ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir 

1. (bkz: ilim ilim bilmektir ilim bilmeyen eşşektir) *
    #659514 (abuzittin zelzele, 23.09.2006 14:52)
  2. ilim ilim bilmektir
    ilim kendin bilmektir
    sen kendini bilmezsen
    ya nice okumaktır

okumaktan mana ne,
    kisi hakk'ı bilmektir
    çün okudun bilmezsin
    ha bir kuru emektir

okudum bildim deme
    çok taat kıldım deme
    eri hak bilmez isen
    abes yere yetmektir

dört kitabin ma'nisi
    tamamdır bir elifte
    sen elif'i bilmezsin
    bu nice okumaktır?

yigirmi dokuz hece
    okursun uçtan uca
    sen elif dersin hoca,
    manası ne demektir?

yunus emre der hoca
    gerekse var bin hacca
    hepisinden iyice
    bir gönüle girmektir
    #659580 (montezumas, 23.09.2006 15:22)
  3. "ilim ilim bilmektir
    ilim bilim bilmektir
    sen ilimi bilmezsen
    ilim seni hiç bilmez"
    diye okumuştu bi arkadaş sınıfta.. yarılmıştık akabinde..
    #659608 (chanson de roland, 23.09.2006 15:30)
  4. bu cümlede vurgulanan cümle kendin bilmektir. kişinin her şeyden önce kendisini bilmesi ve çevresiyle ilişkisini bilmesi gerekir çünkü asıl gerçek ordadır der. basit bir kelime çok farklı bir ufku açmaktadır. *
    #706203 (kacak kelebek, 07.10.2006 17:39)
  5. toplumun kendisine verdiği rolü, yayın organları sayesinde iyice üzerine yapıştıran kişinin kulağına küpe olması gerekendir.
    #1207572 (abberline, 25.01.2007 23:45)

© 2008 - uludağ sözlük

ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ovaniova » plum » ofsayti anlamayan kadinlar » i have butterfilies in my stoamach » sarah walker » eller aglatir » sarkilara takmis yazarlar » vajinaya yilan sokmak » 13 eylul 2008 emek ve demokrasi mitingi » wts a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci