imdat 

kapat
  1. -"yardım edin,kurtarın beni,sesimi duyan yok mu,yetişin dostlar" demenin en kestirme yolu.
    -bir erkek ismi.
    #149077 (asiti kaçmış kola, 04.04.2006 14:39)
  2. (bkz: imdat çekiçi)
    #224418 (the kene, 09.05.2006 15:13)
  3. talihsiz bir kaza eseri doğan, istenmeyen erkek çocuklara da verilen isim.

(bkz: babaya kafa atmak)
    #378895 (koko, 27.06.2006 14:51)
  4. çok zengin biri olmalı, her yere fren yaptırmış.
    #1121140 (diyonsos, 07.01.2007 21:28)
  5. (bkz: imdaaaaat)
    (bkz: mayday)
    #2108914 (meister writer, 10.08.2007 22:51 ~ 22:56)
  6. çok çocuklu ailelerde genelde son doğan erkek çocuğa bu isim verilir...
    #2108927 (demolay, 10.08.2007 22:53)
  7. ingilizce karşılığı help olan, yardım istemek amacıyla kullanılan kelime.
    (bkz: s.o.s)
    #2108931 (myhosh, 10.08.2007 22:54 ~ 22:55)
  8. sözleri sezen aksu'ya, bestesi uzay hepari ve aşkın nur yengi'ye ait olan bir aşkın nur yengi yorumu.
    düzenleme fahir atakoğlu, albüm sıramı bekliyorum.

hiç kimseden çekmedim
    tanrı şahit senden çekdiğimi
    düşmanıma bile dilemem
    senin bana ettiğini

gel artık, gel huysuzluk etme
    yeter artık, yeter ellere gitme
    ey allah'tan korkmaz kuldan utanmaz

ele güne küçük düşürdün beni
    hata bende hep kabul ettim seni
    imdat
    ayıp yasak dinlemez oldu kalbim
    yazık bana nedir benim bu halim
    anla seviyoruz işte
    #2312889 (kIran kIrana, 14.09.2007 01:08)
  9. gulbeyaz'da sonradan yardım etmesi için aynı zamanda tinercilikten kurtulması için tekneye alınan sokak çocuğunun adı.
    #2914913 (pablo escobar, 29.01.2008 18:22)
  10. korunmasız seks yapan bireylerin önüne geçemediği "senede bir çocuk sahibi olma" sürecinin sonlarına doğru oluşturdukları meyvelere koyacakları muhtemel isimlerden bir tanesi. kendinden önceki son 2 kardeşinin isimleri soner ve yeter olması yüksek ihtimal dahilindedir.
    ve derler ki adama sen bu cehaletin sonucunda yaşadığın kabusu niye çocuğunun üstüne yaftalarsın. ona böyle sikindirikten bir isim vermenin ötesinde niye senin yardım çığlığı atacak boyuttaki karanlık ruh halinin vebaliymiş gibi hissettirirsin onu. a amına kodumun evladı.

şimdi imdata düşen görev, bir prezervatif markasına kendisinin oynayacağı bir reklam senaryosu göndermek ve tüm dünyaya şöyle seslenmektir.

-biz imdatlar, yeterler belki hayatta çok iyi yerlere gelebilirdik. bir bankanın genel müdürü, bir şirketin ceo su olabilirdik. bunun için gerekli eğitime ve diğer olanaklara sahiptik ama prezervatiften bi haber gerzek babamızın koyduğu isim yüzünden en önemli şey olan öz güvenden yoksunduk. bunu sağlasak bile yine ismimiz yüzünden kimse bize yüksek sıfatları layik görmedi.aslen istenmemiş bir çocuk olduğumuzu anlamamız ve yine bu dönemde arkadaşlarımız tarafından sıklıkla alay konusu olmamız neticesinde yaşadığımız psikolojik travmaları ise hiç saymıyoruz. size sesleniyorum. artık imdatlar yeterler olmasın. takın artık şu poşeti sikinize mına koyiim takın ya.. çok mu zor. ühühühü
    -stoop kees.. arkadaşa bi hava aldırın yüzünü yıkayın.
    #2967560 (eroica, 07.02.2008 21:32)
  11. eğer "im"lenirsen, seni mutlaka "dat"larlar. o zaman "imdat" diye bağarmak ne kadar, nasıl ve ne şekilde işe yarar, onu işte ben söyleyemem. sen bunu okuyan. hepimiz o imdat freni ni çoktan çektik. neye yaradı, bak dünya dönüyor. inecek var bkz.larım da işe yaramıyor.
    ben bir hava alıyım, yüzümü yıkayım. evet bence de cevat !
    #2969618 (ditty, 08.02.2008 03:10 ~ 23:15)

© 2008 - uludağ sözlük

imdat başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. imdat ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu imdat nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» deniz demiroz » ceza muhakemesi kanunu » coconut tequila » besdut deresi kaya mezarlari » serkan balci » bebek okan » sair uuserlardan siirler » a shot at love with tila tequila » light » sergey » chazsmyr dhuunyl » got kadar » 550 ytl lik turban » taciz atesi » harry potter and the deathly hallows » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » gunaltay » la vie populaire » aramis » tahayyul etmek » stout » ergun penbe » cagatay » hinterland » var misin yok musun tony » unplugged in new york » kahverengi kusak » biz ettik sen etme lucescu » aa turkiye de de starbucks varmis diye sasirmak » the tudors » aglamak