huseyin uzmez 

/ 7
kapat
  1. vakit gazetesinin derin devlet konusunda ihtisas yapmış köşe yazarlarındandır. Ayrıca çok sık tartışma programlarında görülmektedir. Katıldığı programlarda tartışmanın youğunlasması için ortaçağ tarihçisi ismail nacar 'ın getirilmesini şart koşmuştur kendileri.
    (MaRTyNs, 04.03.2006 09:16 ~ 29.04.2008 15:56)
  2. 1934 malatya doğumludur.ilk ve orta öğretimini malatya da tamamlamıştır.lise son sınıftayken ahmet emin yalman ı vurması nedeniyle tutuklanmış ve 20 yıl hapis cezası almıştır.10 yıl mahkumiyet süresi vardır.hapishane hayatının 1,5 yılı aynı olaya karıştıkları nedeniyle malatya ya getirilen necip fazil kisakurek ve osman yuksel serdengectiile geçmiştir.hapishanede izmit lisesini hapishane sonrasında ise ankara üniversitesi hukuk fakültesini bitirmiştir.gıda,tarım ve hayvancılık ile sağlık ve sosyal yardım bakanlıklarında müşavir olarak görev yapmıştır.mhp ve msp de aktif görevler almıştır.serbest avukat olarak çalışmakta ve vakit gazetesi yazarlığı yapmaktadır.
    (gazoz_kapagi, 27.09.2006 00:14)
  3. bedri baykam ile bir araya geldiği tartışma programlarında birbirinden komik repliklere imza atan kalın sesli kişi.
    (chilavert, 27.09.2006 12:37)
  4. mehmet ali birand'ın "atatürkçü müsünüz?" sorusuna, "muhammedçiyim elhamdülillah, mustafa kemal ataturk; vatanını, milletini seven çok büyük bir kahramandır benim gözümde" diyen vakit gazetesi yazarıdır.
    (paleface, 17.11.2006 01:39)
  5. bu amca ben lisedeyken bizim okula gelmişti konuşmacı olarak, kitaplarını satmışlardı. konuşmasında bayağı bi hikayelerini anlatmıştı. bunlardan bir tanesi şu şekildeydi: necip fazil kisakurek ile ahmet emin yalman sözlü olarak birbilerine sataşırlar. bu amcam da yalmana kızar ve gider adamı vurur. yakalandıktan sonra üstadın koğuşa düşer. tabi ki üzmez, üstaddan iltifat bekler fakat necip fazıl bunu bi haşlar bi kızar ki üzmez ne olduğunu anlayamaz. nitekim üstad bu olay sonucu kızgınlığının ifadesi olarak "biz ayağa kalk sakarya dedik bunu bir hüseyin anladı o da amuda kalktı" demiştir.
    (registerlater, 28.11.2006 22:29 ~ 29.11.2006 15:26)
  6. Dünyanın en hızlı laf sokan adamı.Bir zamanlar Osman yüksel serdengeçti necip fazıl gibi isimlerle aynı koğuşta bulunmuş kültürüne hayran olduğum komedyen kişi.

Bikeresinde kendisine "19 un mucizesinie inanırmısınız" diye sorduklarında
    "Hayır 31 in mucizesine inanırım" demiş.
    (yilmazing, 30.11.2006 09:58)
  7. hayatın anlamını çözmüş, ardı ardına güneş görmemiş espriler yapabilme kabiliyeti olan, olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan, görmüş geçirmiş kişi.
    (zemheri, 05.01.2007 15:42 ~ 15:43)
  8. 18 nisan 2007 tarihinde yayınlanan keske olmasaydi adlı belgeselde " keşke imkanım olsaydı da deniz gezmis'i hapishaneden kaçırıp bulgaristan sınırına kadar götürebilseydim " diyerek izleyeni şaşkınlıktan ortadan ikiye ayıran kimse*.
    (ferrole, 18.04.2007 23:20 ~ 08.06.2007 14:16)
  9. örgütsüz suikast işleyenlerin çoğunda olduğu gibi dikkat cekme, takdir edilme güdüsü baskın kişilik. her hikayesinde mutlaka karşıt görüşten biri onu takdir eder veya ona bir itirafta bulunur.
    (sıpa, 09.05.2007 01:31 ~ 10.07.2007 15:12)
  10. ahsap ziyanı kişi.
    (kerameti kendinden menkul, 10.07.2007 14:38 ~ 14:39)
  11. katıldığı tartışma programlarında gençlik yıllarında, bazı yaptıklarından hicab duyduğunu itiraf etmiştir.
    (sahibindenilanlar, 18.07.2007 22:21)
  12. tartışma programlarına çıkarken yaptığı hazırlık; belge toplama, ne konuşacağı hakkında kısa kısa notlar alma şeklinde değil de abdest alıp iki rekat namaz akabinde ve detayında ellerini göğe açıp dua etme olan ( mübarek sanki tartışmaya değil de cepheye gidiyor ) aklı fazla tahtası noksan, cabbar-cevval-atakan şahsiyet. 'gökteki yıldızlardan ateş kapan barut fıçısı'.

yaptıkları akli ölçütlere vurulucak biri değildir, o iman ve aşk adamıdır, o herkeslerden başka deli hüseyin abimizdir, ceza-i ehliyeti yoktur.
    çok büyük yanlışlarda bile olsa, bunu doğruluğuna inanarak yaptığını, ya da heyecanlarına kapılıp aklını yele verdiğini bildiğiniz için kızamazsınız.
    (neretva, 05.08.2007 12:46 ~ 12:48)
  13. demokrasi hakkındaki bir konuşmada '' demokrasi mi ? ben demokrasiye inanmıyorum ki '' diyen hazırcevap kişilik.
    (peceteye recete yazan doktor, 20.08.2007 00:44)
  14. ilk milli katil.
    (just my luck, 20.08.2007 00:47)
  15. katıldığı programların büyük bir çoğunluğunda bu adama yüklenirler. aslen eski tetikçidir. sonradan tövbekar moduna almıştır kendisini. milliyetçidir,sonuna kadar da savunur milliyetçiliğini.bu adama ayar vermeye kalkan, ayarın kralını yemiştir. şahsen görüşlerimiz bağdaşmasa da televizyonda atraksiyonu bol bir amcamızdır. veciz sözleri ise programın tuzu biberi olur.
    (eagle, 28.08.2007 00:19)
  16. an itibariyle merak edenlerin fox tv'de görebilecekleri şahsiyet.bush'a da konuyla alakalı olmasa bile cümle içinde yer verip kalayı basmaktadır.bu adam bir harika ya.*
    (eagle, 06.09.2007 23:19 ~ 23:21)
  17. eski islamofaşist. şimdiki komedyen. ama komik adamdır dediysek bakmayın, benle konuşsa 2. saniyede vurur beni.
    (soul forged sin, 24.09.2007 05:32)
  18. geç tanıdığım için üzüldüğüm ender insanlardandır. bu öyle bir tanımadır ki bütün kitaplarını okuma isteği damarlarımdaki kanı zorlamaktadır. bunun yanında okunan kitabının zevkinin uzun sürmesi için kitabın yavaş okunması durumu.
    inançları uğruna savunma yapma kararlılığı beni benden almıştır. işte insan bir şeyi yapmaya karar verdi mi bu kadar kararlı olmalıdır.her kitabı bir ibret vesikası olarak durmaktadır karşımızda. ahmet emin yalmana suikastini anlattığı malatya suikasti adlı kitabını dokuz günde yazması olayın üzerinden 43 sene geçmesine rağmen olayın sıcaklığını kaybetmediğini göstermektedir.bu mümtaz insan hakkındaki tek önerim okumadan karar vermeyin, yeter ki okuyun..
    bu arada önümüzdeki cumartesi 29 eylül samsun'a gelerek beni fazlasıyla mutlu edecektir. tanımak nasip olacak bu güzel insanı.

kitaplarından bazıları;

(bkz: çilenin böylesi)

(bkz: malatya suikastı)

(bkz: öldürücü ve güldürücü gerçekler)

(bkz: hüseyni makamında nükteler)

(bkz: deli deli esintiler)

(bkz: can pazarı)

(bkz: cumhuriyetin tosuncukları)
    (kuvass, 24.10.2007 19:45)
  19. okuduğum en güzel kitaplardan biri su bizimkiler in yazarı,severim ben bu adamı lafı gevelemiyor,yuvarlak laflarda etmiyor,'elhamdulillah gericiyim'diyor daha ne desin
    yürrü bee
    (ligoferon, 24.10.2007 20:15 ~ 31.10.2007 00:58)
  20. zehir gibi bir zekaya sahip insan.

hapishanede ikamet ettiği zamanların birinde, (12 eylül dönemi yamulmuyorsam) koğuş arkadaşı bir ateisttir. saatlerce muhabbet ederler, adama anlatırlar adam da onlara anlatır. lakin ateist arkadaş, işi biraz ileri götürerek, "allah nerede, hani neredeyse gösterin." der. gerisini üzmez in ağzından dinleyelim:

"benim tepem attı. ulan dedim allah yoksa gulu burda dedim, bi yumrukta soktum piposunu boğazına."

ayrıca bir 32. gün programında, ruhat mengi yi morartan, yeşillendiren, renkten renge sokan adamdır. bir muhabbet döner ortada, ruhat mengi, "ben üniversiteyi birincilikle bitirdim." der. üzmez de cevap verir:

- gızım sen hangi üniversiteyi bitirdin?

- x üniversitesini.

- he bak şimdi, ben senin bitirdiğin üniversitenin hocalarına ders veriyorum, anladın mı?

- ??!!?
    (gulce, 08.01.2008 21:17)
  21. vakit gazetesindeki yazılarında sürekli anılarını yazan, zeki tartışmacı insan.
    (schezophreniac, 18.01.2008 22:44 ~ 22:47)
  22. çok sevdiği insanların bile olumsuz yönlerini farkında olabilen nadir insanlardan.
    hapishaneye girdiği zaman annesi sen benım başucumda kuran okuyacaksın öldüğüm zaman demiştir. ve gerçekten de annesinin vefat edeceği gün üzmez özgürlüğe kavuşmuş, işe gitmektedir ama içine bir korku gelir çünkü annesi ilk defa ben istirahat edeceğim demiştir ve üzmez bunun ne demek olduğunu anlayıp eve koşar ve annesinin ölmek üzere olduğunu görür hemen kuran alır ve yasin süresini okumaya başlar. bir ayete gelir ve bir türlü devamını getiremez. bu sırada annesi vefat etmiştir. daha sonradan ayetin anlamını öğrenir; "biz onu cennete gönderdik"

hayran olduğum insan. özellikle su bizimkiler kitabını okuduktan sonra.
    (desiree, 23.01.2008 14:30)
  23. 14 yaşında bi' kıza tecavüzden gözaltına alınmıştır.

http://www.hurriyet.com.t....asp?gid=229&sz=27846
    (tuzluksuz hiyara kosan, 26.04.2008 12:16)
  24. sübyancılıktan ve tecavüzden gözaltına alınmış gerici-faşist.
    (kisil, 26.04.2008 18:50)
  25. 14 yaşında bir kıza tecavüz ettiği "iddiası" ile gözaltına alınmış yazar.

(bkz: suçluluğu kanıtlanana kadar herkes masumdur)
    (gulce, 26.04.2008 18:51)
/ 7
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» baskil in tarihi eserleri » entry ve nick uyumu » oscar wilde in son vasiyeti » fairuz » bem kalesi » bayan parfumuyle karisan sigara kokusu » kerimcan kamal » yosemite sam » tarsus beyazi » soyut insan » kilis in tarihi eserleri » english premier league » montajelemani » bernd maylander » ankara 11 sulh ceza mahkemesi nin reklam yapmasi » kordon » fatmagul berktay » becoming insane » 30 yas ustu yazarlar » cicim lokantasi » universitede sigaraya baslayan genc » unlulerden duymak istenilen sozler » josef k » deja loin » nizip in tarihi eserleri » abazan atasozleri » efes beer fest » ben her gun en az 2 ogun sevisiyorum olum » sevgilinin kalcasinda tokat izi gormek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa