humpty dumpty 

kapat
  1. mother goose'da geçen yumurta adam.
    #1048738 (alfred hickorkmaz, 24.12.2006 15:10)
  2. "humpty dumpty sat on a wall
    humpty dumpty had a great fall" şeklinde bir musikisi olan kahramandı yamulmuyorsam.
    (bkz: yamuluyorsam düzeltin)
    #1048798 (marjinal fayda, 24.12.2006 15:24)
  3. mufteşem lewis carroll un mufteşem harikalar diyarındaki duvar üzerinde oturan geveze yumurta. konuşurken sürekli düşer ve kırılır.
    literatüre "kırıldıktan sonra asla eskisi gibi bir araya getirilemeyen şeyler"i ifade etmek üzere geçmiş ve yine dilin duvarındaki yerini almıştır. hala akıllanmamıştır netekim, konuşmaya ve düşmeye ve kırılmaya devam etmektedir.
    (bkz: paylaşılamayan şeyler)
    #1235568 (ditty, 31.01.2007 01:06 ~ 01:07)
  4. şu özlü söz de duvardan düşmekten yorulmayan o yumurtanındır;
    "ben bir kelime kullandıysam o sadece benim anlatmak istediğim manayı taşır, ne fazlası, ne de eksiği"
    #1235594 (ditty, 31.01.2007 01:11)
  5. "Humpty Dumpty sat on a wall.
    Humpty Dumpty had a great fall.
    All the kings horses and all the kings men
    Couldn't put Humpty together again" şeklinde bir ingiliz ninnisine başrol olmuş hımırta. (bkz: yumurta)
    #1235668 (jaxx guenhwyvar, 31.01.2007 01:21)
  6. tomris uyarın türkçe'ye ismini kumkuma olarak çevirdiği masal karakteri.

ayrıca humpty dumpty masalda diyalektiği simgelemektedir. diyalektiğin iki kutbunu, tiyatronun gülen ve ağlayan adam maskesinin sahiplerini...
    humpty - heroklitos
    dumpty - demokralitos
    #3738888 (kara kedinin golgesi, 29.07.2008 16:44)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

humpty dumpty başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. humpty dumpty ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu humpty dumpty nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about humpty dumpty. Copyrights of the articles are belong to their authors.