hoca 

kapat
  1. uzun dönem askerlik yapan kitlenin, kısa dönem erlere taktığı lakaplardan biri...
    (ferrole, 17.02.2006 12:28)
  2. öğretmen.
    (sidikli, 17.02.2006 20:49)
  3. Sakallı, sakallı - şalvarlı, sakallı - şalvarlı - tesbihli, kitap yazarı (ticaret amacıyla kendi yazdığı kitapları zorla öğrencilerine kakalayan) insan çeşidi.
    (MaRTyNs, 02.03.2006 19:56)
  4. yurdumdaki büyük bir açığı kapatmak üzere dar anlamının dışında yepyeni anlamları da bünyesine katarak gelen kelimedir.farsça kökenlidir.şu anki kullanımı itibariyle yaşı tahmin edilemeyen,ismi bilinmeyen ya da bir konuda uzmanlaşmış(akademik olarak da böyledir) herkes için kullanılır..

son yıllarda anlam genişliğinde ve kullanın oranında fevkalade bir yükselme bas göstermistir..
    (rasko, 20.04.2006 03:15)
  5. okulla çok fazla haşır neşir olan insanların, özellikle tıp, öğretmenlik okuyan öğrencilerin birbirine hitap şekli.
    (asiti kaçmış kola, 02.06.2006 13:08)
  6. farsça kökenli olup osmanlı zamanında dilimize girmiş kelime,anlamı:eğitici eğiten demek.
    (kelleayak, 13.08.2006 22:57)
  7. çoğu öğretmenin kendilerine söylenmesine kızdığı hitap şekli.

bu tarz öğretmenlerin öğrencilerinin çoğu "hocan camide" tarzı bir ayarı yemiştir.
    (BlindGuardian, 14.11.2006 10:34)
  8. (bkz: hocam)
    (sidikli, 17.11.2006 16:44)
  9. uyuz bir dizide her bölümde en az on kere sölenen bir cümlenin ilk kelimesi "hoca camide, hoca camide"
    (GeWeZe, 28.11.2006 22:27)
  10. (bkz: öğretmenim canım benim) canım benim,seni ben pek çok pek çok severim gibi cingle ları olmayan (bkz: geniş) kelimedir.
    liseye kadar öğretmenim şeklinde hitap edilirken lisede birden karizma icabı hocam olandır.öğretmenler her ne kadar bu duruma içerliyor olsa da,birbirlerine hocam diye hitap ettikleri yadsınamaz bir gerçektir.*
    bir de hocacim*diye hitap etmek isteyen öğrenciler vardır.* *
    (yosun, 05.04.2008 21:48)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» sigma theta epsilon » yalnizligin anlasildigi anlar » sozluk yazarlarinin kredi karti numaralari » abazan kiz » mirmika » pablo aimar » lamine diatta » andrey markov » seks yapmakta inat eden ketum adam » engin ardic » arabasini satan sevgiliden ayrilan kiz » yaran telefon diyaloglari » converse » cansu dere » karagunes » alpullu koprusu » ikea » cilve » der mude tod » coco jambo » gardi » iran da kizlarin evlilik yasinin 13 olmasi » maximus » bind » uludag sozluk un kapisina dayanan eksi yazarlari » karimin kardesi » boluspor » sevgi ve sayginin tamir ettigi » vizlamayan sinek istiyoruz kampanyasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa