iktidar partisi ciftciden ne istiyor 

kapat

1. iktidar partisi temsilcilerinin çiftçilerle alıp veremediğinin anlaşılabilmesi gerekmektedir. önce bir fotoğraf çekelim:
    4,5 yıl boyunca toplumun diğer kesimleri gibi, çiftçiler de büyüdüğü söylenen türkiye'nin nimetlerinden yararlanamamış, yararlanamadığı gibi köyünü, tarlasını satıp şehirlere göç etmek zorunda kalmış, buralarda üç otuz kuruşa çalışmaya mahkum edilmiştir.
    iktidar partisinin tüm bu süper çalışmaları yetmezmiş gibi; sorunlarını temsilcisine anlatmak isteyen köylü, vekilince azarlanmış, küçük düşürülmüştür.
    1- eski tarım ve orman bakanı sami güçlü çiftçilere "gözünüzü toprak doyursun" demiştir,
    olay fazla büyütülmemiş, "iktidar yeni, olur böyle şeyler güzelim" denmiş, aydın doğan medyası da olayın üzerine gitmemiştir.
    2- rte, bu kez mersin'de şikayetini anlatmak isteyen çiftçiye "ananı da al git, baban ağlasın" demiş, olay büyük tepki yaratmıştır.
    3- bülent arınç da kendi kendine "zaten cumhurbaşkanı olamadım, kafam bozuk bir de seçim filan üff ya" diyerek gittiği memleketi manisa'da yine derdini anlatmaya çalışan yaşlı bir çiftçiye "terbiyesiz adam" diyerek kişiliğini ortaya koymuştur.
    şimdi biraz düşünelim, bu yaşanan olayların hepsi tesadüf müdür? eski iktidarlar döneminde böyle olaylar meydana gelir miydi? yoksa o beğenmediğimiz hükümetler, bakanlar, başbakanlar "en azından" yurttaşına saygıyı eksik etmezler miydi?
    sonuç: akp anlayışı, anlaşılması zor bir biçimde köylüye, çiftçiye o alıştığımız şark kurnazlığıyla koyun muamelesi yapmaya çalışmış, bunun böyle olamadığını görünce sinirlerine hakim olamamıştır. şimdi çiftçiye düşen, akp zihniyetini sandığa gömmektir. işte bunu yapabilecekler mi, 22 temmuzda göreceğiz...
    #1934887 (demokritos, 14.07.2007 21:17)
  2. üç seçenek var. birisini istiyor.
    gökten düşen üç elmadan birini istiyor.

yukarıdakilerden baskası akla gelmeyen soru cümlesidir.
    #1934901 (kara hilal, 14.07.2007 21:19)
  3. bütün partiler gibi "oy" istiyor demek istiyorum fakat başlığa cevap niteliğinde olduğu için içimden geçiriyorum. tabi yersen.
    #1934914 (fobia, 14.07.2007 21:22 ~ 21:23)
  4. dün iktidar partisinin* yapmış olduğu miting için koylerden toplamak istediği halk için gonderdiği otobus ve minibuslerin boş olması manzarayı netleştiriyor. çiftiçiyi krediye boğan bir hukumetle karşı karşıyayız. çiftçi bu aldığı krediyi nasıl ödeyeceğini bilmediği halde hergün daha çok kredileşiyor. ama iktidar partisi koylere gelip oy istemeye geldiğinde koye sokulmuyor. taşla sopayla arabaları tartaklanıyor. avcunu yalıyor. ne demiş atalarımız; ne ekersen onu biçersin.
    #1934942 (carlott, 14.07.2007 21:25)
  5. kim bilir belki de küçükken tayyip'in topu o çiftliğe kaçmıştır..
    #1934968 (kaytan biyikli dilber, 14.07.2007 21:28)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

iktidar partisi ciftciden ne istiyor başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. iktidar partisi ciftciden ne istiyor ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu iktidar partisi ciftciden ne istiyor nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about iktidar partisi ciftciden ne istiyor. Copyrights of the articles are belong to their authors.