hosaf 

/ 5
kapat

1. elimi kontrol ettim, daha burusmamis..
    ulan dedim madem suyumuz cabuk tükeniyor, su kaybimiz ostrojen hormonlarin insafina kalmis,
    parmaklar hala isliyorken kücükken tam cenemin üstüne düsüp yara yaptigim kisim hakkinda ileri görüslülüge sahip insana saygimizi belirtelim.

eh kesmeseker'i agza atip dagilirken haz alma bicimini, kulakliga ne zaman gitti tren'i takip östaki borusunda homojen bicimde dagilmasi $evkiyle degistirdigimiz su yaslarda hangimiz vahlanmadik ki nerde o eski hosaflar diye!

farkindayiz kendisinin,
    tusladigi pervasiz harfler de beyin hücrelerimizde homojen dagiliyor su günlerde..
    #1405222 (kurbaalarprensolur, 13.03.2007 01:23)
  2. sözlükteki bütün yazarları tasnif etmiş yazardır..
    (bkz: götveren yazar)
    (bkz: ibne yazar)
    (bkz: vurucu yazar)v.b **
    #1656838 (sadik 2 dost 1 hayat 1 olum, 18.05.2007 03:01 ~ 03:02)
  3. (bkz: sol frame in ebesinde gozu olan yazar)
    #1656847 (scooby doo, 18.05.2007 03:04)
  4. karadenizliye sormuşlar, hamsi den kaç çeşit yemek yapılır diye o da saymaya başlamış, bir demiş, hoşaf, dur demiş soran adam, hamsiden hoşaf olursa her bok olur.
    #1807891 (cehennem tanrisi, 22.06.2007 23:26)
  5. (#1837781)
    özellikle o silah sesi efektiyle yarmış, geçirmiş yazar. *
    #1837806 (1kapaa5tabak, 29.06.2007 00:27)
  6. (bkz: bunlar muslumansa ben katiyen musluman degilim/#2200248) girisi ile başlıkta anlatılmak isteneni, özü anlamayıp giri girmiş olsa da girdiği giri sayesinde diğer girilerini de okutan ve kumaşının kalitesi tartışılamayacak yazardır.
    #2228542 (ZirvaninDaniskasi, 30.08.2007 14:16)
  7. entrylerinden anladğm kadayırla bluesdan hoşlanan bir gitaristtir.*
    #2379034 (osmanthegral, 25.09.2007 20:20)
  8. ekşi sozlukteki hosaf rumuzuyla alakası olmayan yazar.

demek ki neymiş, her sakallıyı deden, her üzümlüyü kek sanmaman lazımmışş.. tzhe tzhe tzhe

ha bi de birinci nesilmiş bu. kimse söylememiş layn!

kıdem olm, boru mu! tzhe tzhe tzhe

aramasın gözlerin yavrum..
    #2598115 (hosaf, 16.11.2007 20:41 ~ 04.01.2008 21:23)
  9. entrylerimi begenen birinci nesil yazarmis efendim, gurur duydum.
    #2747753 (forever young, 26.12.2007 02:31)
  10. dört, beş ya da altı kez niyetlenişimin nihayete ermesidir bu entry. "kıymeti tariflemek hep zor" demişti bir zaman, ee bu söz de her yerde geçesi bir referanstır, hakkında girdiğim şu entry'e de öylesi bi rahatlık vermiştir. hani demem o ki, ne kadar anlatırsak anlatalım, hep bir şey eksik kalacak. en kısa şöyle özetleyelim; mesele yazmaksa, önce hosaf gelir, gerisi alfabetik sıraya göre dizilir.

kendimden bahsetmeyi, anılarımı anlatmayı, bildiğimi paylaşmayı, kısacası konuşmayı severim. dinletirim de kendimi, tevazunun bokunu çıkarmaya gerek yok, iyidir muhabbetimiz naçizane. dinlemeyi de ehh, severim ama bir yere kadar, nazlanırım, anlatmak bin kere evladır, o kadar doluyum ki ve o kadar dolu ki içim. işte bu adam, yani hosaf, pişmanlığım olmayacak bu anlamda. nasıl yani? şöyle ki, konuşmadan saatlerce dinlemek istediğim bir adam vardı, 2005'te kaybettik; attilâ ilhan. yeri belli, yurdu belliydi, bir gün gidip de elini öpmediğime, iki dakika da olsa muhabbet etme şerefine nail olamadığıma yandığım adamdır kaptan. g.tümü kaldırıp da yanına varmadığıma pişmanım, hem de çok. buna bir yenisi eklendi desem ve bu deyiş mübalağa olursa da aha ibneyim. bir gün kapısını çalacam, "kim o?" sorusuna, "ben geldim usta" cevabını alacak, apansız, aniden, elim dolu, içim dolu, eyvallah usta...

ha bir de girerim sözlüğe, yakarım cigaramı, okur, yazarım, çıkmadan evvel, hosaf'ın son entryleri okur, oylar, zıbarırım güneşe karşı. zaman zaman da yakarım cigaramı, rastgele hosaf entrysi okurum. henüz boş kelamına, okunmayası bir entry'e rastgelmiş değilim. birini övmek yüzüne karşı; çok büyük çirkinliktir bana göre, öyleyse bugün en çirkin benim.

bu entry iade-i ziyaret mahiyetindeyse finoyum. malum, en az dört, en fazla altı kez kapıya gelip çalmadan götün götün geri dönmüşlüğümüz vakidir.

on numara yazar, on numara insan..(dedim ya hep eksik bişeyler var, kim bilir daha neler yazacağdım). he bak bişey daha hatırladım, bu herifin bi gizemi var değil mi hacı ve galiba sözlükte bulunuşundan bu yana, şahsımıza özel paylaşılan bir gizem.(adamla karşılıklı dökmekteyiz etektekileri mütemadi vaziyette hehe)
    #2775886 (vaudeville for vendetta, 01.01.2008 19:06 ~ 19:07)
  11. "ilk baharda sevdik, yazda seviştik, sonbaharda terkedildik, kışta yalnızdı çoğu karemiz.." aha bu cümleyi ve nicesini kurmuş adam. ben saygı duyuyorum, siz de alkışımı duyun.

büyük adam vesselam, ve selam.
    #2782861 (vaudeville for vendetta, 03.01.2008 01:35)
  12. öfkeyi, sevgiyi, hüzünü ve bilgisini aktarmaktaki yeteneğine hayran olunan kişi. geç farkettiğim ve yazilarina geç gark olduğum için hala, şu an bile kızıyorum kendime. çaylak olmuş üzüldüm. en kisa zamanda lezzetli yazılarıyla, aramıza katılmasıni beklediğim yazar. saygılar.
    #2864609 (nametai, 19.01.2008 22:29)
  13. keyifli entryler giren, muhabbeti hoş kral yazar. ayrıca saygı duyuyorum demekten kendimi alamadığım yazar. *
    #3016836 (ogzi, 17.02.2008 03:05)
  14. sözlüğün sayılı cevherlerinden, okumadan geçemeyeceğim yazar. vaudeville for vendetta nın açtığı başlıklardaki gibi hosafın açtığı başlığın altına da tanım girmek zordur, bozar adamı kastırır zira zaten en süper haliyle tarif gelmiştir. yazar burada genelleme yaptı *. okunur, beğenilir, artılanır yola devam edilir.
    #3064518 (lilium inter spinas, 27.02.2008 03:55 ~ 28.05.2008 05:37)
  15. ne isterler bilmem ki bu adamdan! ikide bir çaylak yapıyorlar. güzel yazılardan bu kadar da mahrum edilmez ki! ayıp yahu.
    #3107850 (nametai, 07.03.2008 19:57)
  16. sabahın köründe bana ayar verip mutlu olmuş yazardır.
    #3149027 (alone with everybody, 16.03.2008 17:29)
  17. kafasını fena halde koyun peyniri ve keçi peyniri'ne takmış yazardır. *
    #3231810 (juventus, 05.04.2008 02:24)
  18. eğer kendisine ayar verilecekse ' eşek hoşaftan ne anlar ' yaratıcılığının ötesinde kelamlar bekleyen yazardır. (hadi yine gerizekalılara anlatır gibi devam ediyim) yavrum ben hoşaf'ım. yani benden eşekler anlamıyor. orası malum.

şimdi senin bu durumda o bakınızı vermen sana giriyor yani.
    yetinmediysen, ilgili başlığı da bir oku istersen. yazmıştım bi ara oraya da bişiler. sana müstakil, sırf senin için, senin mülkiyetini düşünerek döşenmiştim yani canım benim.

üç çarpı iki eşittir altı.
    tüm çarpım tablosunu da vereyim mi la gari?

ah galile, seni anlıyorum desem fark eder mi şimdi?
    #3232197 (hosaf, 05.04.2008 05:31)
  19. bugün ne hoşluklar yazmış diye merak edilip, sabah gazetelerden bile önce büyük bir zevkle okunan yazar. maytap gibi yazılarıyla kah güldüren, kah hüzünlendiren. vendetta ile benzerliği ise oldukça ilgi çekici boyutlarda, onun kadar popüler olmaması ise ayrı bir gam.
    #3240235 (cheb, 07.04.2008 10:09)
  20. mizahı anlamamakta ısrar eden örümcek beyinli zavallılarla iletişim kurmaktan çekinmeyen yazardır geceleri. allah seni inandırsın, tanıyorum kendisini. ha gündüz oldu mu sallamıyorum, iş güç malum. alınmaca olmasın.

varlığım üzerine söz veririm ki, bir bilemedin iki nik (üç değil) dışında sosyal, ekolojik, fiziki, kimyasal teması olmadı kimseyle bu hosaf rumuzunu sekillendiren kimsenin. kompleksli itin teki çünkü. sivilceli, kendine göre yine de karizması var falan diye düşünüyor, debeleniyor, tipik internet genci işte. yazık ona.

ayar vermiştir. ayar almıştır. bazısını takdir etmiş, mesajlaşmış, bazısına deli gibi sinirlenmiş, yok saymış bir adamdır.

bu sözlükte kendince bir emek vermiştir.

ama dostlar, okuyan ve okumayan, kaale alan-almayan canlar, ciciler, şimdi geldik bir noktaya..

beni çok üzdünüz. bunu biliyor muydunuz?
    yaptığınız oylamalarla, mizahtan yoksunluğunuzla, salak saçma anti-ayar argümanlarınızla, zaman olup canımdan can almalarınızla... aferin siza.

sözlüklerde demlendiğim yılar boyunca, böylesi sanal ortamlara veda edenleri anlayamadım, tiye aldım hep.. hatta bu tiye alışımla kademeler atladım, moderasyonlar kurdum, erovizyonlara bile katıldım ben. eheh. hala nasıl da şakacıyım de mi.. ya işte insan en alaylı anında bile gülümsetmeli bence. gülüş ister buruk, ister ağız dolusu olsun. yeter ki bir gülüş olsun be can dostlar..

gün gelip de böylesi bir vedayı gözümde canlandırıyordum desem, ne yalanı, direk doğru olurdu lan!! fantezim olm bu, böylesi lan!

heheee.. ben öyle bangır bangır gider miyim olm? lapin seni. nası da sevindin de mi bi an? hain düşman al sene mokoko!

nasıl da seviyoz insanların çaresiz anlarına dair keskin açıklamalarını...yavrum benim.

şurdan şuraya oynamıyorum olm. gece gece gelip verecem ayarı yine sene. yazdığım üç beş öyküye, sözüm ona iki dirhem edebi kelimeye, saçmalığın daniskası bir şiire 'hosaf'tır diyenler sağolsun.

bu metin beklediğin gibi bitmediyse, affola cano.
    e o zaman son yarım saattir sen ne diyosun diyene
    askaros deresi diyorum
    'bucün böyle cidelum
    yarın allah çerumdur'

korkunç şefkatle öpenzi.
    #3285210 (hosaf, 18.04.2008 04:39)
  21. hoş laftan anladığı anlaşılıyor gecenin bu saatinde yazdığı entryden.

edit: tabii gecenin bu saatinde bunu anlayabilmek de bir meziyet ve kişinin eşek olmadığını göstermek babından kayda değerdir derim ben.
    #3285217 (tutiimucizegu, 18.04.2008 04:50 ~ 04:53)
  22. gece gece bana ayar verip offline olan yazar.****
    #3285293 (madam despina, 18.04.2008 07:27)
  23. turkish ice tea
    (bkz: turkish delight)*
    #3291709 (yardimci kimyasal, 19.04.2008 18:10 ~ 18:11)
  24. espri anlayışımızdan tut da, konuşma tarzıma kadar aynı olduğunu gördüğüm yazar.

ilk başlarda beni tanıyor benle maytap geçiyor sandım ama ilişkimiz ilerledi, artık birbirimize titreşim gönderiyoruz o bicim.
    #3328784 (rs ne la, 28.04.2008 01:34 ~ 01:36)
  25. güzel bir çeşit yiyecektir, sırf eşekler anlamıyor diye attan inilip eşeğe binilebilir. ***
    #3328801 (madam despina, 28.04.2008 01:39)
/ 5
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

hosaf başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hosaf ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hosaf nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about hosaf. Copyrights of the articles are belong to their authors.