ikimizin de kedi oldugu bir hayatta gorusuruz 

kapat
  1. vanilla sky filminde yer alan, mecazi anlatımı ile derinlik yansıtan cümle.

yetmedi bu hayat bize, ya da biz hayata yetmedik...ellerimizde dilim dilim mutluluklar. bütününü göremedik hiç...bütünü de yoktu belki...mavi değildi gökyüzümüz gökyüzümüz de yoktu. boşver...ikimizin de kedi olduğu bir hayatta görüşürüz...kedilerin de gökyüzü vardır/olmalıdır elbet. ikimizin de kedi oldugu bir hayatta gorusuruz...merak etme seni çizmez tırnaklarım
    #2808881 (balyancho, 08.01.2008 18:47 ~ 19:07)
  2. (bkz: hayallerde yasiyor bazi ibneler)
    #2808894 (kaotik notral, 08.01.2008 18:50)
  3. geceyi bir kutsanma objesi olarak görmekten çekinmediğimiz hengamede.. yırtılan temmuz'un yaz ailesinin ortanca çocuğu olduğunu aklımıza kazıyarak.. ikimizin de kedi olduğu bir hayatta görüşürüz.. orhan veli'yi özleyerek.. hep nâzim'ı hep... ikimizin de kedi olduğu bir hayatta görüşürüz.. serde erkeklik var deyip ağlayamadığımız gecelerde, $i$elediğimiz gözya$larımızı $ehrin en yüksek kaldırımdan denize bırakıp gerisinden çağıldamasını izlediğimiz dar dehliz burukluklarında.. ikimizin de kedi olduğu bir hayatta görüşürüz.. potkal'la$an ağrılarımızla.. çoğalmayı bekleyerek belki; hepimizin kedi oldugu bir hayatta gorusuruz...
    *
    #2808912 (balyancho, 08.01.2008 18:53)
  4. (bkz: pof ya butun gun sobanin yaninda yun yumagiyla)
    #2808981 (narpiz cigneyen yilki ati, 08.01.2008 19:07)
  5. platonik aşkın en platon'sal tezahürü.
    #2809700 (bl, 08.01.2008 21:54)
  6. (bkz: ikimizin de kendi olduğu bir hayatta görüşürüz)
    #2811819 (ave maria, 09.01.2008 11:52)
  7. 'ikimizin aynı dilden konuşmaya başlayabileceği tek zamanda' der gibi,sadece bu lafın daha kibar ve dolambaçlı bir yoldan söylenmesi çabasıyla meydana gelmiş,büyük oranda imkansızı anlatan cümle.
    #2813557 (kumtozu, 09.01.2008 18:59 ~ 19:29)
  8. imkansız değil kalbimizden akan ırmaklarda bir duru suya dönmek.. bir gün görecek tüm o yorgun kardeşlerimiz.. onlar nedametin büyüleyici dumanında kıvrılıp kendilerini neşelendiren bir teselli bulduklarında.. ikimizin de kedi olduğu bir hayatta görüşürüz... belki o uzak ülkenin tozlu yollarında büyüyen ümitsizliğin hammalı.. belki bir deniz kıyısında ısınmaya çalışan havanın bağrında.. çölde; sessiz ve kendisine yapılan davete icabet etmeye çalışan devenin dinginliğiyle.. hani heybelerinde aruz vezninde sükutlar biriktiren hecin develerinin.. baki'nin nedim'in neşesiyle, fuzuli'nin ıslah olmaz kederinden mülhem bir şarkıyı mırıldanmaya başladığında yıldızlar.. hangi uykunun içinde gizlenen rüyadan çıkacak o hayal.. işte o muzip hayal ayan beyan bir ayet gibi dilimize dökülüp bizi sevinçten ağlattığında.. ikimizin de kedi olduğu bir hayatta görüşürüz... kalbin ülkesinden başka bir yer yokmuş bildim.. tüm kapıları kapansa da dünyanın, şu yüzümüze gözümüze bulaştırdığımız hayattan bir cümle dahi kuramayacak kadar yılgın ve yorgun da olsak.. yalnızlığımızın tırnakları da sökülse.. kanayan yerlerimizde telaşlı havariler.. horozlar uykusuzluğun şarkısını söylese.. hayat keskin bir bıçak gibi bağrımızda.. bir kutlu kitabın gölgesinde müzeyyen ve mükellef sofralara dil çıkarsak.. ve çağın güzel giyimli ve kibar konuşan cellatları vursa da hala damla damla akıp duran ümitlerimizin boynunu.. dilimizin altında saklanan elmaslar eriyip gitse de.. kalbimizden başka bir ülke yokmuş bildim.. işte o ülkenin güneşli bir granada parlaklığıyla gözlerimizi kamaştırdığı o köyün yamacında.. ikimizin de kedi olduğu bir hayatta görüşürüz...
    #3109879 (historiacalamitatum, 08.03.2008 11:10 ~ 11:11)
  9. peki şimdi birimiz kedi ise digerimiz ne oluyo sorusunu akla getiren repliktir.
    #3233617 (Gabriel gray, 05.04.2008 17:26)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ikimizin de kedi oldugu bir hayatta gorusuruz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ikimizin de kedi oldugu bir hayatta gorusuruz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ikimizin de kedi oldugu bir hayatta gorusuruz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ikimizin de kedi oldugu bir hayatta gorusuruz. Copyrights of the articles are belong to their authors.