ilginc olaylar 

kapat
  1. isviçreli Cece Leclere, tıp adamlarınca "megavizyon" diye adlandırılan çok üstün bir görme yeteneğine sahipti. Kumaşların,kalın astarlı zarfların, perdelerin, hatta bazen tuğla duvarların arkasını bile görebiliyordu. Ancak insanlar kendisini hasta ediyordu,çünkü insanların iç organlarını görmek onu tiksindiriyordu.
    #719911 (safir, 10.10.2006 17:06)
  2. tiyatro haftası için meydanda tören düzenlenecektir. liseler arası tiyatro festivaline katılan bir okulda okuyan herostratos rolüne uygun kıyafetini giyer ve yola çıkar. yol üstünde dilenci kılıklı,sefil bir öğrenci görür. hızlıca önüne geçmek isteyen herostratos öne doğru bir hamle yapar. dilenci kılıklı öğrenci elini yüzüne götürür. bir sümkürme sesi gelir ve elini arkaya doğru hızlıca silkeleyerek elinden bir parça uçmasını sağlar. herostratos ilk başta bunun ne olduğunu anlamamıştır. fakat bir süre sonra pantolonunun fermuar kısmına yapışan sarı bir sümük görür. iğrenir, küfreder, sayar, söver... su arar bulamaz. mecburen çimenleri sökerek silmeye çalışır. ilk sildiğinde geçmiş gibi görünen sümük parçacığı zaman geçtikçe koyu olan pantalonun üzerinde beyaz bir leke bırakır. ve arkadaşlarının 'üstüne mi attırdın lan hayvan' 'olm tuvalette yapsaydın!' gibi iğrenç esprilerine maruz kalır. sonra hayatına devam eder.

* *
    #1666669 (herostratos, 20.05.2007 21:22 ~ 21:24)
  3. gecen gun bir kafede basimiza gelen ilginc bir olay soyle cereyan etti.

(bkz: cereyan)

(bkz: jasmine cafe)
    (bkz: pavlograd)
    (bkz: dnepropetrovsk)
    (bkz: ukraine)

diyologlar rusca yasanmistir ama turkce yaziyorum.
    ben-b
    kiz-k

b-merhaba
    k-merhaba
    b-tanisalim mi ?
    k-tabi ki neden olmasin? Benim adim irina arkadasimin kide karina.
    b-benim adim butch bu da arkadasim kaan.
    k-cok memnun oldum.
    b-bizde cok memnun olduk, burasi simdi kapaniyor isterseniz baska bir yere gidelim.
    k-tabi ki neden olmasin karina gidelim degil mi? ama bizim kurallarimiz var!
    b-ne gibi? (arkadasim ile birbirimize bakiyoruz bu pilicler dustu olm gibisinden)
    k-bizim paramiz yok, sampanya icecegiz, vodka ve tequila icmiyoruz.
    b-tabi ki bunu soylemeniz bile hata, tabi ki biz odeyecegiz. (arkadas ile iyice siritilir aksam evde seks vardir cunku)
    k-ama seks yapmayiz!
    #1681146 (Butch Coolidge, 24.05.2007 15:35)
  4. yurtta son günlerimizdi. oturmuş müzik dinliyorduk. çalan şarkı bitti ve camdan sesi gelen kuş bizi şok etti.
    chop cucu denen videoyu izliyorduk ve fonda "system of a down- chop suey" adlı sarkı çalıyordu. video bittiğinde camdan sesi gelen kuş şarkının ritmini aynı şekilde çalıyodu. biz şok olmuş şekilde 1dk falan kuşu dinledik. sonra videoyu birdaha açıp kapattığımızda ses seda yoktu ama.
    (bkz: the sings)
    #1782118 (Move!RaT, 17.06.2007 21:52)
  5. Ankara Sulh Cezaya verilen bir dilekçe. Saygılarımla size açiklama özgürlügümü kullanarak bazi seyleri bildirmek istiyorum. Umarım bu durumu en kısa zamanda açıklığa kavuşturursunuz. Su günlerde askerliğe çağırılacağım. Yasım 24 ve 44 yasında bir dul bayanla evlendim, kendisinin de bir kızı var 25 yasında. Babam ise bu bahsetmis oldugum kizi ile evlendi. BöylelikleBabam, karimin kizi ile evlendigi icin damadim olmus oldu. Bunun üzerinekizim da üvey annem olmus oldu babamla evlendigi icin. Hanimimin ve benim gecen sene bir oglumuz oldu. Oglum hanimimin kizininerkek kardesi oldu, ayni zamanda Babamin da enistesi. Birde üveyannemin erkek kardesi oldugu icin dayi oldu. Anliyacaginiz benim oglum benim dayimoldu. Babamin esi sene sonunda dünyaya bir erkek cocugu getirdi. O babamin oglu oldugu icin benimde erkek kardesim, vede kizimin oglu oldugu icin detorunum. Yani ben torunumun erkek kardesiyim. Ayrica bir Annenin evladinin babasi esi olduguna göre bende Esimin Kizinin babasiyim vede kizimin erkek cocugunun erkek kardesiyim. Kisacasi kendimin büyükbabasiyim. Sayin Savci bey sizden ricam beni Askerlik görevimden azl etmenizdir,sizde biliyorsunuz ki kanunlarimizda Baba, Ogul ve Torun ayni zamandaaskerlik yapamazlar. Saygilarimla. Not: Psikolojik rahatsizliklardan ve (!)ailedeki dengesizliklerden dolayi bu genc adam askerlikten men edilmistir. (Dosyasina bu sekilde islenmis) * tamamen gerçektir.insanı gülsem mi ağlasam mı moduna sokan karmakarışık bi durumdur.
    #1789896 (1kapaa5tabak, 19.06.2007 13:30)
  6. insanların tüylerini ürperten dogaustu olaylardır...
    ünlülerin başına gelmiş ilginç olaylar;
    http://fotogaleri.hurriye...=3703&p=1&rid=153
    #1821759 (EkReM4eVa, 25.06.2007 22:52)
  7. http://www.maximumbilgi.com adresinden indirilebilecek e-kitap. dünya ve türkiye tarihine yön veren ilginç olaylar bu kitabın konusudur. * *
    #2084465 (zaknafien, 07.08.2007 08:50 ~ 08:52)
  8. metallica - the unforgiven dinlerken tam solo kısmında yanlışlıkla sol üst taraftaki uludağsözlük yazan yere tıkladım ve filmlerin sonundaki castler gibi ulu' lardan ulu bir sözlük akmaya başladı. şaşırdım.
    #2665777 (cofdi, 05.12.2007 19:18)
  9. seri artı oy veren melaike ile seri eksi oy veren ibne'nin aynı anda harekete geçmesi. *

tost yapıyorlar resmen insanı.
    #3506472 (karin, 07.06.2008 13:49)
  10. Futbolda Dünya kupası Okyanusya elemelerinde Avustralya, Amerikan Samoası'nı 31-0 yenerek bir resmi milli maçtaki en farklı skorlu galibiyeti elde etti.
    #3509792 (b3nd3b3ndin, 08.06.2008 03:08)
  11. ABD'nin Alabama eyaletinde 25 yasindaki bir asker tükürme aliskanliginin kurbani oldu. Pencerenin kenarina oturarak tükürügünü, büyük bir tencere şeklindeki sokak lambasina isabet ettirmeye çalisan asker, dengesini kaybetip 11. kattan düştü.
    #3509803 (b3nd3b3ndin, 08.06.2008 03:12 ~ 10.06.2008 14:50)
  12. bu öğlen yaşadığım bir olay örnektir.

----------------

ben uyku sorunu yaşayan bir insanım. ne zman uyuduğumu, uyandığımı ben dahil kimse bilemez. o yüzden başıma ilginç olaylar gelir.

bu öğlen de geldi.

gece oldukça geç yattığımdan ve sabahın köründe "çöpçüüüü geldi, bahşiş isterrrr" şeklinde ve ajdarımsı bir ses tonuyla bahşiş toplayan bir çöpçü yüzünden ve tatilde olduğundan öğlene kadar uyudum (sayılır).

bu uykunun sonlarına doğru rüya görüyorum, ama uyanık da gibiyim, yani değişik bir pozisyondayım.

hani bazen rüyada olan bir olay sırasında uyuduğumuz ortamdaki sesler de rüyaya dahil olur ya... öyle oldu...

rüyamı bir ara anlatırım tamamını. çünkü lostumsu bir rüya idi, gerçekten bir farkı yoktu. hatta senaryosu show tv'de gösterilen askerli filmlerden ya da stv de gösterilen öpüşmesiz filmlerden daha iyiydi.

neyse...

rüyamda bir ara telefon etmem gerekiyor birine niyeyse...

ediyorum telefonu ve sanki bir sitkom gibi sahne değişiyor aradığım ortama dönüyor sahne.
    ve oarada telefon çalıyor. tam o sırada gerçek hayatta telefonum çaldı. arayan babamdı. yok lan ne babası arayan ahenk ismiyle sözlükte de yazan süpersonik arkadaşımdı.

---------------

şimdi herkes diyebilir. oğlum şeydir o. telefon çalınca evde rüyada da çalma gereği duymuştur. ama rüya hakkaten öyle ilerliyordu.

neyse...

işte bu da böyle bir rüyamdır...
    #4025482 (sokullu, 29.09.2008 20:38 ~ 20:40)
  13. insan beyninin gücü (yaşanmış bir olay)

Polonya'daki Lodz kasabasından çıkan tren, dükkanlara dondurma dağıtır.
    Görevlilerden ikisi, dondurmaları dükkana taşımak için dondurma
    dolabının içine girer. O sırada dolabın kapağı kapanır ve içerde
    kalırlar. Dolabın kapağını vururlar ama onları duyan kimse yoktur.
    Öleceklerini anlarlar ve sürekli kendi kendilerine "Donucaz,
    donucaz..." diye mırıldanırlar. içlerinden bir tanesi kağıda "Yavaş
    yavaş tenimiz donmaya başladı, artık dayanamıyoruz." diye yazı yazar.
    En sonunda bunlar donucaz diye diye donarak ölürler. O akşam onları
    orada bir kasabalı bulur ve polise haber verir. Olay yerine gelen polis
    bunların otopsisini yaparak donarak öldüklerini kamuoyuna açıklar.

DiP NOT: DOLAP SABAHTAN BERi ÇALIŞMIYORDUR...
    #4825105 (sapanlavurbeni, 08.03.2009 12:44)
  14. Rusya'da kanser hastası olduğu gerekçesi ile ameliyat edilen hastanın akciğerinde kök salmış vaziyette, beş santimetre boyunda köknar budağı çıktı. Canlı kalabilen köknar görenleri şaşkına çevirirken, iyileşen 28 yaşındaki hasta Artyom Sidorkin tıp tarihine geçti.

Göğüs boşluğunda aşırı ağrı ve kanlı tükürük şikayetleri ile Rusya'nın Udmurtya özerk Cumhuriyeti'nde ijevsk Hastanesi'ne yatırılan hasta, doktor Vladimir Kamaşev tarafından kontrol edildi. Kanser teşhisi konan hasta ameliyatla akciğerinde ur sanılan parça alındı. Ancak doktorların ur üzerinde yaptıkları inceleme ile gerçek ortaya çıktı.

Kamaşev filmde gösterilen ve kanser diye sanılan göğüs kafesi altındaki maddeyi kesti. Ele alınan maddenin yeşil renkte olması doktor ve ekibinin dikkatini çekti. Şok yaşayan doktorlar yeşil maddenin bir köknar budağı olduğunu keşfetti. 5 santimetre kadar büyüyebilen köknarın akciğerde yaşayabilmesi için yeterli koşulların olduğu kaydediliyor.

Doktorların tahminlerine göre, Sidorkin daha önce küçük bir köknar budağını yutmuş olabilir. Sonra da bu küçük budak akciğere düşerek orada kök salmış. Doktorlara göre, köknarın akciğerde "yetişmesi" için her türlü koşul var: Nem, sıcak ve oksijen.

Hasta, "Eskiden öksürürken, kanlı bağlamları görenler benim çok ağır hasta olduğumu teşhis ederlerdi. Meğerse, budağın uçları kılcal damarlarıma dokunuyormuş. Çok ağrı veriyordu. Fakat samimi itiraf etmem gerekiyor ki, orada bir maddenin olduğunu ve yetiştiğini hissetmiyordum" dedi.

Sidorkin'in göğüs kafesinden alınan köknar şimdi özel bir kavanoza alındı. Doktor Kamaşev, "Bu benzeri olmayan bir keşif. Köknar budağının yetişmesiyle ilgili varsayımları onaylamak için incelemeye alacağız." şeklinde konuştu.
    http://www.sabah.com.tr/h...4129AD2CB7410E53F189.html
    #5032640 (crazyhodja, 13.04.2009 17:37)
  15. http://www.sabah.com.tr/D...kler_ikiz_babalari_farkli
    #5232356 (crazyhodja, 19.05.2009 11:19)
  16. google'a ak party kelimesinin ak parti kelimesinden birkaç kat fazla yazılması.**
    #5498258 (ulu dagci, 30.06.2009 18:20)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ilginc olaylar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ilginc olaylar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ilginc olaylar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ilginc olaylar. Copyrights of the articles are belong to their authors.