ibrahim sesiguzel 

kapat
  1. 1970 ve 80'li yılların türk hafif müziği şarkıcılarından, geçtiğimiz yıllarda yitirdiğimiz balonlu ibo olarak hatırlanan ve benim balonlarım vardı adlı çocuk şarkısını söyleyen, jale sinar'ın eşidir. yaşamının büyük bir kısmını oslo'da geçirmiş ve devlet operasıyla çeşitli çalışmalar yaparak frank sinatra'nın my way adlı parçasını yeniden yorumlamasıyla ödüle layık görülen, unutulmuş gitmiş bir şarkıcımızıdır... değişik yıllarda birkaç kez eurovision şarkı yarışması ülkemizi temsil etmiş, üçüncülük almıştır. hayatının son yıllarını altınoluk'da geçirmiş ve 2003 yılında hayata veda etmiştir. 1975 ve öncesi doğumluların hatırlayabileceği şişman, gözlüklü ve askılı pantolonlu bir karakterdi. kadir inanır ve hülya koçyiğit'in başrolde oynadığı kerem ile aslı adlı filmde de oynamıştır...

(bkz: benim balonlarım vardı)
    (bkz: jale sinar)
    #126411 (beelzebub, 23.03.2006 03:00 ~ 03:10)
  2. sesi kadar kendi de güzel olan bir abimiz olmakla beraber ses tonu olarak biraz huzunlu bir kişidir.
    #2631068 (mulayim, 26.11.2007 03:56)
  3. evlidir ne yapsa yeridir filminde balonları ve şiirleri ile yer bulmuş merhum şarkıcı. kendisinin hatırladığım tek sinema filmi budur. bu filmde karacaoğlan adlı kimilerince ''deli'' olarak nitelenen sevdiğine kavuşamamış bir adamı canlandırmıştır. ki bu rolünde sürekli şiir okuyan/aşktan bahseden adam rolünde başarılı bir performans sergilemiştir.

evlidir ne yapsa yeridir filminin afişinde ''ve balonları ile ibo'' şeklinde geçmesi ise ayrı bir güzelliktir. uzun yıllar norveçte yaşayan balonlu ibo'nun mezarı altınoluk'tadır.
    #3823414 (akustikcinayet, 15.08.2008 18:33)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ibrahim sesiguzel başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ibrahim sesiguzel ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ibrahim sesiguzel nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ibrahim sesiguzel. Copyrights of the articles are belong to their authors.