ilkokul resimlerindeki her daim gulumseyen gunes 

kapat
  1. ilkokul resimlerindeki her mevsim bacasi tuten evin bacasından tüten bacalar her ne kadar %24.37'sini kaplasa da yine de yaz kış dinlemeden resimdeki ip atlayan çocukları ısıtan, sapsarı ışınlarıyla birlikte o alabildiğine gülümseyen yüzünü bizlerden esirgemeyen, hemen üstündeki masmavi bulutlarla kardeş kardeş geçinen güneş bu.

halbuki bildiğimiz güneş yahu, sabah doğar akşam batar. ne kadar atraksiyonu varmış canım. çocuk aklı işte, nelere kadir.
    #3676637 (larker, 17.07.2008 12:48 ~ 12:51)
  2. yaubali güneştir.

burada ne güneşin ne de onu çizen ilkokul öğrencisinin suçu vardır. buradaki tek suçludayatmacı-ezberci resim öğretmenleridir(tabii ki istisnalar hariç).

çocuğun böyle hayal etmesini ister, farklı bir şey çizdiğinde de çocuğu azarlar veya dalga geçer(başıma gelmiştir, orta 1 deki resim hocam n.a yı saygıyla(!) ve sevgiyle(!) hatırlarım).
    #3676701 (alikula, 17.07.2008 13:03)
  3. (bkz: güneşin kuzeyden kuzermesi)
    #3676744 (replik yiyen canavar, 17.07.2008 13:16)
  4. dünyadan habersiz yaşayan ilkokul bebelerinin resimlerine her daim yansıttığı obje. eskiyi anımsamak istemem ama hatırımda kalmış işte. ilkokul hocamız hep gülen güneş resimlerini asardı sınıf panosuna. hiç bizaman benim resimlerim asılmadı o panoya. çünkü hiç bir zaman gülmedi resimlerimde güneş. ve sinir olurdum gülen güneş çizen tiplere. lan niye gülsün gülsün güneş. panodaki resimleri yırtan hep bendim. sinir olurdum çünkü. özenti bebeler sırf resimleri asılsın diye gülen güneş çizerlerdi hep. özenti olmadım, olmaya çalışanında resmini yırttım. resimde gülen güneş yerine gülen ben oldum hep. *
    #3676788 (ucarken cama carpan kara sinek, 17.07.2008 13:24 ~ 13:33)
  5. önündeki kanka olmus iki dağ ve önlerinden akıp giden ırmak gibi vazgeçilmezdir.
    #3676798 (noway, 17.07.2008 13:27)
  6. 20li yaşlara gelindiğinde gülümsemeyi, 30lu yaşlarda ise yerini kara bulutlara bırakacak olan sahtekar güneştir.
    #3676814 (cavo, 17.07.2008 13:29)
  7. sahtekardır. hiç mi kötü günün yok senin aptal güneş?

üstelik sürekli resmin ya sağ ya da sol köşesine takılır. illa ki sapsarı olur ve dümdüz ok gibi ışınları olur. bu ışınlar bir sarı, bir kırmızı çizilir. çok sevimli olması gerekir bu güneşin...

o değil de, ilkokul resimlerinde neden hiç gece olmaz?
    #3677042 (crysania, 17.07.2008 14:12)
  8. içi gülen çocuğun gülücüklerini dışarıya resimle aktarması durumudur. haluk yavuzer'in "resimlerle çocuk" kitabını öneririm, şayet ; çocukların iç dünyalarını dış dünyalarına nasıl aktardıklarını, hangi rengin onlarda neyi ifade ettiğini, büyüklük, küçüklük unsurlarının onlarca nasıl belirtildiğini ve neyi belirttiğini merak ediyorsanız.
    benim çizdiğim ilkokul resimlerinde birde güneşin saçları vardı. bilmem ne demek.
    ama sorarım size kavurmadığı sürece; başımızda duran ışıyan, ısıtan güneşin hala bize gülümsediğini sandığımız anlar olmaz mı?
    #3677153 (last survivor, 17.07.2008 14:36)
  9. ilkokul çocuklarının hayattan habersiz yaşadıkları fakir mutluluğun simgesi.
    #3677167 (bumeranq, 17.07.2008 14:41)

© 2008 - uludağ sözlük

ilkokul resimlerindeki her daim gulumseyen gunes başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ilkokul resimlerindeki her daim gulumseyen gunes ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ilkokul resimlerindeki her daim gulumseyen gunes nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ferhan sensoy » biz adanaliyik kebabi severik » radyo sol » vice captain » ergen havuc ve maceralari » kuzey kibris turk cumhuriyeti » nisasta » yih yih » 13 ekim 2008 » sevilen erkeklerin culsuz olmasi » fenerbahce den nefret etme sebepleri » asiret dugunleri » sozlukte gay var » nigde » birak daginik kalsin » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » hulya avsar in tayyip aski » wilhelm liebknecht » adana » serhan kelleozu » wahayra » devrimci turkiye » cankiri » hikmet cetinkaya » ahmet yildiz olmedi sirin » annenin sosyalizmi cokerttigi an » harun yahya vs einstein » ogrenci ogretmen diyaloglari » paranormal phenomena » fenerbahce » devrimciye sovenin de devrimci olmasi