huri 

kapat
  1. kutsal kitapta * cennette erkeklere vaadedilen hatunumsu yaratık.
    (dogos, 19.02.2006 23:17)
  2. kadinlara nuri , escinsellere de ruhi verilecegi seklinde bir efsanede vardir.
    (Jusenas, 19.02.2006 23:33)
  3. (bkz: imana gelmek için sebepler)
    (bkz: nuri)
    (baybars, 29.05.2006 17:19)
  4. "cennet kızı", "sevgili", "çok güzel kadın" anlamlarına gelen arapça kökenli bir bayan ismidir.
    (pırtıl, 27.08.2006 19:34)
  5. taş hatunların cennetteki versiyonuna verilen isim
    (aysefatmahayriye, 24.10.2006 13:38)
  6. 751 talas zaferinden sonra arapların "ulan biz bu türkleri nasıl musluman yaparız" dusuncesiyle ortaya attıkları ve mukemmel sekilde hedefi tutturarak sadece ufak bir kısmını musluman edemedikleri bir strateji.
    (Fhmer, 08.01.2007 21:31)
  7. bazı yanlış anlaşılmalara kurban giden cennet nimeti. neden kadınlara bir vaat yok gibi şüphelere düştüm ve merakımı gidermek için diyanet işleri başkanlığı dini sorular kuruluna neden erkeklere huri var da kadınlara doğrudan bir vaat yok diye (gerçi tertemiz eşler deniyor ama somut bir tasvie yok hurideki gibi).

gelen cevabı aşağıya kopyalıyorum.ben ikna oldum.

Huri kelimesi; beyaz olmak, beyazlaşmak, saf ve temiz eşler anlamındadır. Kur'an'da ve bazı hadislerde hurilerin tasviriyle ilgili açıklamalar bulunmaktadır. Ancak bu açıklamalar duyuları aşan ahiret hayatına dair tasvirlerdir ki, bunların gerçek mahiyetini kavramak imkansızdır. Nitekim ahiret mutluluğunun dünyada hiç kimse tarafından gerçek boyutlarıyla bilinemeyeceği Kur'an'da şöyle ifade edilmektedir: "Hiç kimse yapmakta olduklarına karşılık, kendileri için saklanan göz aydınlıklarını bilemez." (Secde, 32/17).
    islam dini, talimat ve telkinlerinde, özendirici ve caydırıcı tedbirlerinde insanların duygu, düşünce ve idrak seviyelerini hesaba katmıştır. Bu sebeple nasslarda yer alan cennet-cehennem tasvirlerini bu bakış açısından değerlendirmek gerekir. Bu bağlamda nasslarda yer alan cennet tasvirlerinin ve bilhassa hûrilerle ilgili açıklamaların genellikle takva kavramıyla özetlenen dinî ve ahlakî yaşayışa özendirici pedagojik bir amaç taşıdığı unutulmamalıdır. Bedeni ihtiyaçları gideren ve cismâni zevkler sağlayan cennet nimetleri aslında cennet sakinleri için amaç değildir. Ulaşılmak istenen asıl hedef, Allah'ın rızasıdır.
    Cennetteki cinsî hayatla ilgili tasvirlerde güzellik, çekicilik vb. faktörler kadınlara nisbet edildiği halde, bu tür tasvirlerin sağladığı özendirici sonuç ve avantajların genellikle erkekler için söz konusu edildiği ve kadının adeta erkeğin zevklerini tatmin eden bir vasıta olarak gösterildiği şeklinde bir itirazın ileri sürülmesi mümkündür. Arap dilinde kadınlı erkekli bir topluluğa hitap edilirken veya onlara yönelik açıklamalar yapılırken müzekker sıygasının kullanıldığı bilinmektedir. Ayrıca bütün milletlerin edebiyatlarında kadın zerafet ve cazibenin odak noktası olarak kabul edilmiş, aşk şiirleri ve diğer sanat alanlarının ana teması kadın olmuş, büyük bir çoğunlukla kadın talep eden değil, talep edilen konumunda bulunmuştur. Aynı üslup cennetteki cinsi hayatın tasvirinde de kullanılmıştır.
    Kur'an'da sadece bir yerde geçen gılman kelimesi (Tûr, 52/24) "cennet ehlinin emrine verilen ve hiçbir zaman yaşlanmayan gençler" manasına gelmekte olup hakkındaki bilgiler oldukça sınırlıdır.
    Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için Türkiye Diyanet Vakfı islam Ansiklopedisi'nin "Cennet" (VII, 374-386), "Hûri" ve "Gılman" maddelerine bakabilirsiniz.
    (patlamismisir, 29.09.2007 15:34)
  8. "öte tarafta insan sevdiklerine kavuşur mu?" sorusuna verilmiş tokat gibi cevaptır. ben inanmayanlardanım. fani dünya deyip geçmek başka, fakat ruh tanrı'nın bir parçasıysa ve bu ruhu sevmek için kullanmışsak, sevdiğimiz varlığın/varlıkların öte tarafta da yanımızda olacağı aşikar. "eş" manasında, hayatı beraber paylaştığımız insan dururken "tertemiz" "bambaşka biri" fikrini aklım almıyor. bu noktada art niyetli saptırılmış yorumlar geliyor aklıma. oysa kur'an değişmeden kalan tek kitap. mealleri değiştirerek bu art niyeti uygulayanlar varsa kendileri bilirler. bilimden ve mantıktan soyut değildir din ve kalben ve mantıken "yanlış" empoze edilmiş bir bilgi olarak geliyor kulağa bu "huri" kavramı. bunu sevinçle karşılayıp müjdeli haber gibi karşılayanlaraysa anlam veremiyorum. kalbinde sevgi ve bağlılık olmayıp uçkuru doğrultusunda giden bir zihniyet olsa gerek.
    (ELeCTrO, 01.10.2007 13:05 ~ 13:06)
  9. kadınlar üvey evlatmı? yoksa
    (gregorsamsa, 26.11.2007 21:27)
  10. kaynağı inanna dönemine dayanan,
    erek-larak yerleşimlerindeki kutsal tapınakta, yabancı erkeklere sunulan şamsa-tu, veya harim-tu'lar; zevk kızları.
    (annabell lee, 09.01.2008 07:43)
  11. (bkz: paris hilton makyajlıyken bir huridir)
    (Set Me Free, 09.01.2008 07:48)
  12. diyanetin verdiği cevaba bakıldığında nebe suresindeki ayete ne diyeceği merak edilen konudur.

31. Şüphesiz takvâ sahipleri için de başarı ödülü vardır.

32. Bahçeler,bağlar,

33. Göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar,

34. Ve içki dolu kâse(ler) .

35. Onlar orada ne boş bir lâkırdı ne de yalan işitirler.

ayette görüldüğü gibi(33.ayet) cennetliklere göğüsleri.. - söyliyemeyecem utandım - vadediliyor.

burdaki boş lakırdı ve sözlerden dolayı konunun taraflarından özür diliyorum.
    (cinayetsaati, 09.01.2008 08:34)
  13. (bkz: cennette nüfus artırma hizmetlisi)
    (bkz: bizim cennette oldukça genç bir nüfus var)
    (basri, 18.02.2008 16:33)
  14. bir bayan olarak bana niye sunulduğunu anlamadığım cennet vaadi.

(bkz: hayırlısı)
    (meredith, 17.04.2008 15:13)
  15. --spoiler--
    cennet cennet dedikleri,
    bir kaç köşkle bir kaç huri.
    isteyene ver onları,
    bana seni gerek seni.
    --spoiler--

(bkz: yunus emre)
    (gulce, 17.04.2008 15:17 ~ 15:24)
  16. her erkeğe üç tane verilecek olan güzel bişi. *
    (ysfkdrklc, 17.04.2008 15:31)
  17. bu dünyada yaşayanların, bu dünyaya göre değerlendirip uğurlarına fantaziler ürettikleri varlıklar. ancak kimse düşünmez ki, cennete gidip huri mükafatını alabilecek raddeye gelen adamın kalbinden, allah kötülük mührünü söküp alacaktır.

meal: yani boşuna sado mazo fantazisi kurmayın. o zaman gelmeden kimse ne olacağını kestiremez.
    (gulce, 26.04.2008 02:27)
  18. (bkz: hurileri görmek için ibadet etmek)
    (cin cikartirken carpilan hoca, 26.04.2008 02:31)
  19. (bkz: gılban)
    (fotokopini cektir git, 26.04.2008 02:32)
  20. en şansız melek. cezası olmadığı halde paso bafilenecektir.
    (bi biskreme verdim, 08.05.2008 09:25)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» youtube un kapatilmasi olgusu » penguu » hayalleri uygulamaya baslamak » green card » can » ani harabeleri » karin » parfum » osmanli devleti duraklama devri » daha iyi olmaz miydi » 20 yil oncesinin grev gozcusu rte » fileleri ekip yan aglarla bulusan top » jakuzide osurmak » alternatif duz adam diyaloglari » ergani nin tarihi eserleri » nick drake » uyumak » yorum farki » anadolu hayat emeklilik » ben seni haketmiyorum » sultantepe hoyugu » mesaj hani » dogru yanlis » kerimcan kamal » star tv » hakan tasiyan » her turk forvet dogar » tanri nin cinsiyeti » eagles a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa