idealar evreni 

kapat
  1. platon'un kafasında kurduğu evren.
    ona göre dış dünyadaki herşey idea denen mükemmel şeylerin yansıması. biz de kibrit kutusunun içindeki kibritler gibiyiz, kutunun dışını göremiyoruz bir türlü.
    #858951 (larker, 14.11.2006 19:22)
  2. platon'un felsefesinin temelini oluşturan bir argümandır.ona göre bu dünyada gördüğümüz, beş duyumuzla algılayabildiğimiz her nesne idealar dünyasındaki aslının birer kopyasıdır.bu kopyaların hepsi değişkendir ve sonsuz değildirler.buna karşın idealar dünyasındaki bu kopyaların asılları yani idealar-biçimler mutlak ve değişmezdir.yalnızca idealar hakkında kesin bilgilere ulaşılabilir.bunu da insan aklını kullanarak yapabilir.

daha da açarsak; bu dünyadaki maddelerin özü ve biçimi kendinde değil; duyularımızla kavrayamadığımız yalnızca aklımızla kavrayabileceğimiz idealar dünyasındadırlar.
    #1738537 (strangerthanparadise, 07.06.2007 23:19)

© 2008 - uludağ sözlük

idealar evreni başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. idealar evreni ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu idealar evreni nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» turkiye den cikacak nba takimlarina isim onerileri » ramazan gelince fakir olmak istiyorum ansizin » du hast » konunun onemine pandik atmak » birumuzumbileyok » itu sozluk » sozluk yazarlarinin nicklerinin hikayesi » mamma » kizlara laf atan erkek » shadowkiss a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games