identity 

kapat

1. başrollerinde john cusack ray liotta ve amanda peetin oynadığı 2003 yapımı gerilim filmi
    #59279 (berbay, 09.02.2006 14:36)
  2. ing. kimlik
    #62907 (MANSON, 12.02.2006 11:36)
  3. dikkatli izlenmemesi durumunda finalini anlamanın imkansıza yakın olduğunu düşündüğüm, mutlaka izlenmesi gereken, başrolünde john cusack'ı izlediğimiz 2003 yapımı kafa filmi.

ayrıntılı bilgi:

http://www.imdb.com/title/tt0309698/
    #212436 (fth, 05.05.2006 03:15)
  4. sinemadan çıkınca insana dumura uğramış bir şekilde " vay be " dedirten , sonu feci anlamda adamı şaşırtan , süper gerilim filmi.
    #343943 (witch, 14.06.2006 02:06)
  5. ray liotta'nın oyunculuguna özellikle dikkat edilesi bir filmdir. evde sakin kafayla izlenmesi tavsiye edilir, kalabalık grupla filme konsantre olamamanız, neticesinde de ''hade lan bu muymuş ?'' diyerek yazık etmeniz olasıdır.
    (bkz: bunlar hoş seyler degil)
    #343958 (montajelemani, 14.06.2006 02:11)
  6. son yıllarda izlediğim en güzel gerilim filmlerinden biri.filmin son sahnesinden devam filminin çekileceği gibi bir sonuç çıkardığım ve çekilmesini ümit ettiğim film.
    #610155 (robert langdon, 05.09.2006 20:08)
  7. sürpriz sonlu filmleri sevenlere ve şizofren hikayelerinden hoşlananlara önerilesi güzel bir amerikan yapımı film..
    oyuncu kadrosu da cabası..
    #610391 (gozluklu kedi, 05.09.2006 22:02)
  8. bir james mangold filmi.

10'dan 1'e limitsiz geri kıyım

labirentin ortasına düşüyorsunuz, çıkış yolu kapalı ve kısılmış bir başına kaçıyorsunuz kendinizden, oysa kaçtığınız hep orada, varolan çoğulluğun gölgesi. işte bu gölge, bu filmin baştan sona bize yaşattığı gerilimin öznesi.

insan benliğini saran gizler yumağı çıkıyor karşımıza, yağmurlu bir gecede çöl ortasındaki motelde. Bir biri ardına geliyor misafirler ve hepside aynı beynin ürünü kişilikler. içlerinden biri geri sayımı başlatıyor, 10 dan 1 e giden ve kimlikleri sıfıra indiren bir kıyım yaşanıyor. Bu kıyım her seferinde dahice planlanmış bir şekilde işliyor.

Soru işaretleri her yana saçılmış. Gözler, güvensizliğin ve dehşetin rengiyle solmuş, çaresiz bakışların ardında kaybolmaya yüz tutmuş bir donuklukta. Arayışlar fayda etmiyor izbe motel odalarında. Her kurbanın kendine sakladığı sırları bulunmakta. Bu sırlar birbirlerine güvenmelerini olanaksız kılmakta. Bu güvensizlik onların yaşamlarını korumalarında kaygan bir zemin yaratmakta.

--spoiler--
    10 yabancı ve yanlarında getirdikleri gizler , havada ağır bir sis olup, tüm bilinmezliğiyle sarıyor zihinleri. Bağlarla birbirine ilintili bu kişilikler, ortak bir nokta buluyorlar, hastalıklı bir beynin yol göstermesiyle. Başka bir yerde ve bir masanın çevresinde, sorgulanan bir adam anlatıyor olanları o gece. Yüzü yüzüne dönüşüyor ve sözcükleri ona bölünüyor. On ayrı benliği içinde yaşatan ve bu benlikleri geçmişin ağır travmaları eşliğinde var eden bu beyin, tüm kapılarından içeri alıyor sorgulayan gözleri ve teker teker sonlandırıyor varolan nefesleri. Açığa çıkan dehşetin nefesi ölümün gövdesinde dirilerek yok ediyor sondan başa, ipucu vermeden kendi yarattığı benlikleri. Bu yok ediş, dahiyane metotlarla vücuda geliyor ve her bir ölüme götürüş zeka pırıltıları saçıyor etrafa.

Yağmur yağıyor tüm ağırlığınca. Ve ölüm sonlandırmış çoğulluğu usulca. Zihinde yaratılan kişilikler yok oldukça, bedenlerde ortadan kaybolmakta. Aslında hiç varolmamışlardı, hepsi bir hayalin ,hastalıklı bir beynin yansımasıydı oysa ve bu beyin, kurbanlarını bu yansımaları yerine koyarak ortadan kaldırdıkça ,bir bakıma kendi beyninin ürünü olan bu yan karakterleri noktalamakta.

Yola çıkılıyor, olacakları görmeden ve bu yolculuğun nasıl sonlanacağı bilinmeden. Başlıyor tekrar bedenden kopuş ve portakal ağaçlarının arasında, bir numara beliriyor. Bu numara sona kalan kişiliği ortaya koyuyor. Karşısındaysa hiç düşünülemeyecek biri ayakta duruyor. Ve "fahişelere ikinci bir şans asla sunulmuyor".
    --spoiler--

Yönetmen james mangold'un bu, insan beyninin sırlarıyla ve psikolojik vurgularla bizi sarmaladığı ve senaryosuyla, hiç beklenmedik sonlanmasıyla, mekanların sunumunun kusursuzluğuyla, aralara serpiştirdiği flashbacklerlerin yadsınamaz katkısıyla, güçlü bir anlatımın dile gelmesini sağladığı filmi; psikolojik çözümlemeler yaparak ve insana özgü farklı bir hastalığı konu babında öznesi olarak belirleyerek, hem filmin özgünleşmesini sağlıyor hem de karmaşık kurgulamasıyla izleyicinin, karelerden oluşan ve dağınık bir yapı arz eden olay örgüsünü, kendi içinde bütünleştirerek genele yayması ve birbirinden kopuk seyreder görünen bağlar arasında ortak bir nokta bulmasına yönlendirerek, izleyicinin filmin içine dahil edilmesinin amaçlanması, güçlü bir çekim etkisi ve filme karakter kazandırıyor.
    Sonuç itibariyle, benden size bu filme dahil olmanız tavsiye ediliyor.

---- identity( kimlik ) ---- *

edit: gizli bakınız eklendi.
    #863605 (bluevelve, 15.11.2006 19:35 ~ 06.03.2008 22:42)
  9. film sonunda garif efektler**** çıkarttıran süper bir film.
    #984349 (RaDaMeNT, 12.12.2006 03:12)
  10. ing.kimlik

bir gerilim filmidir. kuzenlerimle gecenin köründe yalnız başımıza seyrettikten sonra evin alt katına elimizde 7 tane ekmek bıçağıyla inmemize neden olmuş korku filmi.
    #984351 (Bushi, 12.12.2006 03:13 ~ 03:24)
  11. hayvani bir gerilim ve psikoloji filmi.izlenilesidir. se7en kıvamında olup, dadından yinmez.
    #1489745 (lucesprit, 04.04.2007 08:55)
  12. sonunda vay anasını dedirten filmler^den birisidir, izlenir, sevilir, tekrar izlenmez..
    #1489757 (Dasti, 04.04.2007 09:02)
  13. john cusack ın başrolde oynadığı, izlendiğinde "yuh artık" dedirten psikolojik gerilim filmidir. ısrarla tavsiye edilir.
    #1490214 (redicaledward, 04.04.2007 13:50)
  14. "merdivenlerden çıkarken,
    olmayan birini gördüm.
    dün baktım;
    yine orada değildi."*

sıradışı bir senarayoya sahip, güzel bir psikolojik film.
    #1490266 (fewzi1907, 04.04.2007 14:10)
  15. coklu kisilik hastaliginin islendigi 2003 yapimi James Mangold filmi.
    #1543443 (RaDaMeNT, 19.04.2007 15:37)
  16. john cusack'ın vasat bir performans sergilediği gerilim filmi. her ne kadar değişik bir senaryosu olsa da orjinal fikirden filme yansıyan pek bir şey göremedim açıkçası.

------------------spoiler--------------------

filmin başında kötü bir çocukluk geçirmiş bir suçluyla karşı karşıya olduğumuz defterden falan anlaşılıyor ve hemen akabindeki sahnede sessiz, garip huylu tim'le tanışıyoruz. hikayenin daha burasında katilin kimliği ile ilgili açık ipucu sunulmuş. amanda peet filme sadece güzelliğini yansıtmış ki onu da bir iki sahnede eğildiğinde farkedebiliyoruz. ( cips almak için makineyi kurcaladığı sahne) bunun dışında katilimizin* yüzü gerçekten olağanüstü salak gözüküyor. korkunç bir adam yaratma fikirleri biraz komik olmuş.genel olarak vasat bulduğum bir gerilim. john cusack'ın da kötü performanslarından birisi.

------------------spoiler--------------------
    #1557472 (i see mal people, 23.04.2007 06:27 ~ 06:30)
  17. seyredilmesi gereken gerilim filmlerinden biri. gayet de kafa karıştırıcı gibi gözükse de filmin son yarım saati katilin kim olduğunu anlamaya başlıyorsunuz. yani son yarım saati artık o kadar da ilginç gelmiyor. ancak yine de iyi vakit geçirmek için seyredilesi film.
    ayrıca an itibariyle cnbc-e de izlenebilecek olan film. iyi seyirler sözlük.
    #3085449 (isi degistirgeci, 02.03.2008 22:22 ~ 03.03.2008 20:03)
  18. (bkz: id)
    #3635060 (bleak poison, 08.07.2008 00:59)
  19. ilginç bir kurgusu olan film. gece izlenmesi tavsiye edilir.
    #3810882 (Kajmer, 13.08.2008 04:22)
  20. müthiş bir kurguya sahip ; tam has.ktir klasik gerilim filmiymiş derken olayların ana noktası ortaya çıktığı gerçek manada gerilim ve psikoloji filmi.
    #4437734 (comengineer, 29.12.2008 22:49 ~ 22:50)
  21. önemli not: filmi izlemeyenler okumasın.

sürekli yağan yağmurun seven' de yer alan tekinsiz ortamla birebir uyuştuğu, karmaşık bir suçlu beynini temsil ettiği, kişilik bölünmesi üzerine usta işi bir gerilim.

--spoiler--
    dün merdivende bir adam gördüm, orada değildi, keşke hiç orada olmasaydı.
    --spoiler--
    #4754120 (abberline, 24.02.2009 01:01)
  22. muhtesem bir katil kim filmidir. sirf "katil kim olabilir?" sorusuna cevap bulmaya calisirken, filmin sonunun nasil geldigi anlasilmaz. gercekten izlenmeye kaydeger filmler arasinda yer alir.
    sinemada izlenmis ise sinemadakiler yüzünden (bkz: #2144478) evde tekrar izlemeye sebep olan filmdir.
    #4754171 (kültürsüz dinazor, 24.02.2009 01:12)
  23. gayet normal bir gerilim filmi kıvamında başlaması ve devam etmesiyle, moteldeki insanların katil kim adlı oyunu canlarından olarak oynamasıyla, motelde geçen her gerilim filminde olduğu gibi alışılageldik katil izlerini sürmeleriyle beni filmin son 20 dakikasına kadar sadece anlık geren, ekrana bön bön yani hayal kırıklığıyla karışık bitse de gitsek hissiyatıyla bakmama sebep, sonrasında coşup beni az da olsa şaşırtmış film.

ama bu son bile beni kesmedi. daha iyilerini hakediyorum ben. * yav hep aynı konular, mekanlar da aynı. ayrıca birbirini öldüren insanlar beni germiyor, sinirlendiriyor. bu tür filmlerin çoğunluğu nasıl gerdiğine anlam veremiyorum. daha da katil filmi izlemem.

bir de şu film başında olayları karman çorman gösterip insanların filmi kafasında devasalaştırıp daha kompleks hale getirmesine sebep olan gürültüler var ya. işte o çok klişe tamam mıaa! örneklemek istiyorum nacizane mümkünse;

- los angles bilmem ne bilmem ne müdürlüğü şu şubesinde bir deli şefine boynuz taktı. o sırada boğa vidi vidi... ( bu alttan dırı dırı olarak verilen gerilim müziğiyle beraber evde ağustos ayında her yer yanarken klimasının karşısında viskisini yudumlayarak tekst okuyan abla. öyle değilse ses tonundaki rahatlıktan ben öyle anlıyorum. )

- ama anne öhühe cortını ben dövmedim. yoo yoo birayı buzdolabından ben çıkarmadım. hayır duvarı yalamak istemiyorum, kafamı o ayakkabıya sokmam anneahah öhüheheühü.. ( bu seri katil. )

- hemen o ayakkabıya kafanı sokup duvarı yalayacaksın maykıl zottiri fayırkoft! derhal dedim! seni küçük pislik! ( bu da kötü yola düşmüş, tahmin edebileceğiniz üzre çocuğunun gözü önünde müşretilerini ağırlayan anne falan. )

bunun gibi bir avukat bir de hakim sesi olmalı ki filme baştan yenik başlayalım. sonra filmde mantık hatası olsa dahi çözemeyiz. " ehahah nasıl da mal ettik la seyirciyi, halbuki hepsini de kıçımızdan uydurduyduk. olayları bağlamaya gerek bile duymadık. ehahaha. çok mal ya bunlar, he mi jort? " diyorlardır eminim içlerinden senaryoyu yazan pikaçular.

yani sözlük, ben bu tarz gerilim filmlerine pek doluyum, bunu da bu vesileyle belirtmek istedim. ha film iyiydi o ayrı tabi.
    #5449870 (ramazan davulcusu, 23.06.2009 10:13 ~ 17:22)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

identity başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. identity ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu identity nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about identity. Copyrights of the articles are belong to their authors.