ilmin olmadigi yerde islamiyet olmaz 

kapat
  1. bir hadis mealidir. cahillerin, yobazların olduğu ve islamiyeti temsil ettikleri bir yerde islamiyetin aslında olmadığını bize bildirir!

islamiyetin orada olabilmesi için, önce her açıdan iyi yetişmiş müslümanlar olmalıdır. tekkelere kapanıp, kendini sağa-sola vuran, orasına-burasına şiş sokan, ne nakli ne de akli ilimleri öğrenmeyen, fanatizmin (yobazlığın) doruklarında dolaşan, kulaktan dolmalarla kendini has müslüman sanan, dar insanlarla bu iş olmaz.

cehalet ve islamiyet, birbirinin tam zıddı iki kelimedir ki, birisinin olduğu yerde diğeri kesinlikle olamaz!

hele böyle bir zamanda...
    #2425389 (zarth vader, 04.10.2007 11:15)
  2. (bkz: ilim cin de de olsa gidip aliniz)
    (bkz: oku)
    #2425702 (galapagoslu iguana, 04.10.2007 12:55)
  3. ilimsiz din kör, dinsiz ilim topaldır.
    #2425706 (sidewinder, 04.10.2007 12:57)
  4. (bkz: sözde ve özde sorunsalı)
    #2425712 (basri, 04.10.2007 12:57)
  5. bütün islamlar yani müslümanlar [anlam kargaşasına gerek yok] ilimli veya alim kimselermidir ?

bunun tartışılması gerekir.

kendine ve müridlerine şiş, çöp şiş, trigger kayışı, röle, balast, florasan sokan adam o da islamdan olduğunu iddia ediyor.

ve gariptir ki dış dünyaya bu lanse ediliyor.

geçen yıl birisi ile tanıştım hollanda'lı bir genç,
    (yok erkekti ve gay değildi bu arada)
    bana buraya ilk geldiğinde develeri, sakallı cübbeli kimseleri göreceğini sandığını söylemişti...
    #2425714 (hattori kibar feyzo, 04.10.2007 12:58 ~ 13:01)
  6. ilimin olduğu yerde sanat da vardır, en güzel sanatlardan biri olan resim sanatını yasaklayan da bu dindir, bu ne yaman çelişkidir.
    #2425717 (motosikletli kiz, 04.10.2007 12:59)
  7. yyonja daki turbanli kizlarin durumu kadar celisen bir ifadedir.
    *,*,**
    (bkz: ılımlı islam)
    (bkz: ilimli islam)
    *
    #2425739 (revolter00, 04.10.2007 13:05 ~ 13:07)
  8. sanat ilim değil, beceridir. her beceri de islama uyumlu olacaktır diye bir kural yoktur.
    #2425768 (ankarakarakedisi, 04.10.2007 13:13)
  9. bir hadis in yorumudur. olmadığı zaman ise...

(bkz: dehşete düşüren zikir görüntüleri)
    #2425850 (yoga yapan mistiq kedi, 04.10.2007 13:38)
  10. Bu hususa işaret eden daha peeek çok hadis vardır zaten. Şimdi büyük mutasavvıf Yunus Emre'ye bağlanıyoruz:

-ilim ilim ilmektir
    ilim kendin bilmektir
    Sen kendini bilmezsin
    Ya nice okumaktır

Okumaktan murat ne
    Kişi Hakkı bilmektir
    Çün okudun bilmezsin
    Ha bir kuru emektir

Okudum bilidim deme
    Çok taat kıldım deme
    Eğer Hak bilmez isen
    Abes yere yelmektir

Dört kitabın ma'nisi
    Bellidir bir Elifte
    Sen Elifi bilmezsin
    Bu nice okumaktır

Yigirmi dokuz hece
    Okursun uçtan uca
    Sen Elif dersin hoca
    Ma'nisi ne demektir

Yunus Emre der hoca
    Gerekirse bin var Hacca
    Hepsinden iyice
    Bir gönüle girmektir...

-evet teşekkürler efendim.
    #2426182 (kanadikirik, 04.10.2007 14:56)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ilmin olmadigi yerde islamiyet olmaz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ilmin olmadigi yerde islamiyet olmaz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ilmin olmadigi yerde islamiyet olmaz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ilmin olmadigi yerde islamiyet olmaz. Copyrights of the articles are belong to their authors.