hukukcularin duz insanlar olmasi 

kapat
  1. hani piknik tip, 657'ye tabi memur diyesim var ama daha da beter durumdalar. hukukun üstünlüğünü savunan, bir şeyleri ezberlemiş sürekli o ezberlediği şeyleri tekrarlayan, ezberlemediği yerden gelince şaşalayan ve "iyi hukukçu bilse bile daima mevzuata bakar" gibisinden bir yalan hacılayan soğuk, renksiz, dümdüz adamlardır bunlar. yaftalamadan düşündüm ve kararımı bu yönde verdim.

bazı kanunlar bir yerlerde yazıyor diye ya da meclisten geçti diye gerçekten o kanunlar varmış gibi düşünüp konuşabilmeleri en sevdiğim özellikleri. bak hep örnek veririm. en babasından veriyim bu sefer. mesela anayasa... ne diyor: "türkiye laik demokratik sosyal bir hukuk devletidir." işte bu esasları her hukukçunun ağzında bulabilirsiniz. kitabi ve ezber laflardır bunlar. gerçeğin öyle olmadığını kendileri dahil herkes bilmesine rağmen sürekli bu olması gereken ama bir türlü olmayan esasları papağan gibi tekrar edip dururlar.

bakıyorum mesela ingiltere bir anayasa metni yoktur. adamlar geleneklerle, magna carta ile götürüyorlar işi. bizim hukukçuların ve bilimum hukuk fakültesi öğrencilerinin göt cebinde bir kitapçık geziyor anaysa diye ama tamamen soyut, yok. türkiye laik bir devlet değil. işte aleviler daha geçen hafta feryat figan döküldüler sokağa. türkiye sosyal bir devlet hiç değil. tabi ara sıra kömür, erzak dağıtılıyor, onları saymıyoruz. demokratik hiç değil. al sana kürt sorunu. hukuk devleti değil. gözaltındayken kaba dayaktan ölen insanları hatırlatırım.

durum böyleyken kimi kandırmaya çalışıyor bu heyecanını kaybetmiş, 30larında 70 yaşında gösteren hukukçular benim aklım ermiyor.
    #4260273 (aybars lebib, 21.11.2008 14:58)
  2. (bkz: dünyanın en yüzeysel adamı)**
    #4260282 (luthien tinuviel, 21.11.2008 15:00)
  3. felsefe, psikoloji gibi dersleri görenlerin de deliliğe yakın insanlar olması gibi yerinde bir tespittir.
    #4260361 (aytug, 21.11.2008 15:17)
  4. hukukcular düz insanlar değildir sadece heyecanlarını içlerinde yaşar tepkilerini düzeyli verirler. **
    #4260442 (inheritance vice, 21.11.2008 15:32)
  5. fazlasıyla hayatın içinde olduklarından düz gibi gözükseler de hayat, insanlar ve insan ilişkileriyle ilgili en sağlam birikime, tecrübeye sahip kişilerdir. bu yönüyle çok da yerinde bir önerme değildir.
    #4261475 (grand ekinoks, 21.11.2008 19:15)
  6. dört tane tanıyorum bunlardan. liseden hatta ilkokuldan beri tanıdığım var. düşündüm birlikte yaptıklarımızı da bir hukukçu kadar insanları anlayabilen çok az insan bulunur. hayat tecrübesi yüksek insanlardır hukukçular. arada anlamadığım dilden konuşsalar da hep alay konusu olmuştur aramızda mevzuatlar. bir hukukçu arkadaşınız varsa kolay kolay hiçbir konuda sırtınız yere gelmez. sabahlara kadar konuşabilir, dertleşebilir aynı zamanda da deli gibi eğlenebilirsiniz. deli demişken bir tanesi de biraz deli. *
    #4261501 (dibi dibi rek, 21.11.2008 19:23)
  7. kitaplarda okuyup, idealizmle bezendikten sonra gercek dunyaya ve ilahi adaletsizlige adapte olmakta zorlanan ve hic degilse kafamda bezeli adil dunyayi sozcuklerimde yasatayim diyen, bu nedenle de soylediklerinin gerceklerle degil adaletle ilgisi oldugunun dusunulmesi gereken, duz degil saskin insalardir. bu nedenle egitimini aldigi meslegi yapmak istemeyenlerin derecesi hic de azimsanmayacak duzeydedir. *
    #4261514 (beyazin gorunmez hali, 21.11.2008 19:28 ~ 19:29)
  8. evet haklı önermedir. profilden bir çizgi gibi görünürler.
    #4261550 (rs ne la, 21.11.2008 19:35 ~ 19:36)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

hukukcularin duz insanlar olmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hukukcularin duz insanlar olmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hukukcularin duz insanlar olmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about hukukcularin duz insanlar olmasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.