hoyrat 

kapat
  1. güzelliğe (genellikle kendisine karşı yapılan iyiliğe) değer vermeyen kişi. kurumların ve toplumların kişileştirilmesinde de kullanılır.
    #95445 (ast, 02.03.2006 03:47)
  2. kırıcı, sert.
    #739286 (cgr, 15.10.2006 05:26)
  3. bir halk şiiri nazım şekli.

yüreğimdeki aklımda
    hep aklımda hep aklımda
    akıl kesildi yüreğim
    yürek kesildi aklım da.

(bkz: özdemir asaf)
    #739290 (cgr, 15.10.2006 05:29)
  4. doğu illerimizde ve musul kerkük bölgesinde kullanılan, halk edebiyatı nazım türüdür. eşsesli kelimelerin satır sonlarında kafiyelendirilmesi ile dikkat çeker.

Düşte gör
    Hayalde gör
    Hayalde gör düşte gör
    Düşenin dosti olmaz
    inanmazsan düşte gör

veya

Güle naz
    Bilbil eyler güle naz
    Girdim dost bağçasına
    Ağlayan çok gülen az

gibi...
    #739294 (kara hilal, 15.10.2006 05:32)
  5. Güneydoğu Anadolu ile Irak Türk bölgesinde ezgi ile söylenen mani.
    #1927812 (rectoa, 13.07.2007 21:31)
  6. şanlıurfa'da tiz sesle söylenen uzun hava türüdür.eskiden dudak arasına toplu iğne alınarak söylendiği rivayet edilir.
    #3699970 (dervisabdi, 22.07.2008 00:46)

© 2008 - uludağ sözlük

hoyrat başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. hoyrat ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hoyrat nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» tores dincoz » yine o adam » hangi liberal solcu aci cekmis » bsg dedirten ulusalci zirvalari » agop un kazi gibi yemek » zihinsel engelliler ogretmenligi » bende hukum sur » harakiriye niyetlenip kakara kikiri yapan japon » mafiaturk » omrumun sahibi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci