ils 

kapat
  1. fransızca "onlar" anlamına gelen kelime. ayrıca 2006 fransız yapımı, yönetmenliğini david moreau, xavier paludun ve oyunculuğunu olivia bonamyile michaël cohen yaptığı korku gerilim filmi. sakın gazetelerin dergilerin yazdığı övücü yorumlara inanıpta boşa paranızı ve vaktinizi harcamayın derim*. hayatımda seyrettiğim en kötü korku filmi.**
    #617013 (nickmickbulamadim, 08.09.2006 14:05)
  2. katılıyorum replik kıtlığı çekilen bi film esas kızla esas oğlan onlar geldi onlar geldi dediler durdular film boyunca dört tane bacak kadar çocuğa karşı koyamadılar
    #617118 (sazagelenbengazagelenben, 08.09.2006 14:47)
  3. ils- ingilizce'de instrument landing system' den gelir. türkçesi aletli iniş sistemidir. inişlerde (özellikle zor hava şartlarında) pilota büyük kolaylık sağlarlar.
    mantık olarak uçak bilgisayarının yerdeki merkezle koordinat alışverişi yapmasıdır. pilota mesaj yerdeki 4 adet yanyana ışıkla bildirilir.
    #764814 (kutupsal form, 22.10.2006 21:38 ~ 26.11.2006 20:30)
  4. (bkz: international language school)
    #2925376 (limon cicegi kolonyasi, 31.01.2008 14:36)
  5. localizer ve glideslope isimli iki ayrı mekanizmanın birleşimidir. localizer, tıpkı vor istasyonu gibi belirtilen radyalda pist doğrultusuna uçağın oturmasını sağlarken g/s ise, chart'larda açıkça belirtilmiş bir mesafeden itibaren yaklaşık 3 derecelik bir süzülüş hattı belirterek uçağı pistin ils kategorisine göre değişen bir uzaklığına kadar getirir ve kontrolü pilota devreder.
    #3653297 (wondrousse, 12.07.2008 03:49)

© 2008 - uludağ sözlük

ils başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ils ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ils nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» nasilsin sorusuna alternatif cevaplar » sen ne olacaksin simdi » arachnoidea mater » galatasaray » hande yener » my names is bolt usain bolt » omuz attigi kisiden dayak yiyen ezik tip » laz pacino » 13 agustos teoman paramparca senfoni » aygaz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games