humanist olamadim bari fasist olayim 

kapat
  1. insaniyeti ve insanı sevmeyi, insana dair insanca düşünceleri özümsemeyi bir türlü başaramayan ve her denemesinde en başa dönerek içinde yer eden saklı öze çarpıp sersemleyen birey tarafından dillendirilen, insancıllığı bir zaaf ve insanı sevmeyi bir güçsüzlük işareti olarak gören, insanca düşünmeyi ve insanca yaşamayı sahip olduğu görüş açısı içerisinde odağına alamayarak sağlıklı değerlendiremeyen ve insanı sevmeyi ve her koşulda insaniyeti kuşanıp insanlığı savunmayı küfür sayan, bunu sahip olduğu kör ideolojisinin de ittirmesiyle bir tehlike ve hata illegal bir davranış olarak görüp, insanı sevmeyi ve her ne surette olursa olsun insanları savunmayı terörü savunmak ya da yasa dışılığı hoş görmek olarak değerlendiren kişinin; kendi özünde saklı olup kimi hadiseler vesilesiyle yüzeye vurduğu, hümanist bünyelerde yer etmeyen insana kıyıcılığı ve farklı olanı düşman bellemeciliği güden faşist suretine bürünmeyi seçmesi olarak beliren ve kişinin bir nevi özünün dışa yansıması olarak somutlaşan, sahip olduğu özü kişiliğine bulama kararıdır.

Bu yaşam formları, hümanizmi anlamadıkları için daha doğrusu insan dilinden bir haber oldukları için, insanlara özgü anlaşma yollarını rafa kaldırarak, sürüsel hareket etme psikolojisinin verdiği etki ile sözsel ya da yazımsal iletişim yerine, fiziksel etkileşim ve tepkileşim yolu ile iletişimi tercih etmektedirler. Onların anladıkları dil, farklı dillere kilit vurmak ve farklılıkları sindirmek, mümkünse yok etmektir. Önce insan diyenler onların gözünde bir hedeftir ve onlar, önce vatan diyerek, vatanı var edenin ansan unsuru olduğunu göz ardı etmekte ve insanı korumayı ve insanları savunmayı, kendi türlerinin yok olmaya giden süreci tetikleyeceğini düşünerek, insancıllara yani hümanistlere ve hümanizme diş bilemektedirler.

Faşist olmanın dayanılmaz çekiciliğine kapılmış bu suretler, sade ve sadece kendi fikirlerinin ve kendi köklerinin yaşam bulmasını, diğer fikirler ile köklerin sökülüp atılmasını savunmaktadır. Onlar için insan; ruhsuz ve duygusuz birer et parçasıdır ve bu et parçaları ne kadar tımar edilir ise o kadar kazanç sağlanacaktır. Faşist bünyelerin insan hak ve hukukuna bakışı, tıpkı gece toplu halde çıkılan av partilerindeki karanlığa bakışları gibi renksiz ve düzdür. Hatta bir bakışlarının olduğu dahi şüphelidir nede olsa onlar, hümanist bünyelerin insana olan sevgisinin ve saygısının somutluğunu göremeyecek kadar körlerdir, değil renkleri ve hayatı görebilsinler.
    #1841249 (bluevelve, 29.06.2007 19:50)
  2. aslında ilkokul sıralarından başlar bu düşünce. mahmut benden yüksek aldı. allah onun belasını versin. ben yüksek almalıyım benden iyi hiç kimse olmamalı. büyüyünce dünya türk olsun olmayanlar top olsun zihniyeti sarar. niye türk olsun arkadaşım? bir finlandiyalı bir rus hatunun yerini bir türk kızı ne kadar tutar? oysa halkların kardeşçe yaşadığı bir dünyada kendi vücudunu amerikaya peşkeş çekmeden yaşamak varken. bunları istemek suç oluyor. solcular,komünnistler ibne oluyor. kızları kötü kadın oluyor. amerikaya vücudunu peşkeş çektiren faşistlerim namus uğruna yapıyor.
    #3502040 (RockBursa, 06.06.2008 13:51)
  3. (bkz: komünist olmaktansa hiçbir şey olmak)
    #3502043 (alone with everybody, 06.06.2008 13:52)
  4. (bkz: bir baltaya sap olamamak) .
    #3502131 (deepphysics, 06.06.2008 14:13)
  5. korkak ve tembel insandır. zira faşist olmak kolaydır. ihtiyaçlar hiyerarşisinde birinci sırada olan açlık, cinsellik gibi ihtiyaçlarını tatmin etme telaşında sürekli id'yle meşgul olan insan zaten faşisttir. bunları gerçekleştirmek çok emek istemez.
    humanizm ise bu hiyerarşinin tepe noktasında yer alan anlayıştır. sadece kendini gerçekleştiren insanların ulaşabileceği bir yerdedir. karşısındaki insana kosulsuz sevgi ilkesiyle yaklaşır.
    #3502247 (complicated, 06.06.2008 14:39)

© 2008 - uludağ sözlük

humanist olamadim bari fasist olayim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. humanist olamadim bari fasist olayim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu humanist olamadim bari fasist olayim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» paddy domingue » o ayri sey bu ayri sey » jamie carragher » orhan cemal fersoy lisesi » uludag sozluk e bir daha gelinse alinacak nickler » mehmet ali erbil » sigara ictigini saklarken kendini ele veren genc » artik ben aska inanmiyorum » kendinden onceki nesile hosgelmis diyen yazar » ben jack in kakasiyim a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci