bugün

türkiyenin en delikanlı insanlarını yetiştirmiş memleket.
artvin'in bir ilçesidir.
buradakilerin tamamına yakını lazdur. *
artvinin sınır kapısına en yakın yerleşim birimidir.bu bölgede mevsim farklılıkları yoktur.her zaman hava kapalı,bulutlu ve yağmurludur
(bkz: anne ben manyak oldum)
tribun olarak türkiyenin livornosudur.
(bkz: artvin hopaspor)
kazım koyuncu'nun memleketidir..
ayrıca 2004 yerel seçimlerinde ödp'li belediye başkan adayının seçimi acık ara farkla kazandığı, içinde cok güzel insanları barındıran ilçe..
http://www.hopam.com

Rengini dogadan alan site.
doğası, denizi *, yemekleri ile sevilesi, özlenesi, gidilesi yerdir hopa. tamam her mevsim yağışlıdır ama bu durum bile ayrı bir güzellik katar bu memlekete.
Artvin iline bağlı Gürcistan sınırına yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bir sahil ilçesidir. Kuzeydoğuda Acara, doğuda Borçka, güneybatıda Arhavi ve kuzeybatıda Karadeniz ile çevrilidir.

Buradaki Sarp sınır kapısı, Türkiye;nin Gürcistan'a açılan kapısıdır. Gürcistan'ın Acara özerk bölgesine Sarp sınır kapısı ile geçiş sağlanır. Deniz seviyesinden 10 m. yükseklikte olup, en yüksek noktası 1513 m. ile Yavuz Sultan Selim Tepesidir. ilçenin toplam yüzölçümü 289 km.dir. Hemen deniz kıyısından başlayan Sultan Selim Dağları, Borçka&;dan sonra Kaçkar Dağları'na dönüşür.

Ilık ve yağışlı iklim hüküm sürer. Yılda m²'ye 2,5 kg yağmur düşmekte olup, yaz ayları Temmuz, Ağustos ayları ile sınırlıdır. Yılda 4 mevsim bütünüyle yaşanmaktadır. Kar yağışı ise genellikle şubat aylarına rastlar. Yörede ;galaş; adı verilen bir rüzgâr eser ki nemi götürür ilçenin havasını değiştirir. Rüzgârların hakim yönü Kuzeybatı-güneydoğu doğrultusundadır.

Artvin il merkezine 67 km, Rize il merkezine 98 km, Arhavi ilçesine 9 km, Borçka ilçesine 35 km uzaklıkta bulunan Hopa;nın yüzölçümü 289 km² dir. ilçe de hava yolu yoktur. Limana yolcu taşıması yapılmamaktadır. ilçe, Rize -Trabzon - Artvin - Ardahan -Kars - Erzurum ve Gürcistan Cumhuriyetini birbirine bağlayan uluslararası karayolunun üzerinde bir kavşak noktası durumundadır.

Bitki örtüsü; kışın yapraklanan döken, kızılağaç, kestane, gürgen, kayın, meşe'dir. Ayrıca bu ağaçların altında sarmaşık fidan ve bodur ağaçlardan oluşan sık bir orman altı bitki topluluğu yer alır. Doğal su kaynakları yönünden zengindir. En büyük dere Sundura Deresidir.

ilçe tarıma dayalı ekonomik yapı değişmeye başlamış limanın hizmete girmesi özellikle de Sarp Sınır Kapısı'nın açılması ile ihracat ve ithalatta, turizmde, uluslararası nakliyecilikte çok önemli gelişmeler olmuştur. ilçede bir anda nüfus yükselmiş konaklama yerleri çoğalmıştır. Sınır Kapısından sınır ticareti kapsamında motorin ithalinin 1998 yılında başlaması ile dış ticaret çok büyük bir canlılık içine girmiş olup ithalat ve ihracatta önemli artışlar görülmüştür. Dış Ticaretten elde edilen gelirlerdeki artışlar neticesinde sermaye birikimi oluşmaya başlamış ve 1999 yılından itibaren de yatırma dönüşme eğilimine girmiştir. ilçe nüfusunun % 80'i çay tarımı ile ilgilense de, son yıllarda çay ekonomik olarak eski değerini yitirmiştir. Bunun yanında çok az narenciye ve fındık da üretilmektedir. Son yıllarda yaygınlaşan kivi üretimi, çay ve fındığa alternatif olma yolundadır. Bunların yanı sıra ilçede mandalina, elma, armut, erik gibi meyveler ile mısır üretimi de önemli yer tutar.

ilçede bir çay fabrikası, Karadeniz Bakır işletmeleri, bir termik santral ve liman işletmesi bulunur.

Hayvancılık, aile ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde, aile işletmeciliği biçiminde yapılır. Yüksek kesimlerde ayrıca arıcılık da köylülerin önemli geçim kaynaklarındandır.

ilçeden günlük haberler http://www.hopam.com adresinden yayınlanmaktadır.
ilçeden bazı resimler:
http://www.turkleronline....lazlar/hopa_resimleri.htm
kaynak: vikipedi
genel seçimlerinde her daim düşmeyen kaleolan artvin ilçesi!
internetten takip ettiğim kadarıyla nefis bir doğa güzelliğine sahip mavimsi yeşilimsi ilçe... bide sarp sınır kapısı burdadır herhal... * *
büyük bir çoğunluğunun bursa da yaşadığı ilçe..
duruşunu her daim koruyan ilçe...
benim doğduğum,maalesef hayat şartlarından dolayı orada olamadığım yer.
çavuşlu köyü nün bağlı olduğu ilçe.
iyi insanların yaşadığı ilçeydi ama çok fazla, çerkez,laz, gürcü vs. * muhabbeti olurdu. borçka ilçesi ne kadar yakınsa o kadar da uzaktır.
güzel insanların yaşadığı ilçe. sorsanız da artvinliyim demezler hopalıyım derler. çünkü hopa artvin'den daha yaşanasıdır daha güzeldir.
aklima ilk kazim koyuncuyu getiren yesilligi bol artvin ilcesi.
rotasyona tabi devlet memurları ve özel sektör çalışanları için bir nevi sürgün yeri olan doğu karadenizin yemyeşil ve masmavi güzel ilçesi. hopa nın yerlisi olan biri ya laz dır ya da hemşin li. bu durum belediye seçimlerinde de kendini belli eder. öyleki %60'ı hemşinli olan hopa da, hemşinli 2 aday yarışmazsa genelde seçimi sağ parti adayı bir laz kazanır.

hopa birçok şehirde bile olmayan bir gece hayatına sahiptir. doğu avrupalı bayanlar hopanın saysız diskosunu şenlendirir tamamen dugusal sebeplerden. mezgit balığı çok güzeldir. kılçıksız lokum gibi eti vardır. hopa da yediğim mezgit bana göre dünyanın en lezzetli balığıdır. mısır unuyla pişirmek gerekir.halkı yobaz değildir. gençleri genelde üniversiteyi kazanırlar. ama işsizlik gırla gider. ulaşımın zor oluşu bir çok malın fiyatına da yansır.

nana hodi lazların , kazpatze kunim ise hemşinlilerin favori küfürüdür.
unutamayacağım çocukluk yıllarımı geçirmiş olduğum yemyeşil artvin ilçesi.insanlarının havası gibi değişken olduğu bi o kadar da vefalı olduğu ,otellerin hiç boş kalmadığı( malum sebeplerden )yerli halk tarafından nataşa diye hitap edilen hatunların akşamları cirit attığı güzel ilçemiz.
kimine göre sultan selim'in buraya acemce güzel anlamına gelen''hop''demesinden ya da
arazinin engebesi nedeniyle atını hop hop diye hoplatmasından,
kimine göre de lazca kürek anlamına gelen hope sözcüğünden geliyormuş.
gürcistan sarp kapısına yarım saat uzaklıkta bulunan yeşili, mavisi, insanı bambaşka olan memleketimdir. yüzde doksan okuma oranına sahip olan artvinin gelişmiş ilçelerindendir.
(bkz: yılmaz topaloğlu)
lock isimli sevgili yazarımızın, çokça özlediği.

sen yine iyisin, biz görmesek te özlüyoruz sevgili dostum...
artvin iline bağlı olmasına rağmen bir o kadar artvin'e uzak şehir. kültür ve yaşam tarzı bakımından merkeze göre çok farklı bir yer hopa. bucak mahallesi, orta hopa mahallesi, sundura mahallesi, kuledibi mahallesi kentin önemli merkezleridir. hele bir de orta hopa gençlik vardır ki hopaspor'un en geniş taraftar kitlesini kapsar(dı). çocukluğumdan beri siması çok değişmiş bu şehrin. benim doğduğum mahallede eski etibank vardı birtane. terkedilmiş gibiydi. yıllarımız orada top koşturarak geçmişti. şimdilerde okul yapılmış onun yerine. bizim sümüklü yıllarımızın geçtiği sokakların olduğu yerde siteler yapılmış koskocaman. hopanın merkezinde de denize girecek yer kalmamış. önceleri yanmış iskelede toplanırdık. şimdi en yakın esenkıyı, kopmuş, kemalpaşa...
güncel Önemli Başlıklar