ilkokuldaki serbest resim calismasi 

kapat
  1. ilkokulda resim derslerinde 23 nisan, 19 mayıs, anneler günü, orman vs vs. gibi konularda çizmekten bıkmış olan çocukların çizmeyi en çok sevdiği konu. çünkü konu; konusuzluk.
    #239278 (asiti kaçmış kola, 13.05.2006 13:36)
  2. genellikle sınıftaki gürültüyü arttıran çalışma. herkes birbirinin resmi hakkında yorum yapar, bu yorumlar zamanla muhabbete dönüşürdü.
    Birde ilkokulda yemek listesinin haricinde belirli günlerde,öğrenci,istediği yemeği getirebilirdi. yumurta, salatalık yemekten bıkmış öğrenci, büyük ihtimal annesinin hazırladığı büyük salamlı veya köfteli sandviçi yerdi.
    #239344 (maksat muhabbet, 13.05.2006 13:53)
  3. genellikle 1 büyük güneş 2 ağaç 2 çöp adam ve koca bir evden oluşan çalışmadır.
    #239351 (MANSON, 13.05.2006 13:55)
  4. hocanın öğrencileri başından savdığı çalışma.
    #239352 (armi, 13.05.2006 13:55)
  5. çoğunlukla M şeklindeki iki dağ sırasının arasına çizilen bir dere ve üzerine yay şeklinde gerilmiş bir köprü çizip sol alt köşede kırmızı çatılı ev ve sağ al köşede kırmızı meyvalı bir ağaç barındıran çalışmalardır.
    #572249 (philemon, 24.08.2006 13:41)
  6. lise çağlarını da etkilemektedir. 19 Masyıs resim çalışması ev ödevi olarak verilmiştir. bir sonraki derste kağıtlar toplanır bakılıp not verilir.

_oğlum bu resmi kim çizdi ?
    _ben hocam
    _ulan nasıl sen ?
    _valla ben çizdim hocam
    _ulan sıpa hadi bu kaslı adamları anladık çöp adamlar nerden çıktı
    _hocam orası tribün
    _git otur yerine
    #572263 (rakıbalık, 24.08.2006 13:46)
  7. Bizim zamanımızda* erkek çocukların savaş gemisini bombalayan uçaklar,kızların da barbie bebeklerini çizdiği sürrealist çalışmalardır.
    #572265 (Gamze, 24.08.2006 13:48)
  8. yazarın her zaman aynı resmi çizdiği çalışmalardır. dağlar, akan dere, ev ve gökyüzünde de kuşlar.
    #633533 (paradigma, 14.09.2006 12:13)
  9. her çocuğun bilinçaltı da aynı olmazki yau dedirten hadisedir ki taklitçiliği farkında bile olmadan ozamanlarmı öğrendik acep?bana sorarsanız dağ güneş kulübe benim fikrimdi.galiba hala farkında değilim*
    benzerleri için (bkz: patates baskısı)
    (bkz: aa pamuktan fasulye çıktı)
    #633820 (sicktear, 14.09.2006 14:14)
  10. amerikan ilköğretimi ve korku filmi birarada mevcutsa,çiziktirilen şey kesin sorunludur çocuğun anası okula çağırılır o çocuğunun normal olduğunu savunur ama işler zannedildiği gibi yürümez..*
    #633859 (intensivecare, 14.09.2006 14:23)
  11. malzemeler:
    1 çocuk
    1 kutu pastel boya
    sınırlı ölçüde hayal gücü

hazırlanışı:
    önce büyük m şeklinde tepesi sivri iki dağ çizilir, ve kesiştirilir. tepeleri boyanmayıp beyaz bırakarak karlı görünümü verilir. kesişmekte oldukları yerden güneş doğuyormuş gibi yarım bir şekilde çizilir. dağların tepelerine m şeklinde martılar serpiştirilir. gökyüzüne mavi boyanmış bulutlar yapılır. sayfanın yarısını kaplayacak kadar ev çizilir, müstakildir bu ev. evin heen yanına evden biraz daha büyükçe bir kız ya da erkek çocuğu çizilir. çocukla aynı boyda bir elma ağacı çizilir. yerde çiçekler vardır bir sürü farklı renklerde. isteğe bağlı olarak, dağların kesiştiği noktadan bir dere de çizilebilir, bu dere gittikçe genişler, bazen içindeki balıklar görünecek kadar berraktır. resim hazırlanmıştır, afiyet olsun.
    #4259514 (turkuaz, 21.11.2008 11:30)
  12. yine bile düş gücü sınırlandırılmış çocukta afallama ve şaşkınlık yaratmaktadır.
    #4259639 (sefokrat, 21.11.2008 12:11 ~ 12:12)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ilkokuldaki serbest resim calismasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ilkokuldaki serbest resim calismasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ilkokuldaki serbest resim calismasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ilkokuldaki serbest resim calismasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.