ilvanlim 

kapat
  1. güzel bir anadolu türkü'südür, belkıs akkale tarafından da yorumnlanmıştır sözleri ise şöyledir;

gayayı gırcı tuttu ilvanlım ilvanlım ilvanlım aman aman
    dibini burcu tuttu da al fistanlım gaytanlım.
    bizde bir yar sevmeynrn ilvanlım ilvanlım ilvanlım aman aman,
    köyü bir sancı tuttuda al fistanlım gaytanlım.

gus burcuyu budarlar ilvanlım ilvanlım ilvanlım aman aman,
    işkın sürmesin deyi de al fistanlım gaytanlım.
    bizi köyden kovarlar ilvanlım ilvanlım ilvanlım aman aman
    gözel sevmesin deyi de al fistanlım gaytanlım.

zülüf kısa yüz örtmez ilvanlım ilvanlım ilvanlım aman aman
    sevda selinden gitmez de al fistanlım gaytanlım.
    bu gözler seni gördü ilvanlım ilvanlım ilvanlım aman aman
    gayrısına meyletmez de al fistanlım gaytanlım.
    #783146 (kel kör kirpi, 28.10.2006 12:47)
  2. bir zamanların şekersiz sakız markası.
    #944603 (huppu, 03.12.2006 19:40)
  3. ne zaman akla gelse, kısık bir sesle 'köyü biri sanıcı tuttu daağ, alı fisitanılım gayıtanılımııığ' şeklinde mırıldanılması kaçınılmaz, nostaljik belkıs akkale türküsü
    #1185933 (Malign, 21.01.2007 19:17)
  4. trt, belkıs akkale, canan başkaya gibi anıları canlandıran türkü.
    #1571661 (nikim yok benim, 26.04.2007 01:38)
  5. taş gibi bir sakızdı bu.
    çiğnerken insanın dişi kırılacak gibi olurdu..
    #1902121 (4ever pvd, 10.07.2007 18:15)
  6. çorum - alaca yöresine ait yüksek tempoda söylenince tadından yenmeyecek bir türkü.
    #4303519 (RockBursa, 01.12.2008 02:45)
  7. belkıs akkale'den dinlendiğinde yörelerimiz türkülerimiz programı başlayacakmış hissi veren son derece güzel türkümüz. o hissi tekrar yaşamak isteyenler için: http://www.youtube.com/watch?v=nEG59A2DlTQ +
    #4303526 (yhunuss, 01.12.2008 02:49)
  8. aşığın şiirin'de grup vitamin'in, tiye aldığı söz. evde "yalnızkene" *, şarkı nasıl söylenir bize gösteriyor grup vitamin. şarkıya düzgünce başlayıp, yumurtayı kırarken kabuğunun da tavaya düşmesiyle, gıcıklaşmaya başlayan kişinin ruh halini yansıtıyor sanki.

anlatayım hele...

şarkıya dikkat ede ede başlarsınız ya mesela, bu esnada çayı koyarsınız, masaya bardak filan götürürsünüz herşey yolundadır. şarkı söyleme tarzınız hala normaldir. arada bir bülent ersoy'u taklit edersiniz hatta. sonra yumurtayla tavaya doğru hamle yaparken, kabuğuyle birlikte yumurtayı tavanın içinde görürsünüz. sizi bir sinir alır; şarkı söyleme tarzınız da aniden değişiverir. işte orda 'ilvanlım' söyleyiş moduna girersiniz. yine mi anlatamadım?! ben öyle biriyim işte, evde öyle takılıyorum diyeyim konu kapansın.
    #4336786 (hemankilicinolmasabihicsin, 09.12.2008 16:31)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ilvanlim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ilvanlim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ilvanlim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ilvanlim. Copyrights of the articles are belong to their authors.