icinizde kim gunahsizsa ilk tasi o atsin 

kapat
  1. (bkz: bismillah)
    (bkz: aha kafası yarıldı)
    #2318957 (bonkor banker, 15.09.2007 02:23)
  2. incil'in şu an kabul gören dört sürümünün**** insanlar tarafından yazıldığı ve yorumlandığı düşünüldüğünde sorgulanabilecek bir metin parçasıdır.
    #2319019 (derberker, 15.09.2007 02:33)
  3. Düzenlenen yarışmada üçyüz küsür incil arasından seçilen 4'ün 1'i, Yuhanna'dan bir cümle. Tüyleri diken diken eder, epik, lirik ve pastoral açıdan doygundur. Yazar burada "günahsız insan olmaz, siktir edin taşı gidin evinize, yatın uyuyun" demek istemiştir ama kuyu derin, çıkartamıyoruz taşı.
    #2319033 (DE SADE FT BAUDELAiRE, 15.09.2007 02:36)
  4. rab isa mesih'in adalete ve insanlığa verdiği değerin göstergesi, hayran kalınası söz.
    #3189103 (oneqeno, 25.03.2008 18:29)
  5. isa peygamber'in bir sözü. anlayabilene çok şey anlatır...

--spoiler--
    "isa Zeytin Dağına gitti. Ertesi sabah erkenden yine tapınağa döndü. Bütün halk O'nun yanına geliyordu. O da oturup onlara öğretmeye başladı. Din bilginleri ve Ferisiler zina ederken yakalanmış bir kadın getirdiler. Kadını orta yere çıkararak isa'ya "Öğretmen bu kadın tam zina ederken yakalandı" dediler. "Musa Yasa'da bize böyle kadınların taşlanmasını buyurdu, sen ne dersin.?" Bunları isa'yı denemek amacıyla söylüyorlardı. O'nu suçlayabilmek için bir neden arıyorlardı.

isa eğilmiş parmağıyla toprağa yazı yazıyordu. Durmadan aynı soruyu sormaları üzerine doğruldu ve "içinizde kim günahsızsa ilk taşı o atsın" dedi.

Sonra yine eğildi toprağa yazmaya başladı. Bunu işittikleri zaman başta yaşlılar olmak üzere birer birer dışarı çıkıp isa'yı yalnız bıraktılar. Kadın ise orta yerde duruyordu. isa doğrulup ona "Kadın nerede onlar? Hiçbiri seni yargılamadı mı? Diye sordu. Kadın "Hiçbiri efendim." Dedi. isa "Ben de seni yargılamıyorum" dedi. "Git artık bir daha günah işleme"

Yuhanna 8:1-11
    --spoiler--

kaynak: http://www.kutsalkitap.or...ndex.php/Magazine/?id=144
    #3700705 (ashtarte, 22.07.2008 03:53)
  6. 4 incilin içerisinde olan ve hakkında sonradan eklendiği noktasında en çok taraftar bulan söz.

düşünüyorum da, incil aslını korusaydı onu gönderen rab, kuran'ı gönderir miydi? yok incilde hata yok diyelim, rab fikir mi değiştirdi?

masanın üzerinde yüzlerce incil konulur, konsül heyeti başkanı masayı sertçe sarsar, masadan düşmeyen 4 incil kullanıma hazırdır. acaba vatikanca yok kabul edilen barnabas incili bu konuda ne diyor?

ha akla yatkındır bu söz. insan ruhuna hitap eder. güzeldir. anlamlıdır. ama bu sözün hitap ettiği sırplar cayır cayır boşnak keserken acaba hoşgörülü hristiyanlık hükmü kimin sikinde olmuştur?

buradan hareketle o sırpları günahkar olarak kabul edelim ve hristiyanlığın hoşgörüsüne zeval getirmeyelim..peki, kabul.

ama gözümden kaçmıyor;aynı düşünceyi günahkar müslümanlar için uygulamaktan kaçınıp tüm müslüman aleminin % 1'ine tekabül edebilen sayıdaki kişilerin yaptıklarını neden islamı da içine alarak karalıyorsunuz?

yapmadık demeyin, hüseyin üzmez başlığı daha orada duruyor! problem hüseyin üzmez iken hürriyet gazetesi ve uludağ sözlük yazarlarının bir çoğu yek vücut olmuştu da tüm müslümanlara genellemişti olayı. yoksa hafızam beni mi yanıltıyor?

not: hüseyin üzmez basit ve taze bir örnek..daha niceleri var o başlık gibi. ulan hepiniz mi günahsızdınız da, ilk taşı atmak için sıraya dizilmiştiniz?
    #3700711 (izam, 22.07.2008 03:57 ~ 04:15)
  7. kim ki duk un bir filminin ana konusu olan söz.

(bkz: fedakar kız)
    #3700726 (pink_floyd, 22.07.2008 04:06)
  8. belirlenen duruma göre kimse tas atmasin anlamı çıkarılabilecek söz.
    (bkz: masum değiliz hiçbirimiz)
    (bkz: eller günahkar köhler günahkar)
    #3700730 (maX JacK, 22.07.2008 04:10 ~ 04:12)
  9. (bkz: günahını taştan çıkarmak.)
    #3700790 (flyo, 22.07.2008 05:07)

© 2008 - uludağ sözlük

icinizde kim gunahsizsa ilk tasi o atsin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. icinizde kim gunahsizsa ilk tasi o atsin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu icinizde kim gunahsizsa ilk tasi o atsin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» max payne 3 fall to the dark » yusuf hayaloglu » saldiray abi » bakire kizla yatip kizilligini icine cekmek » heroes » cuneyt arkin a bunu da yaptilar » zamane sozluk » salvar » sabetay sevi » xvideos » girlfriend » osmanli devleti » 21 yuzyilda kilik kiyafete takmis insan modeli » yigit ozgur esprileri » ercan » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » mulayim » bagirarak sevismek » goncagul sunar » alvin ailey amerikan dans tiyatrosu » cocuklar duymasin in yeniden cekilmesi » okul zilinin requiem for a dream ile calmasi » yaran basliklar » yaran ruyalar » bizim tikky bizden kacar onunu orter ardini acar » ricardo izecson dos santos leite kaka » converse giyen erkek erken bosalir » taslitarla » el kurutma makinesi » yaran olaylar » uludagsozluk de temali reklam