iki insaat yapanin kendine muteahhit demesi 

kapat
  1. öncelikle tdk'da müteahhitin türkçe anlamnı öğrenelim: yuklenici.
    http://www.tdk.gov.tr/TR/...49816B2EF05A79F75456518CA

ülkemizde maalesef yanlış bir kanıdır bu herk inşaat yapanın kendini müteahhitte sayması. müteahhit, kelime anlamıyla YÜKLENiCi YA DA taahhüt eden demek. yani verdiği bir sözde duracak olan, iş bitene kadar işin takibatçısı olacak, bitince de möüşterilerine güvenle kullanabilecekleri malları verebilecek insandır bir bakıma.
    hal bu iken, memleketimizde bir kaç nalburla ilişkisi olup, az biraz tuğla demirden anlayan (ya da anladığını zanneden), yanına bir kaç tane de usta bulup, ucuz yoldan inşaata başlayan herkes kendini müteahhit olarak adlandırıp, akılları sıra insanlarda bir güven duygusu yaratmaya çalışıyorlar ne yazık.
    inşaatların yanlış ellerde nasıl bir ölüm evlerine dönecbileceklerin pek bir yakından gördük, daha 7 sene önce bundan. (bkz: 17 ağustos depremi) (bkz: veli göçer)
    diğer taraftan da işinin ehli, hakkaniyetle iş yapan müteahhitlerin de önü kapanıyor haksız olarak.
    #872953 (larker, 17.11.2006 19:04 ~ 21:32)
  2. yapılan inşaatların ilk depremde yıkılması suretiyle yaptığından pişman olacak kişi hareketidir.
    #873451 (dancerinthedark, 17.11.2006 21:11)
  3. (bkz: iki bkz verenin kendine yazar demesi) *
    #873545 (no promise, 17.11.2006 21:39)
  4. gayet normaldir.

tıpkı "2 hasta bakana doktor denmez" denmeyeceği gibi. olay meslekte bitmektedir.
    #873576 (bahdeniz, 17.11.2006 21:48)
  5. 100 inşaat yapmış adamın kendisine "mütaahit" demesinden iyidir.
    #873641 (spartakus, 17.11.2006 22:01)
  6. aslında olmasını istediğimiz hededir. çünkü inşaatları müteahhitlerin yapmaması durumunda orada yaşayan insanların ne tür durumlara düşebileceğini 17 ağustosta gördük. 1 inşaat bile olsa yapanı müteahhit olmalıdır. ama türkiye şartlarını düşününce ne yazık ki durum değişmekte.
    #873962 (st27, 17.11.2006 23:05)
  7. (bkz: veli göçer)
    #873967 (kirmizi baslikli istasyon sefi, 17.11.2006 23:06)
  8. yurdum gerçeğidir, lakin fazla uzun sürmeyecektir.

müteahhitlik ruhsatı şartları genişletilmekte, müteahitliğe pek yakında başvuranlarda lisans mezuniyeti şartı aranacaktır.
    #1047109 (dorduncu nesil yazar, 24.12.2006 02:22)

© 2008 - uludağ sözlük

iki insaat yapanin kendine muteahhit demesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. iki insaat yapanin kendine muteahhit demesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu iki insaat yapanin kendine muteahhit demesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» converse giyen erkek erken bosalir » yeddiemin » eskisehirspor » enderun sirin » superseks » dayak yemeden once aglamak » helal sut » mevsimsiz kar » bombibom » azuhaha » sigara icen kizi begenmeyen sut erkek » michelle marsh » binbasi ersever in itiraflari » gigi la trottola » kirsehir » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » duyun u umumiye » bandira devletleri » nobetci eksi oycu » sir isaac » divide et imperium » sozlukten ingilizce dersleri » beyaz melek » challenger » limanla kavgali isyankar kaptan » nevsehir » hendrix » yaran ntvspor yorumlari » halklar kardestir lan cahil aptal » annene babana aciyorum evladim » alternatif prezervatif isimleri