igd 

kapat
  1. ilerici gençlik derneği. 70'lerde tkp'nin konsomol-gençlik- örgütü olmuştur. ilk yasal toplantılarını- her ne kadar yasal sayılmasada- 1976 yılında yapmıştır. gençlik örgütleri içinde güçlü bir kitleye sahip oldukları halde işçi sınıfından çok uzaktaydılar. tkp'nin sovyet sosyal emperyalist politiklarını izleyerek revizyonist bir çizgide kalmış ve sosyalist devrimi savunmuşlardır. türkiye şartları göz önünde bulunduramamış ve tkp gibi 12 eylülü yanlış değerlendirmiştir. sonları ise diğer sosyalist gruplara benzemiş ve pek çok üyesi tutuklanmıştır. 12 eylül sonrası yakın zamanlarda- tarihini tam olarak bilmiyorum- tüm igd olarak tekrar kurulmuştur.
    #1607744 (kisil, 04.05.2007 20:01)
  2. gerillacılığı reddeden sosyal faşistler topluluğu.
    #3327866 (oraklacekicledevrim, 27.04.2008 22:56)
  3. deniz baykal gençlik yıllarında bu akımdan yetişmiştir.

merkeziyetçi ve yer yer faşizan yapısının kaynağı budur.
    #5478150 (arude50, 27.06.2009 14:10)
  4. sosyalist devrimi savunmamış, tkp'nin bir hayli eklektik olan o dönemki programı ulusal demokratik devrimi savunmuş olan grup. tkp'nin sınıf içindeki bağlarından ötürü sınıfltan aldığı destek* diğer gruplardan daha fazla olmuş dernek. büyük bir gençlik kitleleri olmasına rağmen bu alanda hiçbir zaman dev yol ile halkın kurtuluşu büyüklüğünde bir kitleleri olmamıştır. bunda gençliğin maceracı damarı kadar o dönem faşist saldırılara en çok maruz kalan kesimin gençlik olması, igd'nin özsavunma ihtyacına dy, hk yada ksd kadar cevap verememesinin de payı vardır. faşistlerle çatışmaya girmekten kaçınan bir çizgileri olmasına karşılık goşist olarak tanımladığı akımlarla, özellikle maocu olan halkın kurtuluşu ile sert geçen çatışmalara girmişlerdir. istanbul, izmir, manisa, izmit, bursa, adana, mersin, diyarbakır, batman ve van sol içinde önemli güç oldukları yerelliklerden bazılarıdır.
    #5488853 (anne ben gruppie oldum, 29.06.2009 08:32 ~ 30.06.2009 19:25)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

igd başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. igd ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu igd nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about igd. Copyrights of the articles are belong to their authors.