ilik nakli 

kapat
  1. aslında kan vermek kadar basit olan, ne kemiğin açıldığı ne benzer bir şeyin yapıldığı sadece 3-4 kez aşı benzeri bir edimle kemikteki iliğin kana geçmesinin sağlandığı ve kan alır gibi alındığı, ameliyat yok yani kesinlikle, basit ama muhtaçları için son derece elzem edim... ilik bankamız çok zayıf. korkuyorlar insanlar ve araştırmıyorlar da tabii, araştırmaya inanmayan bir toplumuz zira... hayır ihtiyacım, ihtiyacı olan bir yakınım yok, ama yüzbinlerce kişi kan veriyorken, ilik bankasında sadece otuzbin veri bulunması 'kanıma dokunuyor'... ilik nakli yapma için türkiye'de yetkili olan tek yer akdeniz üniversitesi tıp fakültesi. yılda yirminin altında nakil yapan kurumların yetki belgesi dünya sağlık örgütünce iptal ediliyor. çapa tıp fakültesinde ise ilik bankamız mevcut... istanbul'daki uuser'lar çapa'daki kızıkay kan merkezinden ayrıntıları öğrenebilirler, katkı sağlayabilirler...
    #816777 (cryptic, 05.11.2006 02:23 ~ 02:24)
  2. türkiye'nin her yerinden insanlar antalya'ya gelmek zorunda ilik nakli için. 3 ay, 6 ay, bazen de 1 yıl kalıyorlar... bir tek orada mümkün nakil... 70 milyonluk ülkede bu duyarsızlık çok kötü, israil ise 1 numara bu konuda ve çok yüksek fiyatlara satıyor kordon kanını...
    #816792 (cryptic, 05.11.2006 02:28)
  3. Kemik iliği Nakli çeşitli hastalıkların tedavisinde uygulanmaktadır; örneğin kan kanseri, başka kanser hastalıkları, kan hastalıkları, bağışıklık hastalıkları ve metabolizma hastalıkları. Bu hastalıklar eskiden kesinlikle tedavi edilemeyen hastalıklar olarak sayılmaktaydı. ilk başarılı ilik nakli 60lı yıllarda ABD de yapıldı. Ancak Kemik iliği Nakli ile tedavi ABD de ve Avrupa da 80 li yıllarda terapi protokolleri arasında esas yerini almıştır..

ayrıntı için;

http://www.thalassaemie.de/tuerkisch/mitte.html
    #1728143 (altf4, 05.06.2007 13:33 ~ 13:35)

© 2008 - uludağ sözlük

ilik nakli başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ilik nakli ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ilik nakli nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» avrupa uzaya giderken bizim yere girme sevdamiz » lindsay lohan fotograflari icin tiklayiniz » kktcell » nevarki » 100 colpi di spazzola prima di andare a dormire » al yesil dokun anneler » mehmene banu » olimpik havuz » gunce » her tur seks yapilir » azuhaha » fenerbahcelilere anlayis gosterelim kampanyasi » ingilizce konusurken yapilan salakliklar » kurtleri ermenileri seveceksiniz lan » bana fenerbahce mi geri verin » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » for godnesses sake » kara cahil » kadi » denizli » kemerlerinizi baglayin » ikimize » masum anadolu aski » we might as well be strangers » anama sovmus patron » ben garanti cennete giderim diyen insan » aynadaki yuzunun karsiligi benim » nostaljik tramvayda aglamak » cocuklara ayrimcilik uygulanmasi » ben sigara icerken ders calisabilen bir insanim » yahudiler patron siz turkler iscisiniz