humanizm herkesi sevmek anlamina gelmez 

kapat
  1. bilinçli ve en faydalı hümanist bireyin savunması gereken tavırdan bahsetmek niyetindeyim. hümanizm kavramının serin ve bir o kadar emin gölgesinde, zevkü sefa etme hevesinde olanların büyük infiallerin de müsebbibi oldukları aşikar.

nasıl ki; küçük bir çocuğun, çam yarması, zebellah kırması bir adam tarafından sille tokat dayak yemesine seyirci kalmak ''tarafsızlık'' olarak değerlendirilemezse, insana zarar verene, insan sıfatını layık görerek ve ''yaradılanı severiz yaradandan ötürü'' ilkesine dahil ederek zulme ortaklık, zalime alkış etmiş oluruz.

bu bağlamda, bir hümanistin herkesi sevmesi ve pollyana heyecanıyla evrensel bir hoşgörü çağrısında bulunmasına gerek yok. tanklar tarafından öldürülen küçük çocukların, kompleksli eş/dost/akrabadan dolayı iteklenen engellilerin, ihtiyarların intikamını alamıyor iseniz, en azından faillerini sevmeme yolunu seçiniz. ki bu da etiğin ucundan bir köşesinden tutmuş olduğunuz anlamına gelir. belki bütünlemeden geçersiniz.
    #3597059 (2 ile bolunmeyen tek sayilar, 29.06.2008 18:34)
  2. cuk diye yerine oturmuş sözdür. nihayetinde hümanizim "insanı ölçü almak, merkeze koymaktır". düşünce bu merkezden aldığı ilhamla evrensel ahlak ilkeleri ve sistemleri peyda eder kendince ve serüveninin son noktasında peyda ettiği sonuç pragmatizmdir. bu bağlamda ne diyebiliriz ki...

- ölçü kim?
    - benim
    - hayır benim
    - hayır aradığınız ölçü benim.

artık kimin borusu daha iyi öterse, güç kimden yanaysa ölçü odur ve herkese tahammül etmek zorunda değildir... (#3520600)
    #3597094 (arabam var, 29.06.2008 18:44)

© 2008 - uludağ sözlük

humanizm herkesi sevmek anlamina gelmez başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. humanizm herkesi sevmek anlamina gelmez ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu humanizm herkesi sevmek anlamina gelmez nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» 4 luni 3 saptamani si 2 zile » teknosa turkiye kupasi » kaan altan » dr cureklibatur ve bay arkin » suudi arabistan » 25 yas sendromu » you really got a hold on me » zehir » aseksueller mi dover escinseller mi » lenova » sinan engin » nightwalker » yaratiliscilik » baslik domalmak » mustafa denizli » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ali ibrahim savas » jet » dengir mir mehmet firat » istanbul universitesi avcilar kampusu » karamboldedans » you don t mess with the zohan » with the beatles » nemfomani » respect my authority » felsefenin tesellesi » ati radeon hd 3850 » incir pub » yilan yagi » ilk deniz ucaklari » gercek