bugün

işletme, iktisat, ekonometri gibi bölümlerin ana derslerinden biri olan iktisat dersine temel konular üzerinden yapılan başlangıç dersi. ilk dönem mikro iktisada giriş, ikinci dönem makro iktisada giriş olarak verilir. *
cikisi olmayan bir ders. 4 senede veremeyen adam var. biz o kadar salak degiliz. 3 senede verdik allaha sukur.
(bkz: zeynel dinler)
4 yılda girilemeyen, girince de çıkılamayan, insanı hayattan soğutan allahsız ders. yarın 10:30 sularında itinayla ağzımın orta yerine edecektir final sınavında.
(bkz: ikinci bardak suyun ilki kadar haz vermemesi)

(bkz: marjinal fayda)
altın almak, ev almak yatırım değildir. evet bu zamana kadar öğrenebildiğim tek şey bu. kompleks gözüken grafiklerden zarar eden işletme üretimi durdurur sonucu çıkınca insanın hayalleri çöküyor.
edit: ceteris paribus'un matematikte 3 olarak alınmış pi sayısından farkı yok.
(bkz: 4 sene boyunca iktisada girememek)
dördüncü üniteden itibaren reel anlamda şapa oturtan dersdir.
ablamın kitaplarına baktıktan sonra yok ben almayayım dediğim mevzudur...giren birdaha çıkamıyor valla..
birinci sınıfta girdiğim ve dördüncü sınıfa geçmeme rağmen hala çıkamadığım derstir. yaz okullarıyla birlikte tam 8 defa almış olmam da çıkış aşamasının gelmesine katkıda bulunmamıştır.
şöyle bir şey var: (bkz: iktisata giriş)
(bkz: ercan dülgeroğlu)
(bkz: erdal ünsal)
arz ve talep eşitliğini ve tam rekabet piyasasını öğrenmektir de bir yerde.
"sen şimdi iktisata giriş yapacaksın sonra kalan senelerde iktisat sana girecek. hemde köküne kadar."

iktisata giriş hocalarından beklediğim dürüstlük.
iibf fakültelerinin içinde yer alan tüm bölümlerde okutulan ve iktisata giriş 2 si ile devamıda olan bir ders.
adam smith , karl marx ve david ricarda gibi iktişatçılarla tanışmak. onların düşüncelerinden sınava tabi tutulmak, her birini ayrı ayrı anlamak ve sürekli inip çıkan bir çizgi çizmek .
öğrencinin, bir takım kurallar ve problemlerden ziyade, iktisat biliminin mantığını anlayabilmesi üzerine kurulmuş bir freshman dersi. erol manisalı'nın da aynı adlı bir kitabı vardır.

(bkz: introduction to economics)
şüphesiz iibf'nin en kasıntı derslerinden biridir.
mikrop olarak adlandırdığım ders. seneye yeniden alıcam bu gidişle.
bu dersten geçilmek isteniyorsa 200'e yakın grafik ezberlemek gerekmektedir.ayrıca ders ankara siyasalda erdal ünsaldan alınıyor ise finalden 2 ay önce ders çalışmaya başlanmalıdır.aksi takdirde bütün herşey ezberlensede erdal senin anlamadan ezberlediğini bilir ve bırakır seni.
grafik ezberleme yöntemiyle bu ders geçilse bile ilerki yıllarda alınacak iktisat dersleri bu yöntemle geçilemeyeceğinden, sözel kısmı önce okunup ve arz talep eğrilerinin mantığı kapılarak ve daha sonra bolca soru çözülerek eğlenceli hale gelecek ve çok rahat bir şekilde geçilecek derstir. ayrıca bu derste çok zorlanıyorsanız bölüm değiştirme fikrini düşünmeniz sizin yararınıza olacaktir zira ilerki dönemlerdeki alınacak derslerle kıyaslandığında bu ders çerez kıvamındadır.
kesinlikle mantığını kavradıktan sonra çok zevkli bir ders olmaktadır. ilk başta her şey çok karışık zor gibi görünebilir fakat mantığı tam olarak kavradıktan sonra soruları çıtır çerez niyetine çözmeye başlarsınız. ve ciddi olarak ilgileniyorsanız bu dersle, yani sadece geçeyim yeter mantığıyla değil de derinlemesine bakabiliyorsanız konulara, ekonomiye ve piyasaya karşı geniş bir bakış açısı kazandığınızı farkediyorsunuz.
öğretim görevlisinin iyi olmasıyla beraber inanılmaz zevkli olacak derstir. tabi onca şeyden sonra akılda kalan nedir diye sorulduğu takdirde keynesen iktisat ve neo klasik iktisattır.
(bkz: game theory)
güncel Önemli Başlıklar