir şeydir, demek ki bir şeyler çok fazla göstermelik ve dostlar alışverişde görsün edasında yapılıyor ki insanlar saygı duyamıyor diye de düşünülmesi gereken bir durum..
    #2410732 (BURAX, 01.10.2007 15:55 ~ 15:56)
  4. eleştiri yaptığını iddea edıp insanların değerlerine saygısızlık yapılıyorsa, kımın saygılı kımın saygısız olduğuna karar vermek saygılı oldugunu sanan saygısızın haddı değil.
    en azından düşüncelerime karsı olanlara saygı duyuyorum. *
    #2410740 (ebeda, 01.10.2007 15:57 ~ 07.10.2007 15:45)
  5. "iyi de arkadaş, saygı duyuyoz da, negatif yada pozitif değil, nötr bir yorum yaptığımda da sen bir şeyler söylüyorsun" diye cevabı hazırdır bir takım insanlara.
    hatta bazen yorum bile yapmazsan hala neden inanmıyorsun diye bir tepki de gelebilir bu insanlardan inanmayanlara.
    #2410756 (soul forged sin, 01.10.2007 16:02)
  6. benim ozgurlugumun getirisi olan dusunce anlayisimi kotuleyen kisilerin benden istegidir. bana otobuste su ictigim icin katil gozlerle bakanlarin, kendilerini hakli cikarma cabasidir. *
    #2410776 (revolter00, 01.10.2007 16:06)
  7. sadece düşüncelere laf sokmak değildir saygısızlık. O kadar oruçlu insanın içerisinde, belki de susuzluktan dili damağı kurumuş kimsenin önünde su içmek de saygısızlıktır. *

    ne demiş özgürlüğün tanımını yapanlar?

    --spoiler--
    özgürlük başkasının özgürlüğünü kısıtlamadığı sürece özgürlüktür.
    --spoiler--
    #2410790 (CirkinOrdekYavrusu, 01.10.2007 16:11 ~ 16:13)
  8. toplum yapmıyor diye başkalarının önünde su içmemek saygı icabıdır, lakin tersini yapan da saygısız değildir. sonuçta toplum yapmıyor diye yapmayacak diye bir kaide yoktur. başkalarına zarar vermiyordur, bu yüzden bireysel özgürlük sınırlarını da aşmıyordur. özgürlük martavalı okumamalıdır insan bu konu üzerinde düşünmeden.
    #2410895 (soul forged sin, 01.10.2007 16:30)
  9. her baslıkta türbanlı kızımızı alet eden yazarlarımızın yapması gereken davranıstır.*
    #2410960 (arka plan, 01.10.2007 16:41)
  10. (bkz: inanıyorsan saygı duy)
    (bkz: saygı duyuyorsan inan)
    #2410965 (KIZILMASKE, 01.10.2007 16:42)
  11. kişiliklere hakaret edilmediği sürece dinler de tartışılmalıdır. din, kimsenin babasının malı değildir. kutsal kitaplar, peygamberler de kimsenin tekelinde değildir. mantığın kabul etmediği her şey tartışmaya açıktır. hıristiyan din adamları bile ''hıristiyanlık'' taki çağdışı masalları, mantık dışı olayları tartışabilmektedir. ancak müslümanlıkta, allah kullarını dener ama kulların din'i araştırması, denemesi yasaklanmıştır.
    #2410969 (annabell lee, 01.10.2007 16:43)
  12. ucuz tartışma programlarındaki en klişe ve en basit laflardan birisi.

    inandığı şeyi savunacak donanıma sahip olmayan kişinin, inancına karşı çıkan kişiyi susturmak için kullandığı en bayağı cümle... çünkü bunu söyleyen kişinin hem diyecek başka bir şeyi olmadığı alenen anlaşılıyor hem de bu kişi toplumsal saygı gibi bir şeyin arkasına saklanıyor.
    #2410983 (zaknafien, 01.10.2007 16:47 ~ 16:48)
  13. guzel espri malzemesidir aslinda bu soz. hangi entry'de gorsem gulerim.
    #3039282 (84 44 114 44, 21.02.2008 16:30)

© 2008 - uludağ sözlük

inanmiyorsan saygi duy başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. inanmiyorsan saygi duy ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu inanmiyorsan saygi duy nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» olimpik havuz » marmara 34 » guldurgec » yanlis anlasilmis sarki sozleri » yaran olaylar » bayan yoneticilerle calisan erkegin durumu » gaziosmanpasa » berber salonundaki yanci grup » alanur ozalp » izmitspor » dayak yemeden once aglamak » milk cup » vatanim icin goreve hazirim » sizofreni oldugunu anlama yontemleri » bakire kizla yatip kizilligini icine cekmek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » erotik fantezinin sinirlarini zorlamak » herkesin icinde bagira cagira dert yanan adam » cumhuriyet » ua pasali » anal seks » al yesil dokun anneler » ask acisi ceken erkek » akp ile chp arasinda bir secim yapacaksin lan » elazig » ucacaklar » izmir » mr and mrs brown » dolphins cry » allah abd yi krizle cezalandirdi » hayatin icinde hayat yasamak