icin 

kapat
  1. -dolayı, ötürü anlamına gelen edat (çocuk olduğu için, çok soru soruyordu).
    -amaç ve maksat bildiren kelime (hava almak için dışarı çıktı).
    -uğruna, ona dair anlamına gelen kelime (senin için geldim buraya).
    -içmek eyleminin 2.çoğul şahıs emir hali (sut icin sut icirin)
    (asiti kaçmış kola, 27.04.2006 17:55)
  2. kenan evren bu kelimeyi 'içün' şeklinde telaffuz eder.
    (aabi, 27.04.2006 17:59 ~ 18:00)
  3. ingilizcede; (bkz: for)
    (beyazyelkenli, 13.07.2006 19:22)
  4. -maksat ve gaye bildirir. *
    -sebep bildirir. *
    -yolunda, uğrunda, lehinde anlamlarına gelir. *
    -yemin beyan eder. *
    -bir şeye, bir kimseye ait olma, tahsis olunma bildirir. *
    -...a göre. *
    -hakkında. *
    -karşılık olarak, karşılığında. *
    (sosyalpenguen, 15.01.2008 18:01)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» usakspor » emmaline » purple » kalabalik ve mutlu » mustafa kemal ataturk » yumurta » camiye giden solcu » audrey tautou » nescafe nin icerigi » brcyzdm » mario jardel » muzigin doa si » aykut ercetin » besiktas in 08 09 sezonunda intertoto ya gitmesi » dinsizlik » pikolo klarinet » gelmis gecmis en gelmis gecmis gelmis gecmis » kendini dinlemek » emre aydin » komsu koyun delisi » zevk olsun diye is basvurusu yapmak » lucimar da silva ferreira » t a k » camide kilinan cenaze namazina katilan dinsiz » hz isa » nuri sahin » yaran anne sorulari » mike norman » surpriz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa