ikna odasi 

kapat
  1. başörtülü öğrencilerin sokulup, başlarını açmaları gerektiğine ikna edildikleri oda.
    #309865 (asiti kaçmış kola, 04.06.2006 00:41)
  2. (bkz: nur serter)
    (bkz: kemal alemdaroğlu)
    #990509 (chilavert, 13.12.2006 15:52)
  3. (bkz: bunu yapan insan olamaz)
    #1681340 (sobaninyanindayatanevkedisi, 24.05.2007 16:36)
  4. cehaletimden dolayı gördüğümde afalladığım durum.
    (bkz: inanç özgürlüğü)
    #1681447 (stalker, 24.05.2007 17:05)
  5. nur serter ve kemal alemdaroglu ikilisinin el ele vererek, istanbul üniversitesi girişine kurdukları ve baş örtüsü takan öğrencilerin başlarını açmayı amaçladıkları süper odalar. öylesine süperlerdi ki, onbinlerce destekçisi vardı.

yurdumun utanç odaları.
    #2240851 (bir avuc sacma, 01.09.2007 10:04)
  6. (bkz: sagır oda)
    #2241205 (sivridilli, 01.09.2007 11:51)
  7. insan haklarının ayaklar altına alındığı, nazi almanyasını andıran odalardır. istanbul üniversitesinde bu odalar oluşturuldu, öğrenciler saçını açmaya zorlandılar.
    #2432453 (imper, 05.10.2007 22:35)
  8. (bkz: kriz masası/#2427256)
    #2432456 (ELeCTrO, 05.10.2007 22:35)
  9. belki alakalıdır;
    (bkz: gaz odası)
    #2680703 (lumpiya, 09.12.2007 19:02)
  10. ikna değil tehdit.
    #2680715 (grand ekinoks, 09.12.2007 19:05)
  11. akılları sıra ikna etmeye çalışıyorlar bizi. Değişime, yumuşamaya, hoşgörüye ikna etmeye çalışıyorlar. Ve daha bir çırpıda aklımıza gelmeyen daha nice "sihirli" ve "soft" cümleleri var artık onların. Onların yani "dost bildiklerimiz"in. Bir yandan da malumumuz olan "kol kırılır yen içinde" mantığını yangın anında camı kırılacak bir imdat düğmesi gibi yedeklerinde taşımaktalar. Laik dediklerimizden daha laik oldu bazı dostlar. iman işleri ile "nakit" işlerini ustaca ayırıyorlar artık birbirinden.

Ve bize imanlarıyla göz kırpıp, nakitleriyle eziyorlar. Elleri hep "alan el" ve fakat hiç "vermiyor" her sabah deterjanla yıkadıkları o cici eller!
    Değişmemizi istiyorlar bizim de. Bu değişim, bir vakitler "sertlikleriyle" sömürdükleri zihinlerimizi ve emeklerimizi, şimdi "softluklarıyla" sömürmelerine yarayacak belli ki. Herşey belli aslında: Onlar sınıf atlıyor ve yeni sınıflarını selamlamamızı istiyorlar bizden. Onları kutsamamızı ve evlerine alınteri, para, altın bilezik, gözyaşı, süt, kuzu eti taşımaya devam etmemizi istiyorlar. konjonktur'ü bahane ediyorlar dönekliklerine. Ve döneklik "değişim" diye kakalanıyor.

Ve suyun akışına doğru bakıp ve bütün bu "değişim" naralarına kulaklarımı tıkayarak, bütün gericiliğim, bütün yobazlığımla bağırıyorum/bağırıyoruz: Biz insan gibi yaşamak istiyoruz! singapur'da ki gibi tükürülmesin istiyoruz yerlere, sakız çiğnemek yasaklansın istiyoruz böylece metro da otomotik kapılar daha rahat kapanabilir.

Evet, ben insan gibi yaşamak istiyorum. istediğiniz kadar mantıksız, romantik, beyhude bulun bu talebi. Biliyorum ki, sizin mantığınız kendinizi aklamak üzerine kurulu artık ve romantizmden nefret etme gerekçeniz kolunuza "yeni metresler" takma arzusundandır. Bir metres edinmek için yitirdiniz ve hatta katlettiniz romantik heyecanlarınızı. Devrimi, devirmeyi, şiddeti kuş tüyü yataklara uzanmak için terkettiniz. Siz de artık "ötekiler" gibisiniz. Beyaz bile değilsiniz üstelik. Size yakışan en uygun tanım "alaca"dır herhalde. Siz "alaca"sınız. Kavruk tenlerinize beyaz pudralar sürerek ve o pudranın parasını bize ödetmeye çalışarak koşacaksınız "efendilerin dünyası"na. Lakin o efendiler, size "kahya" muamelesinden daha öte bir şey yapmazlar. Siz iyi kahyalar olursunuz sadece. Oysa biz köleyiz ve en azından bir gün kendi zincirlerimizi kopartabilme şansımız olacak. Hakkımız olacak ve geçmişimize baktığımız zaman kirli hikayeler bulamayacağız orada.

Bizi "değişim"e ikna etmeye çalışıyorlar. ikna odalarında bir genç kızın başını açmaya zorlanmasından bir farkı yok bunun. Dost bildiklerimiz, aynı düşmanlarımız gibi ve aynı onların yöntemleri ve aynı onların mantığıyla, bizi, tırmandıkları kirli merdivenlere davet ediyorlar. Üstelik tırmanmamızı filan da istedikleri yok; sadece onları seyrederek alkış tutmalıyız arkalarından. Bunu istiyorlar ve hala onları "kahraman" görmemiz için zorluyorlar bizi. Bizi kahpeliğe, ihanete, satılmışlığa ikna etmeye çalışıyorlar. Fakat herşeyi görmekteyiz. O sırıtışlarının altındaki dişsiz damaklarını, çürük dillerini ve insan eti yemekten kirlenmiş boğazlarını ve iğrenç midelerini görmekteyiz. Onlar artık bizim dostumuz değil. Onlar düşmanlarımızın masalarında bir tutam fındık, biraz fıstık olmaktan öte hiçbir anlam taşımıyorlar ve bir gün biz de onları masalarımızda oynatacağız. Yeni efendilerinin leşlerine basarak göbek atacaklar karşımızda. Ve o gün bizi, kendilerine dokunmamamız için ikna etmeye çalışacaklar sadece ve aslında hep devrimci olduklarını anlatmaya çalışacakları. Tabii ki onlara inanma imkanımız hiç olmayacak! Çünkü vaktimiz yok "değişmeye". Çünkü en yakınlarımızı yitirdik!
    #2806299 (ebaturab, 08.01.2008 03:19)
  12. bu gece ki 32.gün de ileri sürülen iddialara göre, türkan saylan,necla arat gibi nazi subaylarının, 13 yaşında türbanlı kızları ailelerinden kopararak, içine kapatıp işkence yaptıkları odalar.
    #2969646 (sol eliyle dusunen adam, 08.02.2008 03:17)
  13. (bkz: gaz odaları)
    #2969652 (hamas, 08.02.2008 03:19)
  14. bir universite ogrencisini ne icin (!) ikna edilmek istendiklerini dusundugum odalar. hala oy icin laiklik cigirtkanligi yapmaktan vazgecemediler. ataturk uzerinden, laiklik uzerinden, cumhuriyet uzerinden, bayrak uzerinden siyaset yapmaktan vazgecmediler hala. zavalli saplantili ilericiler!
    #2969665 (Aequitas, 08.02.2008 03:23)
  15. cemaat evleri gibi olma olasılıgı yuksek odalardır. ne gördüm ne de bu olayı yaşayan biriyle konuştum. yalnız bu olmadığı anlamına gelmiyor.
    türbana karşıyım. zira laiklik insanlara işkence yapılmasını öngörmüyor. yani bu tarz odalar varsa benim gözümde o laiklikle övünenlerin de türbanı zorunlu kılanlardan farkı yok.
    bilmiyorum ki kaç entry de yazdım ama bizler birbirimizi dilemiyoruz. sorunlarımız bu yüzden asla çözülmeyecek. yani çıkığ hakaret eden birkaç insan dışında ben bir şey göremedim çözüme dair.
    tabi kim çıkıp diyor: bırakın bu türbanı ekonomiden konuşalım... kimse.
    yani uyuyoruz uyutuluyoruz. bir gün sabah uyandığımızda dolar yine 2 katına çıkmış insanlar ağlıyorken görürseniz şaşırmayın. çünkü o gün çok uzakta değil, ne yazıkki...
    #2969672 (fabala, 08.02.2008 03:25)
  16. o odayı kuranlar, hayatları boyunca hiç ikna odası görmemişlerdir.

(bkz: ikinci şube)
    #2969684 (merdumgiriz, 08.02.2008 03:31)
  17. (bkz: türbanlı kız ve ikna odası)
    (bkz: harry potter ve sırlar odası)

- bak kızım, sen çok gerisin, baksana tipine...
    + ama hocam...
    - sus bakıyım, beni dinle bak, sen çıkar başındaki bez parçasını, dini sokamayız okula...
    + hocam ne diyorsunuz ya...
    - dur, konuşma bakıyım, şurada ne güzel tartışıyoruz, fikir alış-verişinde bulunuyoruz...
    + hocam, dinim beni hayatım, din benim faal aklım, yoksa bu sıcakta giyer miyim bunu za...
    - çok konuşuyorsun çarpacam elimin tersiyle, iki dakika sus yavrum, şurada ne güzel konuşuyoruz, bak sen devletimizi neden yıkmaya çalışıyorsun, zaten islam'da da yok örtünme
    + hocam gözünüzü seveyim, kendi sisteminizi size öğretmiyorum, siz de bana dinimi..
    - sus, terbiyesize bak, dışarı çıkıp coplanmak istiyorsun herhalde... bak yavrucuğum, evladım, şurada ne güzel konuşuyoruz. sen neden siyasi simge takıyorsun bakıyım?
    + hocam ben size daha ne diyim?
    - saygısızlığa bak, sen ne demek istiyorsun atatürk düşmanı pis gerici... bak evladım, illa böyle okuyacaksan git buralardan iran'da oku, arabistan'da oku...
    + ama hocam burası benim vatanım...
    - sus! hala cevap veriyor bak yavrum bu örtüyü sümerlerde fahişeler takarmış...
    + yani bu kadar sığ, seviyesiz, saçmasapan, zekasızlık ürünü, taş/moloz devrinden gelen bir argüman görmedim, hakkaten saçmaladınız hocam...
    - bak sen, aldım işte ağzından hakareti, atın polislere, cop yesin de kendine gelsin, okumaya çalışsaydın da okutmazdık zaten canını sıkma...
    + ama hocam...
    - yürrüüüüüüü, anca gidersin...
    #2969847 (aklini kullanan gerizekali, 08.02.2008 04:33)
  18. ikna odası var mı bilmem ama, yurtkurların kantinlerinde ve bazı odalarında "ülkücü inkişaf" odaları mevcut, onu bilirim.

çocuğun bir tanesi yurtkurdan kaçtı, yer bulduk. anlatıyor da anlatıyor... dedim ki, "merak etme ülkücüler yobazlarla birleşip demokrasiyi ve özgürlüğü getirecek bu ülkeye"... güldük, eğlendik... düşünceli bir sessizlik içinde yeni yurdunda mutlu noeller diledim.
    #2969918 (bl, 08.02.2008 04:58)
  19. atatürkçüyüz diye geçinenlerin sebep olduğu utanç odalarıdır.

ayrıca, yildiz ramazanoglu'nun ödüllü bir romanıdır.

arka kapaktan;

gözlerini kısarak karanlığa baktı. Baktıkça afalladı. Karanlık yüz binlerce minik beyaz noktanın kümeleşmesiyle oluşuyordu sanki. Her zaman olmuyordu bu. Aklı tavana vurduğunda bir el aklının tavanı delmesine izin vermeyip onu tuttuğunda bir de gece uykudan uyanıp yarı karanlıkla ya da ay ışığında aynaya bakmaya kalktığında. Ayaklarının ucuna basarak aynaya gitti. Ay yoktu. Oradan buradan sızan şehir ışıklarının hüzmesinde yüzüne baktı. Hem tanıdık hem yabancı olan kızdan gözünü alamadı. Gözlerini kapadığında da görmeye devam ediyordu. Oydu. Pembe bir başörtüsüyle gündüz gördüğü kız hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde sırla cam arasında duruyordu.*
    #3431688 (marionette, 22.05.2008 15:40)
  20. ikna odalarının varlığından rahatsız olanların "x var mı bilemem ama y nin var olduğundan eminim bla bla" tarzı saptırmalarına maruz kalmış, 21.yüzyıl türkiyesi'ne yakışmayan, insanlık onurunun ayaklar altına alındığının göstergesidir.

gün gelir devran döner elbet.
    #3771274 (enderun sevgiler, 04.08.2008 23:36 ~ 19.09.2008 02:09)

© 2008 - uludağ sözlük

ikna odasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ikna odasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ikna odasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» nefes nefese » higgs bozonu » hayata dair ic burkan detaylar » bunu yapan turktur dedirten olaylar » mr and mrs brown » sir isaac » sozluk yazarlarinin dogum gunleri » empyrium » kufurlu atasozleri » rosa parks » all i ina g there atkilari » uludag sozluk moderasyonu » adanali » ayyash maghanda » rename » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » 17 asker sehit olurken golf oynayan komutan » herkes ve birkac kisi » carriye roxalina » birinin gogsune yaslanip aglamak » witricity » her yazara bir iphone » call center » sarhos » kaldirma iceren basliga krikolu entry girme hevesi » soganli sirkeli ayran » tevitol » big rock candy mountain » ya sev ya sevr » fenerbahce taraftarindaki tesaduf anlayisi » nezaket