hukuk ogrencisi 

kapat
  1. 4 yıllık eğitim sonucunda avukat olabilmesi için sınavı girmesi gereken öğrenci çeşidi.
    #631991 (laedri, 13.09.2006 19:46)
  2. canından bezdirilmiş öğrenci modeli.4 yılın sonunda gözlüklenmesi muhtemel öğrenci.
    #654166 (ciddik kusu, 21.09.2006 18:17)
  3. fakültesinden diploma alıp da mezun olmakla öğrencilikten kurtulamayacak kişidir, çünkü ne okulda sınavlarda cevapladığı tonlarca bilgi iş hayatı sırasında aklında kalacaktır, ne zaten pratik hayatta karşılaşacağı meselelerin hepsine ilişkin eğitimi fakültesinde alabilmiştir ne de yürürlükteki mevzuat ve ictihat sabit kalamamaktadır; dolayısıyla hukukçu kişi, bu sektörden para kazanma niyetinde oldukça "hukuk öğrencisi" sıfatını taşımakla yükümlüdür.
    #654234 (SCHENARDI, 21.09.2006 18:35)
  4. en korkutucu örneği ted bundy' dir.
    #875102 (abberline, 18.11.2006 02:47)
  5. en popüleri galatasaray'lı olanıdır. *
    #875156 (ogasi, 18.11.2006 03:24)
  6. diğer öğrencilere kıyasla biraz daha fazla çalışması, biraz daha sosyal hayatından kesmesi gereken öğrencidir. bu bağlamda işi daha zordur, devrilmesi gereken binlerce sayfa kitap vs. vs...ancak okulu bitirdiğinde ilk zamanlar olmasa bile ilerleyen zamanlarda ülkemiz için hiç de fena olmayan meblağlarda paralar kazanacakları, toplum içerisinde prestij sahibi olacakları için bunlardan şikayet etmek yerine hallerine şükredip ve bu durumu fırsat bilerek sabırlı olmaları gereken insan güruhudur. ayrıca yerine getirdikleri vazifenin önemine binaen de kendilerini ahlaken de geliştirmeleri gereken insanlardır. zira bu ülkenin iyi hukukçudan ziyade namuslu hukukçuya ihtiyacı vardır.
    #1315877 (grand ekinoks, 17.02.2007 16:37)
  7. geçmek için sadece notlara ihtiyacı olan, bunun haricinde kendini geliştirmek istiyorsa bol bol okuması gereken öğrencidir. aşırı sosyal olanı derslerde felakettir, asosyal olanı zaten kafayı sıyırmak üzeredir. bunun ortası var mıdır? tabikide vardır. gezip tozup sınav zamanı çok iyi notlar bulan ve çan yapan sıkça zeki arkadaşlarımız orta kategoride değerlendirilmektedir. *
    #1315917 (yazmam yok benim, 17.02.2007 16:54)
  8. kemal kerincsiz gibi olmalarını istemediğimiz öğrencilerdir..
    #1315923 (beholderr, 17.02.2007 16:56)
  9. kemal kerincsiz den osman baydemir e genıs bır alan ıcınde cesıtlenebılen ogrencılerıdır.
    okuldan mezun olmakla adam yada hukukcu olunmadıgına guzel orneklerdır bunlar.
    #1569357 (gameguru, 25.04.2007 18:00)
  10. final zamanlarında ağlama nöbetlerine tutulan, sosyal hayattan kendisini acele soyutlaması gereken, fotokopicilere parayı kaptırmış, gözü yaşlı ve mayıs ayının ortalarına doğru aynaya bakmaktan nefret eden insan modelidir. mesleğini yapmamayı düşünmeye başlaması normaldir. okulun bitmesine bir ay kala bu fakültede ne işi olduğunu sorgulamaya başlar. ayrıca korkmayın ısırmaz.
    #1643877 (ciddik kusu, 14.05.2007 23:15)
  11. eğer daha 1.sınıfsa

lise bitmiş, üniversiteye başlanmıştır.''nereyi kazandın?''diye soranlara gururla''hukuk''denir ve bunu duyanın gözlerindeki takdir dolu bakışlar kişide ''heyt be, iyi yer kazanmışım değil mi?''duygusu uyandırır. işte bu duyguyu en yoğun yaşayan öğrencidir 1.sınıf hukuk öğrencisi. ilerleyen yıllarda etkisi azalarak devam eder.

okulun ilk günü, karşısında ilk gün geleneğine uyan cüppeli hocalar görünce nerede olduğunu daha iyi idrak eder.

''ben sizin seviyenize inemem, siz benim seviyeme çıkacaksınız.''yaklaşımını şiar edinen hocaların anlattığı dersten pek bir şey anlamaz. zira hocalar hukuk terimleriyle konuşur, ayrıca arada da güncel olaylara hukuki bakış açısıyla değerlendirmelerde bulunurlar. fakat koca bir yıl öss için çalışan öğrencimiz, son bir yıldaki gündemden epey uzak kalmıştır, pek bilmezki o öss ye çalışırken yurtta ve dünyada neler olmuş.vel hasılı kelam dersi anlamaz. üzülür. hocalara söylenir.

sınav vakti nereye, nasıl çalışacağını tam kestiremez. arkadaşlarından ( tabi eğer arkadaşı varsa) yardım isteyebilir. arkadaşı varsa dedim çünkü asgari 100 kişilik bir ortamda hemencecik herkesle kaynaşabilemez.

anayasa hukuku çok ağır gelir.
    roma hukuku sıkar, bayar, bunaltır.
    medeni hukuk dersini nispeten zevkli bulur.

ilk senesi olmasının verdiği heyecanla dersleri aksatmamaya dikkat eder. durak copy ve türevlerinin varlığından haberdar olunca ders dinleme işini biraz gevşetebilir.

ders kitaplarını yanında taşımaktan onur duyar. zira yolda, otobüste pek şık, pek havalı bir görünüm katar kendisine.

sınav sonuçları çoğu zaman istediği gibi gelmez. bu onun moralini bozar, üzülür.lisede 100 değil de 90 aldığı için ağlayan bir gıcık olsa bile artık 50 alınca ellerini semaya açarak şükreder.

en nihayetinde sene bittiğinde, öss ye girecek yeni neslin:
    -hukuk zor mu?
    -bütün kanunları biliyor musun?
    -maddeleri ezberliyor musunuz?
    -o kitabın hepsini mi okuyorsun?...ve sair sorularına muhatap olur.
    #1814439 (muhabirkedi, 24.06.2007 12:26 ~ 12:27)
  12. birinci sınıfta medeni hukuk sınavında "bu hukuki işlem geçerli midir?" diye bir soru geldiğinde çoğunlukla "tasarruf işlemidir (mesela), geçerlidir" türünden cevaplar yazarak dersi yeniden almak durumunda kalan öğrencidir.
    #2863549 (anomie, 19.01.2008 19:30)
  13. ben birini öldürsem kaç yıl yerim sorusu çok sorulur arkadaşları tarafından.
    #3737096 (johnnyturhan, 29.07.2008 10:44)
  14. kamu yönetimi öğrencisinden birazcık daha fazla hukuk gördüğü için kaymakam olabilen, buna mukabil kamu yönetimi öğrencisinin hakim olamadığı eşitsizliğin sujelerinden biri olan öğrenci tipi.
    #3737104 (divide et imperium, 29.07.2008 10:47)
  15. sınavlardan sonra okuma isteğini kaybeden öğrenci. * *
    #3990854 (sensensen, 21.09.2008 14:23)

© 2008 - uludağ sözlük

hukuk ogrencisi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hukuk ogrencisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hukuk ogrencisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» 5 ekim 2008 istanbul yagmuru » sirinler » emo musun allah baska dert vermesin » gunun sozu » citizen erased » mahmut nedim hazar » burada seviyorum seni » dunya kupasinda takim tutmamak » istanbul universitesi muhendislik fakultesi » erkeksiz kadinlarin agresif olmasi » football manager 2009 » var misin yok musun tony » osman gokcek e meydan dayagi » kufur » aktutun karakolu ve altinova olaylari » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » anneyi ozlemek » silaha isemek » sensin essogluesek » arzach » luis aragones in bulent uygun u tanimamasi » basortulu kizlar kasedimi almasin » yagmurdan kacarken gay bar a girmek » 21 ekim 2007 hakkari teror saldirisi » laura » entryleri alt alta okumak » kahraman ve terorist arasindaki celiski » fatih sultan mehmet » dostum vatandas demissin ama bunlar resmen koyun » sehit » korkunun sozleri