ilk turk bilim kadinlari 

kapat
  1. Ülkemizde kadınlar ilk kez cumhuriyet dönemindemustafa kemal atatürk sayesinde bilim dünyasına adım atabildiler. Çünkü daha önce kadınların üniversiteye gitme şansları yoktu. ilk bilim kadınlar'ımızın birçoğu da cumhuriyetten önce eğitimlerini yurtdışında sürdürmüşlerdir.

ilk kadın kimyageri: remziye hisar, Fransada Sorbonne Üniversitesinde Marie Curienin ders verdiği dönemlerde okudu ve kendi alanında Türkçe ve Fransızca kitaplar yayımladı.

ilk Türk kadın doktor: safiye aliise eğitimini 1921 yılında Almanyada tamamlamıştır.
    güzide lütfü: 1928 yılında istanbul Barosuna 1127 sicil numarasıyla kayıt olan ilk kadın avukat idi.
    Ve hepinizin bildiği gibi sabiha gökçenhem Türkiyenin hem de dünyanın ilk kadın savaş pilotuydu
    #246048 (witch is back, 15.05.2006 10:22 ~ 10:24)
  2. (bkz: bilim kadını)
    #246051 (baybars, 15.05.2006 10:23)
  3. (bkz: bilim adamı)
    (bkz: bilim insanı)
    (bkz: adam)
    #246052 (atipik, 15.05.2006 10:25)
  4. Hürrem sultan'ın da içinde olduğu kadınlar taifesidir. Ordinaryus Prof.luk düzeyinde siyaset bilimi yapmıştır.
    #247937 (kiraze, 15.05.2006 19:10)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ilk turk bilim kadinlari başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ilk turk bilim kadinlari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ilk turk bilim kadinlari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ilk turk bilim kadinlari. Copyrights of the articles are belong to their authors.